Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πουρές με γάλα αμυγδάλου: Μετατρέψτε το αγαπημένο συνοδευτικό όλων σε μια lactose-free συνταγή

Πουρές με γάλα αμυγδάλου: Μετατρέψτε το αγαπημένο συνοδευτικό όλων σε μια lactose-free συνταγή

Πουρές με γάλα αμυγδάλου: Ο πουρές είναι ένα φαγητό πολύ αγαπητό στους περισσότερους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη;

Ο πουρές είναι ένα φαγητό πολύ αγαπητό στους περισσότερους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη; Τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη δεν μπορούν να αφομοιώσουν πλήρως τη ζάχαρη (λακτόζη) στο γάλα. Ως αποτέλεσμα, έχουν διάρροια, αέρια και φούσκωμα μετά το φαγητό ή την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Η κατάσταση, η οποία ονομάζεται επίσης δυσαπορρόφηση λακτόζης, είναι συνήθως αβλαβής, αλλά τα συμπτώματά της μπορεί να είναι άβολα. Υπάρχει επομένως τρόπος να φτιάξουμε πουρέ τόσο καλό όσο ο παραδοσιακός, χωρίς γαλακτοκομικά; Η απάντηση είναι ναι και περιέχει φυτικό γάλα αμυγδάλου. Διαβάστε λοιπόν αυτή την υπέροχη συνταγή και σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια.

Πώς θα φτιάξετε πουρέ πατάτας με γάλα αμυγδάλου;

Η συνταγή είναι ιδιαίτερα απλή και εύκολη. Δεν απαιτεί προεργασία, εκτός αν αποφασίσετε να φτιάξετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ξεκινήσετε την παρασκευή του γάλακτος από το προηγούμενο βράδυ, καθώς τα αμύγδαλα καλό είναι να μουλιάσουν για 12 ώρες τουλάχιστον. Αν λοιπόν χρησιμοποιήσετε φυτικό γάλα εμπορίου, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά. Συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε:

  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 3 μεγάλες κουταλιές φυτικό βούτυρο
  • 250ml γάλα αμυγδάλου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Οδηγίες παρασκευής

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες
  • Τις βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε νερό που θα τις υπερκαλύπτει
  • Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο
  • Βάζουμε τις πατάτες στο μίξερ
  • Αρχίζουμε να λιώνουμε τις πατάτες, ενώ ζεσταίνουμε το γάλα
  • Ρίχνουμε το βούτυρο στις πατάτες και συνεχίζουμε να λειτουργούμε το μίξερ
  • Ρίχνουμε το μισό γάλα αφού ζεσταθεί πολύ καλά, όχι όμως να κάψει
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και έπειτα ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα
  • Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε λίγο ακόμα

Ο υπέροχος βιγκαν πουρές μας είναι έτοιμος και χωρίς ίχνος γαλακτοκομικού προϊόντος. Μπορείτε φυσικά να πειραματιστείτε με διάφορα φυτικά γάλατα, όπως γάλα βρώμης, ρυζιού, φουντουκιού και σόγιας. Απολαύστε τον ελεύθερα λοιπόν, ακόμα κι αν έχετε δυσανεξία. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου στην ομορφιά

Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για ένα σνακ γεμάτο γεύση

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon