Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τα οφέλη του για την υγεία – από την ενίσχυση του μεταβολισμού μέχρι τη βελτίωση της συγκέντρωσης. Όμως, όσο ωφέλιμο κι αν είναι
Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τα οφέλη του για την υγεία – από την ενίσχυση του μεταβολισμού μέχρι τη βελτίωση της συγκέντρωσης. Όμως, όσο ωφέλιμο κι αν είναι, υπάρχουν μερικά σημεία που αξίζει να προσέξετε στην κατανάλωσή του.
1. Η ώρα που το καταναλώνετε
Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη – λιγότερη από τον καφέ, αλλά αρκετή ώστε να επηρεάσει τον ύπνο, ειδικά αν καταναλώνεται αργά το απόγευμα ή το βράδυ. Εάν είστε ευαίσθητοι στην καφεΐνη, προτιμήστε να το πίνετε μέχρι το μεσημέρι.
2. Άδειο στομάχι; Όχι πάντα καλή ιδέα
Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει στομαχική ενόχληση ή ναυτία σε ορισμένα άτομα, λόγω των τανινών που περιέχει. Ιδανικά, καταναλώστε το μετά το φαγητό.
3. Παρεμβολή στην απορρόφηση σιδήρου
Οι πολυφαινόλες στο πράσινο τσάι μπορεί να μειώσουν την απορρόφηση του σιδήρου από τις φυτικές τροφές. Εάν έχετε έλλειψη σιδήρου, καλό είναι να το αποφεύγετε κοντά στα γεύματα ή να το καταναλώνετε με πηγή βιταμίνης C.
4. Ποιότητα και ποσότητα
Επιλέξτε καλής ποιότητας πράσινο τσάι – κατά προτίμηση βιολογικό. Αποφύγετε τα έτοιμα εμφιαλωμένα με ζάχαρη. 1-3 φλιτζάνια την ημέρα είναι μια ασφαλής ποσότητα για τους περισσότερους ανθρώπους.
Το πράσινο τσάι είναι εξαιρετικό σύμμαχος υγείας, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο και σωστό τρόπο!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube