Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πόση καφεΐνη πρέπει να πιει κάποιος για να κινδυνεύσει να πεθάνει;

Πόση καφεΐνη πρέπει να πιει κάποιος για να κινδυνεύσει να πεθάνει;


Η ποσότητα καφεΐνης που μπορεί να αποβεί μοιραία για τον κάθε οργανισμό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά ο μέσος όρος είναι, περίπου 6 γαλόνια καφέ , όπως αναφέρεται σε μελέτη του περιοδικού Popular Science.

Δηλαδή 26,5 λίτρα. Πιο απλά εάν κάποιος καταφέρει και πιει μονομιάς 26,5 λίτρα καφέ, ή ποσότητα καφεΐνης που θα μπει μέσα του, είναι ικανή να τον σκοτώσει.

Στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης, μπορεί να προκαλέσουν τοξική δηλητηρίαση στον οργανισμό. Πάντως σύμφωνα με την επιθεώρηση Journal of Caffeine Research, 10 γραμμάρια καφεΐνης, αρκούν για να αποδειχτούν θανάσιμα. Μην σας πιάνει άγχος. Κάποιος που καταναλώνει ακόμη και 4 κούπες καφέ τη μέρα, προσλαμβάνει καφεΐνη 200 μιλιγραμμαρίων.

Σας έχει συμβεί να έχετε πιει πολλές κούπες καφέ και μετά να σας πιάσει τρέμουλο, ταχυπαλμίες, να μην μπορείτε να κοιμηθείτε κ.α; Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε ξεπεράσει τα 500 μιλιγραμμάρια, γιατί από εκεί και μετά ξεκινάνε οι παρενέργειες.

Πάντως η έρευνα αναφέρει ότι παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, το κατά πόσο ο οργανισμός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και φόρμα κ.α. Το σίγουρο είναι, πως όπως σε όλα τα πράγματα ακόμη και στον καφέ χρειάζεται μέτρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το ανοιξιάτικο λαχανικό με τα πολλά οφέλη 

Πλιγούρι για την ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς και κράμπες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακτινίδιο και υγεία του αναπνευστικού

Ακτινίδιο :Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και νερό ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν τους αεραγωγούς.

Ένας φυσικός σύμμαχος για την καλή λειτουργία του εντέρου

Σιμιγδάλι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και την ικανότητά του να συνδυάζεται με άλλα θρεπτικά τρόφιμα, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Τα οφέλη του γάλακτος με τζίντζερ τον χειμώνα

Γάλα τζίντζερ: Η κατανάλωση γάλακτος τζίντζερ το χειμώνα είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να βελτιώσουμε την πέψη και να χαρίσουμε στο σώμα μας ζεστασιά και χαλάρωση.

Συνταγή για λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Σιμιγδάλι - Οφέλη για την καρδιά και την υγεία

Σιμιγδάλι: Η κατανάλωσή του με μέτρο, ως μέρος μιας ποικίλης και θρεπτικής διατροφής, μπορεί να είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας και της συνολικής ευεξίας.

Ένας θησαυρός υγείας για τη γυναίκα

Σουσάμι: Από την ενδυνάμωση των οστών και την ορμονική ισορροπία μέχρι τη φυσική ομορφιά, η δύναμή του αξίζει να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας.

Close Icon