Την επόμενη φορά που θα είστε στην κουζίνα και σκέφτεστε τι να βάλετε στο τοστ με αβοκάντο, μην ξεχάσετε να σκεφτείτε το φυστικοβούτυρο.
Δεν υπάρχει καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε το πρωί από το τοστ με αβοκάντο. Με μεγάλη απλότητα αλλά και ατελείωτη ευελιξία, αυτό το πανταχού παρόν πιάτο είναι μια καλή επιλογή για σχεδόν κάθε πρωινό και brunch. Τις περισσότερες φορές, είναι ένας συνδυασμός διαθέσιμων συστατικών ή προϊόν δημιουργικών ιδιοτροπιών και όχι ακριβών συνταγών. Λοιπόν, την επόμενη φορά που θα είστε στην κουζίνα και σκέφτεστε τι να βάλετε στο τοστ με αβοκάντο, μην ξεχάσετε να σκεφτείτε το φυστικοβούτυρο.
Τόσο το φυστικοβούτυρο όσο και το αβοκάντο είναι αρκετά κοινά συστατικά για τοστ, οπότε δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ταιριάζουν υπέροχα. Αν και είναι εντελώς διαφορετικά από πολλές απόψεις, μοιράζονται έναν παρόμοιο κρεμώδη τόνο που αισθάνεται πάντα τόσο επιεικής και ικανοποιητική. Πλούσιο και γλυκό, το φυστικοβούτυρο ενισχύει τη γεύση στις τυπικά ήπιες και απαλές νότες του αβοκάντο. Αυτό που καταλήγετε να πάρετε είναι μια υπέροχη σειρά από αντιθέσεις γεύσεων που εξακολουθούν να συμπλέκονται άψογα μεταξύ τους.
Για να μην αναφέρουμε τις βελούδινες λείες και λαχταριστές υφές της συνδυασμένης τους κρεμώδους υφής, η οποία έχει γεύση καθαρής ευδαιμονίας στο τραγανό σκηνικό του ψωμιού. Αυτός ο συνδυασμός έρχεται σε πολλές μορφές. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να αλείφετε φυστικοβούτυρο σε φρυγανισμένο ψωμί, στη συνέχεια να το προσθέσετε με φέτες αβοκάντο ή πολτοποιημένα αβοκάντο και μερικά επιπλέον καρυκεύματα. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να ενσωματώσετε διάφορα άλλα συστατικά για πιο διαφοροποιημένη γεύση και υφή.
Άλλοι ξηροί καρποί, είτε πρόκειται για φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο ή κάσιους, είναι εξαιρετικοί για να ενισχύσουν περαιτέρω το προφίλ γεύσης και να προσθέσουν ένα διασκεδαστικό μικρό τραγανό. Τα αυγά – βραστά, μαλακά, ομελέτα, ποσέ ή με ηλιόλουστη πλευρά- είναι μια κλασική επιλογή, ειδικά για πρωινό. Για διατροφική ώθηση, επιλέξτε όσα φρούτα και λαχανικά σας αρέσουν. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαφοροποίηση των γεύσεων προσθέτοντας γλυκές ή πικάντικες νότες στο μείγμα. Ας μην ξεχνάμε και το τυρί: Ένα crumble τυρί φέτα ή λίγη τριμμένη παρμεζάνα μπορεί να κάνει μια απροσδόκητα τεράστια διαφορά.
Φυσικά, το φρυγανισμένο ψωμί είναι μόνο ένα από τα πολλά μέρη όπου αυτός ο συνδυασμός αβοκάντο και φυστικοβούτυρου θα μπορούσε να λάμψει. Λειτουργεί εξίσου τέλεια με bagels και κρουασάν, ειδικά πάνω από μια στρώση κρέμα τυριού. Γεμισμένο μέσα σε μπουρίτο και τσέπες πίτας, είναι μια αναζωογονητικά υπέροχη έκρηξη γεύσεων που δεν μοιάζει με αυτό που θα βρείτε συνήθως σε αυτά τα πιάτα. Διακλαδίζοντας στον κόσμο των επιδορπίων, πειραματιστείτε ελεύθερα με μάφιν, πουτίγκες, πίτες ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εξαιρετικά ευέλικτο είναι αυτό το ζευγάρωμα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube