Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πώς η κατανάλωση ενός λιπαρού ψαριού θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά

Πώς η κατανάλωση ενός λιπαρού ψαριού θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά

Η πρωτεΐνη παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας, παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τον μεταβολικό μας ρυθμό.


Τα λιπαρά ψάρια αποτελούν μια διατροφική δύναμη, προσφέροντας όχι μόνο μια νόστιμη γευστική εμπειρία αλλά και μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία.  Γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ορισμένες λιπαρές ποικιλίες ψαριών γίνονται ισχυροί σύμμαχοι στην καταπολέμηση της φλεγμονής και της αύξησης βάρους. Η κατανόηση του θετικού αντίκτυπου της ενσωμάτωσης αυτών των θαλάσσιων λιχουδιών στη διατροφή μας ανοίγει ένα γευστικό μονοπάτι όχι μόνο για να χορτάσουμε τους γευστικούς μας κάλυκες αλλά και να καλλιεργήσουμε έναν πιο υγιεινό, πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Σολομός και τα οφέλη του

Ο σολομός, ένα πολύτιμο λιπαρό ψάρι, αναδεικνύεται σε διατροφική δύναμη με διπλά οφέλη για τον έλεγχο της φλεγμονής και τη διαχείριση του βάρους. Πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα EPA και DHA, ο σολομός παρουσιάζει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της χρόνιας φλεγμονής στο σώμα. Αυτά τα λιπαρά οξέα παίζουν επίσης ρόλο στην προαγωγή του κορεσμού, δυνητικά περιορίζοντας την υπερβολική πρόσληψη θερμίδων και βοηθώντας στη ρύθμιση του βάρους. «Ο σολομός περιέχει περίπου 23 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα 114 γρ. Αυτό είναι συγκρίσιμο με μια μερίδα μοσχάρι ή κοτόπουλο» λέει ο Evink στο She Finds. «Η πρωτεΐνη βοηθά στην πρόληψη της αύξησης βάρους κρατώντας μας χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – κάτι που πιθανότατα θα οδηγήσει σε λιγότερα αλόγιστα σνακ. Η κατανάλωση γευμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη εξασφαλίζει κορεσμό και ικανοποίηση των γευμάτων, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερη θερμιδική πρόσληψη συνολικά» συνεχίζει. Λέει επίσης ότι η πρωτεΐνη παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας, παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τον μεταβολικό μας ρυθμό. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό όταν στοχεύουμε στην απώλεια βάρους, καθώς μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες διασφαλίζει τη διατήρηση του πολύτιμου άπαχου μυϊκού ιστού σε όλη τη διαδικασία και επίσης έχει αποδειχθεί ότι προάγει θετικές αλλαγές στη σύσταση του σώματος.

 

«Ο σολομός είναι επίσης ένα από τα ελάχιστα τρόφιμα που περιέχουν τα υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά οξέα (EPA και DHA) έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή αναστέλλοντας την παραγωγή φλεγμονωδών κυτοκινών από μονοκύτταρα, μακροφάγα και ενδοθηλιακά κύτταρα. Οι συστάσεις είναι να τρώτε 3-4 μερίδες λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, κάθε εβδομάδα για τα καλύτερα αποτελέσματα για τη μείωση της φλεγμονής», σημειώνει. Με την τακτική ενσωμάτωση του σολομού στη διατροφή κάποιου, τα άτομα μπορούν να απολαύσουν ένα νόστιμο γεύμα ενώ αξιοποιούν τις δυνατότητές τους να καταπολεμήσουν ταυτόχρονα τη φλεγμονή και να υποστηρίξουν τον έλεγχο του βάρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι το κρασί πλούσιο σε φυτικές ίνες;

Ποια είναι τα παραδοσιακά φαγητά της Αλγερίας;

Ποια είναι το παραδοσιακά φαγητά της Λισαβώνας;

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για υγιή μαλλιά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλιγούρι για την ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς και κράμπες

Πλιγούρι: Χάρη στην περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Συμπεριλαμβάνοντας το πλιγούρι στη διατροφή μας, μπορούμε να βελτιώσουμε τη μυϊκή λειτουργία και να μειώσουμε την ενόχληση που προκαλείται από τις μυϊκές κράμπες.

Ακτινίδιο και υγεία του αναπνευστικού

Ακτινίδιο :Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και νερό ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν τους αεραγωγούς.

Ένας φυσικός σύμμαχος για την καλή λειτουργία του εντέρου

Σιμιγδάλι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και την ικανότητά του να συνδυάζεται με άλλα θρεπτικά τρόφιμα, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Τα οφέλη του γάλακτος με τζίντζερ τον χειμώνα

Γάλα τζίντζερ: Η κατανάλωση γάλακτος τζίντζερ το χειμώνα είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να βελτιώσουμε την πέψη και να χαρίσουμε στο σώμα μας ζεστασιά και χαλάρωση.

Συνταγή για λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Σιμιγδάλι - Οφέλη για την καρδιά και την υγεία

Σιμιγδάλι: Η κατανάλωσή του με μέτρο, ως μέρος μιας ποικίλης και θρεπτικής διατροφής, μπορεί να είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας και της συνολικής ευεξίας.

Close Icon