Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pozole rojo – Ένα παραδοσιακό Μεξικάνικο πιάτο

Pozole rojo – Ένα παραδοσιακό Μεξικάνικο πιάτο


Το Pozole προέρχεται από τη λέξη Náhuatl “pozzoli”, που σημαίνει “αφρώδης” και αναφέρεται στο σχήμα που μοιάζει με λουλούδι καθώς μαγειρεύεται. Αυτό το πιάτο έχει επίσης σημαντική σχέση με το τέλος του κύκλου καλλιέργειας καλαμποκιού. Ο αυτοκράτορας των Αζτέκων Monctezuma II έδωσε Pozole ως προσφορά στον θεό της γονιμότητας για να ευλογήσει το καλαμπόκι.


Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 4 φλιτζάνια ζωμό (με κοτόπουλο ή λαχανικά)
  • 2 κιλά χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο

 

Οδηγίες παρασκευής

Βάλτε 8 φλιτζάνια νερό και βράστε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε τη χοιρινή σπάλα και τα παϊδάκια, συν ½ από το κρεμμύδι, 5 σκελίδες σκόρδο και τα 4 φύλλα δάφνης. Μαγειρέψτε για 1 ώρα. Η χρήση μιας κατσαρόλας ή μιας χύτρας ταχύτητας μειώνει το χρόνο στο μισό (25-30 λεπτά). Όσο ψήνεται το χοιρινό, φτιάξτε adobo για να αρωματίσετε το pozole.

Συστατικά Adobo

  • 8 τσίλι Guajillo, καθαρισμένα, αφαιρεμένα τους σπόρους
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 2 φλιτζάνια νερό (ή ζωμός)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένο καλαμπόκι επεξεργασμένο με κάποιο αλκάλιο (από δύο κονσέρβες) για πάχυνση
  • 2 μικρά κουτάκια αποξηραμένο καλαμπόκι επεξεργασμένο με κάποιο αλκάλιο, ξεπλυμένο και στραγγισμένο

 

Οδηγίες παρασκευής Adobo

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και το τσίλι και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να φαίνονται γυαλιστερά και μαλακά. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό και αφήστε να πάρει μια βράση. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και μετά ανακατέψτε με ½ φλιτζάνι ομίνι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ενταση.

Μόλις το κρέας είναι τρυφερό αλλά δεν έχει ακόμη λιώσει, προσθέστε την υπόλοιπη χομινάδα και τη σάλτσα adobo στον ζωμό ποζολών και αφήστε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια σιγοβράζουμε για άλλα 30-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε με τριμμένο λάχανο, κόλιανδρο, αβοκάντο, ραπανάκια, τοστάντα, κεσεαντίλιες κατιφέ και σάλσα ποζολέρα για επιπλέον ζέστη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή νιόκι καρότου σε βούτυρο αρωματισμένο με καρύδια

Νόστιμο και υγιεινό χούμους με φασόλια και σκορδολέμονο

Vegan φλαν με καραμέλα και γάλα σόγιας

Vegan κρεμώδης σούπα ταχίνι με μανιτάρια και λευκά φασόλια

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon