Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πρωινό διαβήτης: Η κατανάλωση πρωινού πριν από τις 8 π.μ. μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Πρωινό διαβήτης: Η κατανάλωση πρωινού πριν από τις 8 π.μ. μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Πρωινό διαβήτης: Μια χρόνια ασθένεια, ο διαβήτης εμφανίζεται όταν το σώμα είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (διαβήτης τύπου 1), είτε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη που παράγει (διαβήτης τύπου 2). 


Ο επιπολασμός του διαβήτη αυξάνεται ραγδαία παγκοσμίως, ειδικά σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Μια χρόνια ασθένεια, ο διαβήτης εμφανίζεται όταν το σώμα είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (διαβήτης τύπου 1), είτε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη που παράγει (διαβήτης τύπου 2). Σε αντίθεση με τον διαβήτη τύπου 1, ο διαβήτης τύπου 2 συχνά μπορεί να προληφθεί. Υγιεινή διατροφή, τακτική άσκηση, διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους και αποφυγή χρήσης καπνού. Υπάρχουν μερικοί τρόποι πρόληψης ή καθυστέρησης της εμφάνισης του διαβήτη τύπου 2. Για να μειώσετε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 , πρέπει να αλλάξετε τι τρώτε, καθώς και πότε τρώτε. Μια νέα μελέτη από τη Γαλλία έδειξε ότι η κατανάλωση πρωινού πριν τις 8 π.μ. και βραδινού πριν τις 7 μ.μ. μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό μετά τις 9 το πρωί έχουν 59% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 από εκείνους που τρώνε πρωινό πριν από τις 8 το πρωί.

Φάτε το πρώτο σας γεύμα πριν τις 8 π.μ. και το τελευταίο σας πριν τις 7 μ.μ

Προηγουμένως γνωστοί τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου για διαβήτη τύπου 2 είναι η ανθυγιεινή διατροφή, η σωματική αδράνεια και το κάπνισμα. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η ώρα που τρώμε μπορεί να είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Η ερευνητική ομάδα από το ISGlobal και το INSERM στη Γαλλία ερεύνησε τη συσχέτιση μεταξύ της συχνότητας γευμάτων και του χρόνου και της επίπτωσης του διαβήτη τύπου 2. Βρήκαν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 μεταξύ των συμμετεχόντων που έτρωγαν τακτικά πρωινό μετά τις 9 το πρωί, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν πρωινό πριν από τις 8 το πρωί. Δίνοντας τον βιολογικό λόγο πίσω, η ερευνήτρια του ISGlobal Anna Palomar-Cros σημείωσε ότι η παράλειψη πρωινού επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης και των λιπιδίων, καθώς και τα επίπεδα ινσουλίνης. Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης συνδέσει την παράλειψη πρωινού με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η κατανάλωση δείπνου αργότερα (μετά τις 10 μ.μ.) φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι η συχνότερη κατανάλωση (περίπου πέντε φορές την ημέρα) σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο της νόσου. Η παρατεταμένη νηστεία μπορεί να είναι ευεργετική εάν παίρνετε πρωινό νωρίς (πριν τις 8 π.μ.) και βραδινό νωρίς, πρότειναν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τιραμισού overnight oats: Ξεκινήστε τη μέρα σας με το καλύτερο επιδόρπιο

Πουτίγκα με μάνγκο και σπόρους chia για πρωινή ενέργεια

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β12;

Υγιεινό μενού με το 91% των θερμίδων από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon