Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πως θα αξιοποιήσετε τα περισσεύματα του γιορτινού τραπεζιού

Πως θα αξιοποιήσετε τα περισσεύματα του γιορτινού τραπεζιού


Οι επόμενες μέρες μετά τις γιορτές είναι η χαρά της μαγείρισσας γιατί δεν χρειάζεται να προβληματιστεί για το τι θα μαγειρέψει, αφού σίγουρα έχει περισσέψει τουλάχιστον η μισή ποσότητα των πιάτων από το εορταστικό τραπέζι.  Τι μπορείτε να κάνετε με τα περισσεύματα;

Τι να κάνετε με τα περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι

Κρέας

Ό,τι κρέας και να ‘χετε κάνει, σίγουρα έχει απομείνει μια παραπάνω από σεβαστή ποσότητα. Πώς μπορείτε, όμως, να το καμουφλάρετε σε ένα άλλο πιάτο;

Σάντουιτς: Για ένα πιο ελαφρύ πιάτο, κόψτε το σε κομματάκια, προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας και καταναλώστε το κρύο ή ζεστό. Μία εντυπωσιακή παραλλαγή του κλασικού σάντουιτς είναι το γεμιστό καρβέλι με κρέας. Αν έχετε δεύτερο τραπέζι μέσα στην εβδομάδα, «κλέψτε» την ιδέα.

Σαλάτα με κρέας: Αν το κυρίως πιάτο ήταν γαλοπούλα ή κοτόπουλο, μπορείτε να φτιάξετε μια λαχταριστή σαλάτα. Για τα λευκά κρέατα, η σαλάτα του Καίσαρα είναι η σίγουρη επιλογή σας ενώ για το χοιρινό ή το μοσχάρι προτιμήστε μαρούλι με φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγιονέζα ή γιαούρτι (αν θέλετε να προσέξετε τη διατροφή σας) για να την νοστιμίσετε.

Πατάτες

Το πιο must συνοδευτικό, ακόμα και σε εορταστικά τραπέζια. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με την γαβάθα που δεν φαγώθηκε:

Πουρέ: Η διαδικασία είναι γνωστή. Λιώστε τις πατάτες και φτιάξτε έναν πεντανόστιμο πουρέ. Για έξτρα νοστιμιά, προσθέστε λίγα ζουμί από το κρέας και θα μας θυμηθείτε. Δείτε κι άλλα μυστικά για να τον πετύχετε σε παλαιότερο άρθρο μας.

Πατατοκροκέτες: Αφού λιώσετε τις πατάτες πολύ καλά με ένα πιρούνι, τις πλάθετε σε μπαλάκια, τις αλευρώνετε και τις ρίχνετε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις μεριές. Μαζί με το αλεύρι, μπορείτε να προσθέσετε λίγη μπύρα για να γίνουν πιο τραγανές.

Ψωμί

Επειδή πιθανώς πήρατε μεγάλες ποσότητες ψωμιού για τον κόσμο που φιλοξενήσατε, δεν χρειάζεται να πάει χαμένο. Αξιοποιήστε το ως εξής:

Κρουτόν: Κόψτε το σε κυβάκια, βάλτε λάδι και αλατοπίπερο, αφήστε τα στον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ για ένα λεπτό και έχετε τραγανά κρουτόν για τη σαλάτα σας.

Κρατήστε το για τον κιμά: Αφήστε το εσκεμμένα να μπαγιατέψει για να το χρησιμοποιήσετε στα μπιφτέκια ή τα κεφτεδάκια που θα φτιάξετε μία απ’ τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λαχανικά Ανοσοποιητικό: Αυτά τα λαχανικά θα θωρακίσουν το ανοσοποιητικό σας

Winter spice Γκρανόλα: Υγεινή συνταγή για γκρανόλα με χειμωνιάτικες γεύσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας και ταχίνι: Ένα υγιεινό γλύκισμα ιδανικό για παιδιά

Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας και ταχίνι: Τα μπισκότα ταχίνι με σοκολάτα είναι ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων που εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς. Η πλούσια γεύση του ταχινιού συνδυάζεται τέλεια με την πλούσια, γλυκιά γεύση της σοκολάτας

Λωτοί: Το μυστικό για τα υγιή και λαμπερά μαλλιά των ονείρων σας

Λωτοί: Ο καρπός λωτού είναι γνωστός για τις θρεπτικές του ιδιότητες και τα οφέλη του για την υγεία, αλλά μπορεί να προσφέρει και εξαιρετικά αποτελέσματα στην υγεία των μαλλιών. Πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά

Σκανδιναβική διατροφή: Πόσο υγιεινό είναι αυτό το διατροφικό πλάνο;

Σκανδιναβική διατροφή: Παρέχει ισορροπία, ευεξία και μια πιο συνειδητή προσέγγιση στη διατροφή και είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν μια υγιεινή, φιλική προς το περιβάλλον διατροφή.

Αχλάδια: 5 οφέλη που θα σας εκπλήξουν

Αχλάδια: Τα αχλάδια είναι ένα φρούτο που πολλές φορές παραμελείται, αν και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Εκτός από τη γλυκιά και δροσερή γεύση τους, τα αχλάδια προσφέρουν πλήθος θρεπτικών συστατικών που μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική υγεία μας.

Καρύδια: Το μυστικό για να παραμείνετε υγιείς όλο τον χειμώνα

Καρύδια: Τα καρύδια είναι ένα εξαιρετικό τρόφιμο που μπορεί να συμβάλει στην υγεία μας, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με την άφιξη του ψυχρού καιρού, οι διατροφικές ανάγκες του οργανισμού μας αλλάζουν, και τα καρύδια είναι ιδανικά

Κανέλα: Το κλειδί για γερό ανοσοποιητικό;

Κανέλα: Η κανέλα, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μπαχαρικά, δεν είναι μόνο μια γευστική προσθήκη στη διατροφή μας, αλλά προσφέρει και πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, με κυριότερο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο: Η τέλεια συνταγή για τις κρύες μέρες 

Η αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο είναι μία από τις πιο κλασικές ελληνικές συνταγές, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ο συνδυασμός του τρυφερού κοτόπουλου, των φρέσκων λαχανικών και της αναζωογονητικής σάλτσας αυγολέμονο δημιουργεί ένα πιάτο υγιεινό και χορταστικό που ζεσταίνει την καρδιά και τον οργανισμό.

Μαύρο vs Πράσινο Τσάι: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Μαύρο vs Πράσινο Τσάι: Η επιλογή μεταξύ μαύρου και πράσινου τσαγιού είναι συχνά θέμα προσωπικής προτίμησης, αλλά και οι δύο τύποι τσαγιού προσφέρουν μοναδικά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, ορισμένες διαφορές στην επεξεργασία τους

Close Icon