Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pozole rojo – Ένα παραδοσιακό Μεξικάνικο πιάτο

Pozole rojo – Ένα παραδοσιακό Μεξικάνικο πιάτο

Το Pozole προέρχεται από τη λέξη Náhuatl “pozzoli”, που σημαίνει “αφρώδης” και αναφέρεται στο σχήμα που μοιάζει με λουλούδι καθώς μαγειρεύεται. Αυτό το πιάτο έχει επίσης σημαντική σχέση με το τέλος του κύκλου καλλιέργειας καλαμποκιού. Ο αυτοκράτορας των Αζτέκων Monctezuma II έδωσε Pozole ως προσφορά στον θεό της γονιμότητας για να ευλογήσει το καλαμπόκι.

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 4 φλιτζάνια ζωμό (με κοτόπουλο ή λαχανικά)
  • 2 κιλά χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο

 

Οδηγίες παρασκευής

Βάλτε 8 φλιτζάνια νερό και βράστε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε τη χοιρινή σπάλα και τα παϊδάκια, συν ½ από το κρεμμύδι, 5 σκελίδες σκόρδο και τα 4 φύλλα δάφνης. Μαγειρέψτε για 1 ώρα. Η χρήση μιας κατσαρόλας ή μιας χύτρας ταχύτητας μειώνει το χρόνο στο μισό (25-30 λεπτά). Όσο ψήνεται το χοιρινό, φτιάξτε adobo για να αρωματίσετε το pozole.

Συστατικά Adobo

  • 8 τσίλι Guajillo, καθαρισμένα, αφαιρεμένα τους σπόρους
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 2 φλιτζάνια νερό (ή ζωμός)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένο καλαμπόκι επεξεργασμένο με κάποιο αλκάλιο (από δύο κονσέρβες) για πάχυνση
  • 2 μικρά κουτάκια αποξηραμένο καλαμπόκι επεξεργασμένο με κάποιο αλκάλιο, ξεπλυμένο και στραγγισμένο

 

Οδηγίες παρασκευής Adobo

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και το τσίλι και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να φαίνονται γυαλιστερά και μαλακά. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό και αφήστε να πάρει μια βράση. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και μετά ανακατέψτε με ½ φλιτζάνι ομίνι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ενταση.

Μόλις το κρέας είναι τρυφερό αλλά δεν έχει ακόμη λιώσει, προσθέστε την υπόλοιπη χομινάδα και τη σάλτσα adobo στον ζωμό ποζολών και αφήστε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια σιγοβράζουμε για άλλα 30-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε με τριμμένο λάχανο, κόλιανδρο, αβοκάντο, ραπανάκια, τοστάντα, κεσεαντίλιες κατιφέ και σάλσα ποζολέρα για επιπλέον ζέστη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή νιόκι καρότου σε βούτυρο αρωματισμένο με καρύδια

Νόστιμο και υγιεινό χούμους με φασόλια και σκορδολέμονο

Vegan φλαν με καραμέλα και γάλα σόγιας

Vegan κρεμώδης σούπα ταχίνι με μανιτάρια και λευκά φασόλια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon