Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποιο είναι το πιο εύκολο φαγητό που μπορείς να φτιάξεις με προϊόντα που υπάρχουν πάντα στο ψυγείο σου;

Ποιο είναι το πιο εύκολο φαγητό που μπορείς να φτιάξεις με προϊόντα που υπάρχουν πάντα στο ψυγείο σου;

Ένα από τα πιο απλά και ευέλικτα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε με κοινά υλικά που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε ψυγείο είναι μια κλασική ομελέτα.


Ένα από τα πιο απλά και ευέλικτα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε με κοινά υλικά που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε ψυγείο είναι μια κλασική ομελέτα. Οι ομελέτες δεν είναι μόνο εύκολο να παρασκευαστούν, αλλά και προσαρμόσιμες για να ταιριάζουν στα μεμονωμένα γούστα. Εδώ είναι μια βασική συνταγή.

Συστατικά

  • Αυγά: Το κύριο συστατικό μιας ομελέτας, παρέχοντας πρωτεΐνη και δομή. Συνήθως χρησιμοποιούνται δύο ή τρία αυγά ανά ομελέτα.
  • Γάλα ή νερό: Η προσθήκη γάλακτος ή νερού στα χτυπημένα αυγά βοηθά στη δημιουργία μιας ελαφριάς και αφράτης υφής.
  • Αλάτι και πιπέρι: Αλατοπιπερώνουμε τα χτυπημένα αυγά κατά βούληση.
  • Βούτυρο ή μαγειρικό λάδι: Χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα της ομελέτας και την αποφυγή της κόλλησής της στο τηγάνι.
  • Γεμίσεις (προαιρετικά): Μπορούν να προστεθούν διάφορα συστατικά για την προσαρμογή της ομελέτας, όπως τυρί, λαχανικά κομμένα σε κύβους (όπως κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες, μανιτάρια), μαγειρεμένα κρέατα (όπως ζαμπόν, μπέικον ή λουκάνικο) και φρέσκα μυρωδικά.

Οδηγίες

Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε λίγο γάλα ή νερό και αλατοπιπερώστε. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν ελαφρώς. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ένα κουμπί βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο ή ζεσταθεί το λάδι, ρίξτε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι, γέρνοντάς το για να απλωθούν ομοιόμορφα τα αυγά σε όλο το τηγάνι. Αφήστε τα αυγά να ψηθούν ανενόχλητα για ένα ή δύο λεπτά μέχρι να αρχίσουν να δένουν οι άκρες. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανασηκώστε απαλά τις άκρες της ομελέτας και γείρετε το τηγάνι για να επιτρέψετε σε οποιοδήποτε άψητο αυγό να κυλήσει στις άκρες και ψήστε. Όταν η ομελέτα έχει σφίξει ως επί το πλείστον αλλά εξακολουθεί να είναι ελαφρώς ρευστή από πάνω, προσθέστε τις γεμίσεις που θέλετε ομοιόμορφα στο μισό της ομελέτας.


Διπλώστε προσεκτικά την άλλη μισή ομελέτα πάνω από τις γεμίσεις, δημιουργώντας ένα σχήμα μισοφέγγαρου. Αφήστε την ομελέτα να ψηθεί για άλλο ένα λεπτό ή μέχρι να ζεσταθούν οι γεμίσεις και τα αυγά να σφίξουν πλήρως αλλά να είναι ακόμα υγρά. Σύρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο και σερβίρετε αμέσως, προαιρετικά γαρνίροντας με φρέσκα μυρωδικά ή τριμμένο τυρί. Με λίγα μόνο βασικά υλικά και λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη ομελέτα σε χρόνο μηδέν, καθιστώντας την το τέλειο εύκολο γεύμα για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να καθαρίσετε βαθιά το ψυγείο με 5 απλά βήματα

Πώς να βεβαιωθείτε ότι τα υπολείμματά σας είναι ασφαλή για κατανάλωση

Κατανόηση και προστασία από τροφιμογενείς ασθένειες

Μπορείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε το λάδι τηγανίσματος;

Ο κύβος ερρίφθη στην κατσαρόλα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon