Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πώς η κανέλα βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου

Πώς η κανέλα βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου


Η κανέλα βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου του αίματος σε ανθρώπους με προδιαβήτη και μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξή του σε διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the Endocrine Society.

Εκτιμάται ότι σχεδόν 90 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ πάσχουν από προδιαβήτη, κατάσταση η οποία εκδηλώνεται όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι υψηλότερα από το φυσιολογικό και συνήθως οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2. Ο εντοπισμός στρατηγικών για την πρόληψη της εξέλιξης από τον προδιαβήτη στον διαβήτη τύπου 2 παραμένει ακόμα μια πρόκληση για τους επιστήμονες, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικός για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.


«Η διάρκειας 12 εβδομάδων μελέτη μας έδειξε τις επωφελείς επιδράσεις της προσθήκης κανέλας στη διατροφή όσον αφορά στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα των συμμετεχόντων με προδιαβήτη. Τα ευρήματα αυτά παρέχουν την αφορμή για πιο μακροχρόνιες και εκτενείς μελέτες, προκειμένου να απαντηθεί αν η κανέλα μπορεί πράγματι να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 με την πάροδο του χρόνου», εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης, Giulio R. Romeo.

Η τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή διερεύνησε τις επιδράσεις της κανέλας σε 51 συμμετέχοντες με προδιαβήτη. Οι ασθενείς έλαβαν μια κάψουλα 500 mg κανέλας την ημέρα ή ένα εικονικό φάρμακο τρεις φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες. Οι ερευνητές, λοιπόν, βρήκαν ότι η κανέλα μείωσε τα μη φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης νηστείας και βελτίωσε την απόκριση του οργανισμού στην κατανάλωση γεύματος με υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν ορόσημο του προδιαβήτη. Ο οργανισμός διαχειριζόταν καλά την κανέλα, η οποία, μάλιστα, δεν σχετίστηκε με συγκεκριμένες παρενέργειες ή ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon