Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πρωινό διαβήτης: Η κατανάλωση πρωινού πριν από τις 8 π.μ. μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Πρωινό διαβήτης: Η κατανάλωση πρωινού πριν από τις 8 π.μ. μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Πρωινό διαβήτης: Μια χρόνια ασθένεια, ο διαβήτης εμφανίζεται όταν το σώμα είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (διαβήτης τύπου 1), είτε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη που παράγει (διαβήτης τύπου 2). 


Ο επιπολασμός του διαβήτη αυξάνεται ραγδαία παγκοσμίως, ειδικά σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Μια χρόνια ασθένεια, ο διαβήτης εμφανίζεται όταν το σώμα είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (διαβήτης τύπου 1), είτε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη που παράγει (διαβήτης τύπου 2). Σε αντίθεση με τον διαβήτη τύπου 1, ο διαβήτης τύπου 2 συχνά μπορεί να προληφθεί. Υγιεινή διατροφή, τακτική άσκηση, διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους και αποφυγή χρήσης καπνού. Υπάρχουν μερικοί τρόποι πρόληψης ή καθυστέρησης της εμφάνισης του διαβήτη τύπου 2. Για να μειώσετε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 , πρέπει να αλλάξετε τι τρώτε, καθώς και πότε τρώτε. Μια νέα μελέτη από τη Γαλλία έδειξε ότι η κατανάλωση πρωινού πριν τις 8 π.μ. και βραδινού πριν τις 7 μ.μ. μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό μετά τις 9 το πρωί έχουν 59% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 από εκείνους που τρώνε πρωινό πριν από τις 8 το πρωί.

Φάτε το πρώτο σας γεύμα πριν τις 8 π.μ. και το τελευταίο σας πριν τις 7 μ.μ

Προηγουμένως γνωστοί τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου για διαβήτη τύπου 2 είναι η ανθυγιεινή διατροφή, η σωματική αδράνεια και το κάπνισμα. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η ώρα που τρώμε μπορεί να είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Η ερευνητική ομάδα από το ISGlobal και το INSERM στη Γαλλία ερεύνησε τη συσχέτιση μεταξύ της συχνότητας γευμάτων και του χρόνου και της επίπτωσης του διαβήτη τύπου 2. Βρήκαν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 μεταξύ των συμμετεχόντων που έτρωγαν τακτικά πρωινό μετά τις 9 το πρωί, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν πρωινό πριν από τις 8 το πρωί. Δίνοντας τον βιολογικό λόγο πίσω, η ερευνήτρια του ISGlobal Anna Palomar-Cros σημείωσε ότι η παράλειψη πρωινού επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης και των λιπιδίων, καθώς και τα επίπεδα ινσουλίνης. Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης συνδέσει την παράλειψη πρωινού με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η κατανάλωση δείπνου αργότερα (μετά τις 10 μ.μ.) φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι η συχνότερη κατανάλωση (περίπου πέντε φορές την ημέρα) σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο της νόσου. Η παρατεταμένη νηστεία μπορεί να είναι ευεργετική εάν παίρνετε πρωινό νωρίς (πριν τις 8 π.μ.) και βραδινό νωρίς, πρότειναν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τιραμισού overnight oats: Ξεκινήστε τη μέρα σας με το καλύτερο επιδόρπιο

Πουτίγκα με μάνγκο και σπόρους chia για πρωινή ενέργεια

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β12;

Υγιεινό μενού με το 91% των θερμίδων από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon