Πρωινό: Φτιάξτε ένα πρωινό γεμάτο με λιχουδιές, αλλά και υγιεινές τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνη.
Αν έχετε διάθεση να περιποιηθείτε πολύ την οικογένειά σας αυτό το Σαββατοκύριακο, δημιουργήστε ένα φαντασμαγορικό πρωινό, το οποίο βλέπετε μόνο στα ξενοδοχεία. Φτιάξτε ένα πρωινό γεμάτο με λιχουδιές, αλλά και υγιεινές τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνη.
Συστατικά συνταγής
- 12 καπνιστά μπέικον
- 200 γρ φυσικό γιαούρτι
- μέλι
- μεγάλη χούφτα φρέσκα ανάμεικτα μούρα (χρησιμοποιήσαμε σμέουρα, βατόμουρα και μισοκομμένες φράουλες)
- 250 γραμμάρια μαλακό τυρί
- 250 γρ καπνιστό σολομό
- μικρή χούφτα φέτες λεμονιού
- 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, κομμένο στη μέση, ψιλοκομμένο και κομμένο σε φέτες
- βούτυρο
- 10 αυγά χτυπημένα
- 50 ml διπλή κρέμα
- μικρό μάτσο σχοινόπρασο
- 6 κρουασάν, ζεστά
- 6 κουλούρια της επιλογής σας, φρυγανισμένα
Μέθοδος παρασκευής
ΒΗΜΑ 1
Τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μικρό μπολ, περιχύνουμε με το μέλι και το βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο με τα μούρα δίπλα. Ρίχνουμε το μαλακό τυρί σε ένα δεύτερο μικρό μπολ, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο μαζί με τις φέτες σολομού και λεμονιού. Σε άλλο πιάτο βάζουμε τις φέτες αβοκάντο και το μπέικον. Τοποθετούμε όλα τα πιάτα σε ένα μεγάλο δίσκο σερβιρίσματος, αφήνοντας χώρο στη μέση.
ΒΗΜΑ 2
Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν αφρίσει, ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να δέσουν οι προτιμήσεις σας. Ανακατεύουμε με την κρέμα. Ρίχνουμε σε ένα μπολ, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο και το βάζουμε στο κέντρο του δίσκου. Σερβίρουμε με ζεστά κρουασάν και μπέιγκελ.
Καλή μας όρεξη!!!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube