Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πως να διατηρήσετε το θαυματουργό μαρούλι φρέσκο

Πως να διατηρήσετε το θαυματουργό μαρούλι φρέσκο

Το μαρούλι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και πολύτιμη για την υγεία των οστών. Παράλληλα, είναι πλούσιο σε συστατικά που προστατεύουν την όραση και την υγεία των ματιών, όπως το β-καροτένιο, που μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α, και τα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Από την άλλη, περιέχει σημαντική ποσότητα φυλλικού οξέος, καθώς και μικρότερα ποσά άλλων βιταμινών του συμπλέγματος Β και βιταμίνης C. Τέλος, τη θρεπτική αξία του μαρουλιού συμπληρώνουν οι φυτικές ίνες και ορισμένα πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο, το κάλιο, ο φώσφορος και το ασβέστιο.


Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ιδίως με  τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως το μαρούλι, είναι πως μαραίνονται πολύ γρήγορα, ακόμη κι αν τα έχετε αποθηκεύσει στο ψυγείο. Με ένα έξυπνο κόλπο μπορείτε όμως να το διατηρήσετε φρέσκο για περίπου δύο εβδομάδες. Ποιο είναι αυτό; Ξεκινήστε γεμίζοντας ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό. Καθαρίστε το μαρούλι, ξεχωρίζοντας τα φύλλα του και αφού τα πλύνετε πολύ καλά τοποθετήστε τα στο μπολ με το παγωμένο νερό. Αφήστε τα για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε τα από το μπολ και τινάξτε τα, έτσι ώστε να φύγει το πολύ νερό. Απλώστε τα φύλλα σε καθαρή πετσέτα ή χαρτιά κουζίνας και τυλίξτε τα με αυτά. Τοποθετήστε τα με αυτόν τον τρόπο σε τάπερ ή σε ειδικά αεροστεγή σακουλάκια τροφίμων.  Εναλλακτικά, αφού αφήσετε να στεγνώσουν τα φύλλα, τα τοποθετείτε στα τάπερ ή στα ειδικά σακουλάκια-χωρίς να είναι τυλιγμένα με πετσέτα ή χαρτί – και κάθε τρία μαρουλόφυλλα βάλτε μια απορροφητική χαρτοπετσέτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πολύτιμη διατροφή για την έγκυο και το έμβρυο

Ο ρόλος των βακτηρίων του εντέρου στην απώλεια βάρους

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Λαχανικά: Η φυσική λύση για υγιές σώμα και μυαλό

Λαχανικά: Τα λαχανικά αποτελούν βασικό στοιχείο μιας υγιεινής διατροφής, καθώς παρέχουν πλήθος βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών που υποστηρίζουν την υγεία του οργανισμού.

Καφές: Αυτό είναι το πιο υγιεινό είδος καφέ

Καφές: Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο, και η κατανάλωσή του συνδέεται με αρκετά οφέλη για την υγεία, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τύποι καφέ που διαφέρουν ως προς τη θρεπτική τους αξία

Η σούπα που θα σώσει το ανοσοποιητικό σας

Σούπα τζίντζερ καρότο: Η σούπα καρότου με τζίντζερ είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το τζίντζερ προσφέρει μια υπέροχη γεύση και ζεστασιά στη σούπα, ενώ τα καρότα είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Μήπως τρώτε πολύ κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας;

Η υπερβολική κατανάλωση ενός μόνο τύπου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε διατροφική ανισορροπία. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες είναι σημαντικές για την παραγωγή ενέργειας, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του αίματος.

Γουακαμόλε: Η αυθεντική συνταγή για μια μεξικάνικη φιέστα

Γουακαμόλε: Το γουακαμόλε είναι μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή που βασίζεται στο αβοκάντο και έχει γίνει αγαπημένο συνοδευτικό σε πολλά τραπέζια. Είτε για να συνοδεύσει nachos, tacos ή ακόμα και σαν ντιπ

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Το πιο comfort φαγητό

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Τα ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί τσένταρ είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Συνδυάζοντας την κρεμώδη γεύση του τυριού με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου,

Close Icon