Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πουρές με γάλα αμυγδάλου: Μετατρέψτε το αγαπημένο συνοδευτικό όλων σε μια lactose-free συνταγή

Πουρές με γάλα αμυγδάλου: Μετατρέψτε το αγαπημένο συνοδευτικό όλων σε μια lactose-free συνταγή

Πουρές με γάλα αμυγδάλου: Ο πουρές είναι ένα φαγητό πολύ αγαπητό στους περισσότερους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη;


Ο πουρές είναι ένα φαγητό πολύ αγαπητό στους περισσότερους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη; Τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη δεν μπορούν να αφομοιώσουν πλήρως τη ζάχαρη (λακτόζη) στο γάλα. Ως αποτέλεσμα, έχουν διάρροια, αέρια και φούσκωμα μετά το φαγητό ή την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Η κατάσταση, η οποία ονομάζεται επίσης δυσαπορρόφηση λακτόζης, είναι συνήθως αβλαβής, αλλά τα συμπτώματά της μπορεί να είναι άβολα. Υπάρχει επομένως τρόπος να φτιάξουμε πουρέ τόσο καλό όσο ο παραδοσιακός, χωρίς γαλακτοκομικά; Η απάντηση είναι ναι και περιέχει φυτικό γάλα αμυγδάλου. Διαβάστε λοιπόν αυτή την υπέροχη συνταγή και σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια.

Πώς θα φτιάξετε πουρέ πατάτας με γάλα αμυγδάλου;

Η συνταγή είναι ιδιαίτερα απλή και εύκολη. Δεν απαιτεί προεργασία, εκτός αν αποφασίσετε να φτιάξετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ξεκινήσετε την παρασκευή του γάλακτος από το προηγούμενο βράδυ, καθώς τα αμύγδαλα καλό είναι να μουλιάσουν για 12 ώρες τουλάχιστον. Αν λοιπόν χρησιμοποιήσετε φυτικό γάλα εμπορίου, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά. Συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε:

  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 3 μεγάλες κουταλιές φυτικό βούτυρο
  • 250ml γάλα αμυγδάλου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Οδηγίες παρασκευής

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες
  • Τις βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε νερό που θα τις υπερκαλύπτει
  • Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο
  • Βάζουμε τις πατάτες στο μίξερ
  • Αρχίζουμε να λιώνουμε τις πατάτες, ενώ ζεσταίνουμε το γάλα
  • Ρίχνουμε το βούτυρο στις πατάτες και συνεχίζουμε να λειτουργούμε το μίξερ
  • Ρίχνουμε το μισό γάλα αφού ζεσταθεί πολύ καλά, όχι όμως να κάψει
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και έπειτα ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα
  • Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε λίγο ακόμα

Ο υπέροχος βιγκαν πουρές μας είναι έτοιμος και χωρίς ίχνος γαλακτοκομικού προϊόντος. Μπορείτε φυσικά να πειραματιστείτε με διάφορα φυτικά γάλατα, όπως γάλα βρώμης, ρυζιού, φουντουκιού και σόγιας. Απολαύστε τον ελεύθερα λοιπόν, ακόμα κι αν έχετε δυσανεξία. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου στην ομορφιά

Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για ένα σνακ γεμάτο γεύση

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon