Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πώς η κατανάλωση ενός λιπαρού ψαριού θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά

Πώς η κατανάλωση ενός λιπαρού ψαριού θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά

Η πρωτεΐνη παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας, παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τον μεταβολικό μας ρυθμό.


Τα λιπαρά ψάρια αποτελούν μια διατροφική δύναμη, προσφέροντας όχι μόνο μια νόστιμη γευστική εμπειρία αλλά και μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία.  Γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ορισμένες λιπαρές ποικιλίες ψαριών γίνονται ισχυροί σύμμαχοι στην καταπολέμηση της φλεγμονής και της αύξησης βάρους. Η κατανόηση του θετικού αντίκτυπου της ενσωμάτωσης αυτών των θαλάσσιων λιχουδιών στη διατροφή μας ανοίγει ένα γευστικό μονοπάτι όχι μόνο για να χορτάσουμε τους γευστικούς μας κάλυκες αλλά και να καλλιεργήσουμε έναν πιο υγιεινό, πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Σολομός και τα οφέλη του

Ο σολομός, ένα πολύτιμο λιπαρό ψάρι, αναδεικνύεται σε διατροφική δύναμη με διπλά οφέλη για τον έλεγχο της φλεγμονής και τη διαχείριση του βάρους. Πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα EPA και DHA, ο σολομός παρουσιάζει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της χρόνιας φλεγμονής στο σώμα. Αυτά τα λιπαρά οξέα παίζουν επίσης ρόλο στην προαγωγή του κορεσμού, δυνητικά περιορίζοντας την υπερβολική πρόσληψη θερμίδων και βοηθώντας στη ρύθμιση του βάρους. «Ο σολομός περιέχει περίπου 23 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα 114 γρ. Αυτό είναι συγκρίσιμο με μια μερίδα μοσχάρι ή κοτόπουλο» λέει ο Evink στο She Finds. «Η πρωτεΐνη βοηθά στην πρόληψη της αύξησης βάρους κρατώντας μας χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – κάτι που πιθανότατα θα οδηγήσει σε λιγότερα αλόγιστα σνακ. Η κατανάλωση γευμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη εξασφαλίζει κορεσμό και ικανοποίηση των γευμάτων, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερη θερμιδική πρόσληψη συνολικά» συνεχίζει. Λέει επίσης ότι η πρωτεΐνη παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας, παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τον μεταβολικό μας ρυθμό. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό όταν στοχεύουμε στην απώλεια βάρους, καθώς μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες διασφαλίζει τη διατήρηση του πολύτιμου άπαχου μυϊκού ιστού σε όλη τη διαδικασία και επίσης έχει αποδειχθεί ότι προάγει θετικές αλλαγές στη σύσταση του σώματος.

 

«Ο σολομός είναι επίσης ένα από τα ελάχιστα τρόφιμα που περιέχουν τα υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά οξέα (EPA και DHA) έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή αναστέλλοντας την παραγωγή φλεγμονωδών κυτοκινών από μονοκύτταρα, μακροφάγα και ενδοθηλιακά κύτταρα. Οι συστάσεις είναι να τρώτε 3-4 μερίδες λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, κάθε εβδομάδα για τα καλύτερα αποτελέσματα για τη μείωση της φλεγμονής», σημειώνει. Με την τακτική ενσωμάτωση του σολομού στη διατροφή κάποιου, τα άτομα μπορούν να απολαύσουν ένα νόστιμο γεύμα ενώ αξιοποιούν τις δυνατότητές τους να καταπολεμήσουν ταυτόχρονα τη φλεγμονή και να υποστηρίξουν τον έλεγχο του βάρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι το κρασί πλούσιο σε φυτικές ίνες;

Ποια είναι τα παραδοσιακά φαγητά της Αλγερίας;

Ποια είναι το παραδοσιακά φαγητά της Λισαβώνας;

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για υγιή μαλλιά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon