Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πώς να φτιάξετε νόστιμη σπιτική γκρανόλα

Πώς να φτιάξετε νόστιμη σπιτική γκρανόλα

Γεμάτη με υγιεινή για την καρδιά βρώμη, σπόρους, ξηρούς καρπούς και μούρα, είναι σίγουρο ότι η γκρανόλα θα σας κάνει να νιώσετε καλά.


Δοκιμάστε αυτό το πρωινό με granola που ενισχύει την ενέργεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Γεμάτη με υγιεινή για την καρδιά βρώμη, σπόρους, ξηρούς καρπούς και μούρα, είναι σίγουρο ότι θα σας κάνει να νιώσετε καλά.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 125 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ βρώμη
  • 50 γρ ηλιόσπορος
  • 4 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 50 γρ κολοκυθόσπορο
  • 100 γρ αμύγδαλο σε νιφάδες
  • 100 γραμμάρια αποξηραμένα μούρα
  • 50 g νιφάδες καρύδας ή αποξηραμένη καρύδα

Οδηγίες παρασκευής

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 150C/ανεμιστήρα 130C/αέριο 2. Ανακατεύουμε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, το μέλι και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Συμπληρώστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα και την καρύδα, και ανακατέψτε καλά.

ΒΗΜΑ 2

Ακουμπήστε τη γκρανόλα σε δύο φύλλα ψησίματος και απλώστε ομοιόμορφα. Ψήστε για 15 λεπτά, στη συνέχεια ανακατέψτε την καρύδα και τα αποξηραμένα φρούτα και ψήστε για 10-15 λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε και ξύστε σε ένα επίπεδο δίσκο για να κρυώσει. Σερβίρουμε με κρύο γάλα ή γιαούρτι. Η γκρανόλα μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο έως και ένα μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σχεδιάστε τα καλύτερα σνακ για σας και την παρέα σας

7 «υγιεινές» τροφές που καλό είναι να παραλείψετε

Πόσο σημαντικά είναι τα δημητριακά για τον οργανισμό μας;

Γιατί η granola πρέπει να ενταχθεί στα πρωινά σας σνακ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί δεν πρέπει οι χουρμάδες να λείπουν από την διατροφή των παιδιών μας;

Χουρμάδες: Οι χουρμάδες είναι ένα εξαιρετικό φρούτο με πολλές θρεπτικές αξίες και οφέλη για την υγεία, ειδικά για τα παιδιά. Πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα και φυσικά σάκχαρα, οι χουρμάδες μπορούν να αποτελέσουν μια υγιεινή

Έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό; Πώς να το σώσετε! 

Μερικές φορές, η προσθήκη οξέος μπορεί να αναδείξει τις γεύσεις και να μειώσει την αίσθηση της καυτεράδας. Δοκιμάστε να προσθέσετε χυμό λεμονιού ή ξίδι. Αυτό μπορεί να δώσει μια φρεσκάδα στο πιάτο και να το κάνει πιο ισορροπημένο.

Ένα φυσικό σνακ που μπορεί να ενισχύσει την πεπτική υγεία.

Ηλιόσποροι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, υγιή λίπη, αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο, υποστηρίζουν την καλή πέψη, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα και διατηρούν την υγεία του εντέρου.

Η μέθοδος του πιάτου και πώς να την εφαρμόσεις στη διατροφή σου 

Το ένα τέταρτο του πιάτου σου θα πρέπει να είναι αφιερωμένο σε πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, ψάρι, φασόλια, φακές ή tofu. Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των ιστών.

Πώς ο άνηθος βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης

Άνηθος: Χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιλιπιδικές του ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL και των τριγλυκεριδίων, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική υγεία της καρδιάς.

Τα οφέλη ενός δυνατού διατροφικού «ζευγαριού» 

Φακές με ρύζι: Οι φακές και το ρύζι μπορούν να μαγειρευτούν γρήγορα και εύκολα, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για πολυάσχολες μέρες. Μπορούν να σερβιριστούν με διάφορες σάλτσες, λαχανικά ή μπαχαρικά, προσφέροντας ποικιλία και γεύση.

3 Εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την πρωτεΐνη σε κάθε σας γεύμα

Πρωτεΐνη: Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης στα γεύματα είναι σημαντική για τη μυϊκή ανάπτυξη, την αποκατάσταση και τη γενική υγεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσουμε περισσότερη πρωτεΐνη στα γεύματά μας,

Close Icon