Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποιες τροφές συμβάλλουν στην καύση λίπους

Ποιες τροφές συμβάλλουν στην καύση λίπους


Οι τροφές που μπορούν να γίνουν σύμμαχοι στην απώλεια βάρους, αφού περιέχουν συστατικά «πυρπολητές» του λίπους! Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να αδυνατίσει κανείς. Υπάρχουν, όμως τροφές που βοηθούν σημαντικά στην απώλεια βάρους, αφού κάποια από τα βασικά συστατικά τους συμβάλλουν σημαντικά στην καύση λίπους.

Γαλακτοκομικά: Το μυστικό είναι στο ασβέστιο! Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως η αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου μπορεί να μειώσει το σωματικό λίπος κατά τουλάχιστον 700 γραμμάρια.


Καφές: Η καφεΐνη ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην καύση θερμίδων. Η ιδανική ποσότητα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300 μιλιγκραμ ημερησίως. Από εκεί και πάνω, ξεκινούν τα προβλήματα!

Αυγά: Είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης, η οποία βοηθά ποικιλοτρόπως στο αδυνάτισμα: χρειάζεται περισσότερες θερμίδες για να μεταβολιστεί, βοηθά να καίμε λίπος και όχι μυς κατά τη σωματική άσκηση και μας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες.

Γλυκοπατάτα: Είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που ρυθμίζει τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα και συμβάλλει ώστε οι θερμίδες να μην μετατρέπονται σε λίπος.

Πράσινο τσάι: Οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού θεωρούνται σημαντικοί σύμμαχοι στην καύση λίπους. Η δράση τους μάλιστα ενισχύεται αν προσθέσουμε στο τσάι μας λίγο λεμόνι.

Καυτερή πιπεριά: Η καψαϊκίνη που ευθύνεται για την καυτερή γεύση, μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση θερμίδων στον οργανισμό. Επιπλέον, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενισχύει το αίσθημα κορεσμού.

Σκόρδο – κρεμμύδι: Περιέχουν έλαια που αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους.

Καστανό ρύζι: Για να μεταβολιστεί χρειάζεται περίπου 100 θερμίδες παραπάνω σε σύγκριση με το επεξεργασμένο λευκό ρύζι. Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Tufts, όσοι το επιλέγουν έχουν σημαντικά λιγότερο κοιλιακό λίπος από όσους επιμένουν στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Σολομός: Εδώ το λίπος καταπολεμάται με… λίπος και συγκεκριμένα με τα ω3 λιπαρά οξέα, που είναι διάσημα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και επιπλέον αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους.

Μήλα και αχλάδια: Τα δύο αυτά φρούτα περιέχουν φλαβονοειδή, φυσικές χημικές ουσίες που έχουν συνδεθεί με την απώλεια λίπους και την αυξημένη καύση θερμίδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon