Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποπ κόρν : Διαβάστε αν έχουν Γλουτένη

Ποπ κόρν : Διαβάστε αν έχουν Γλουτένη

Ποπ κόρν : Το ποπ κορν είναι φτιαγμένο από έναν τύπο πυρήνα καλαμποκιού που ξεφουσκώνει όταν θερμαίνεται.



  • Το ποπ κορν είναι φτιαγμένο από καλαμπόκι , το οποίο δεν περιέχει γλουτένη. Στην πραγματικότητα, το καλαμπόκι συνιστάται συχνά ως ασφαλής εναλλακτική λύση για το σιτάρι για όσους έχουν κοιλιοκάκη και οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανεχθούν τη γλουτένη μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια προϊόντα καλαμποκιού .
  • Ωστόσο, το καλαμπόκι περιέχει πρωτεΐνες που ονομάζονται προλαμίνες αραβοσίτου, οι οποίες μπορεί να είναι προβληματικές για ορισμένα άτομα με κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη .
  • Η έρευνα έχει δείξει ότι ορισμένα άτομα με κοιλιοκάκη μπορεί να παρουσιάσουν φλεγμονώδη απόκριση σε αυτές τις πρωτεΐνες. Για να προσδιορίσετε εάν έχετε ευαισθησία στο καλαμπόκι, είναι καλύτερο να μιλήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης .

Ορισμένα προϊόντα ποπ κορν μπορεί να περιέχουν γλουτένη

  • Αν και τα περισσότερα ποπ κορν είναι φυσικά χωρίς γλουτένη, ορισμένες εμπορικές μάρκες μπορεί να περιέχουν αυτήν την ομάδα πρωτεϊνών.
  • Το ποπ κορν που κατασκευάζεται σε εγκαταστάσεις που παράγουν επίσης γλουτένη τροφή ενδέχεται να κινδυνεύει από διασταυρούμενη μόλυνση.
  • Επιπλέον, το ποπ κορν που έχει αρωματιστεί ή παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας ορισμένα πρόσθετα μπορεί να περιέχει γλουτένη. Για παράδειγμα, ορισμένα καλύμματα ή μείγματα μπαχαρικών θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν γλουτένη εάν το προϊόν δεν φέρει ετικέτα χωρίς γλουτένη .
  • Μερικά κοινά πρόσθετα που περιέχουν γλουτένη περιλαμβάνουν άρωμα βύνης, άμυλο σίτου, μαγιά μπύρας και σάλτσα σόγιας .

Πώς να βεβαιωθείτε ότι το ποπ κορν δεν περιέχει γλουτένη
  • Εάν είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ιχνοποσότητες γλουτένης, η επιλογή ποπ κορν χωρίς πρόσθετα ή αρωματικές ύλες είναι καλή ιδέα. Κοιτάξτε τη λίστα συστατικών και επιλέξτε ένα προϊόν που παραθέτει μόνο “ποπ κορν” ή περιέχει μόνο πυρήνες καλαμποκιού και αλάτι.
  • Είναι επίσης καλή ιδέα να επιλέξετε προϊόντα που φέρουν την ένδειξη πιστοποιημένη χωρίς γλουτένη . Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ορίζει ότι τα προϊόντα με ετικέτα χωρίς γλουτένη πρέπει να περιέχουν λιγότερα από 20 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) γλουτένης .

Ακολουθεί βίντεο για το ποπ-κορν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πρώτες εικόνες από το γάμο της Gwen Stefani

Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Όσα είπε ανοικτά ο νικητής του Survivor Σάκης Κατσούλης για τη Μαριαλένα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon