Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποιες τροφές δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο;

Ποιες τροφές δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο;

Η διατήρηση των τροφίμων σε θερμοκρασία δωματίου είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα, τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία.


Η συνήθεια να διατηρούμε τα πάντα στο ψυγείο είναι βαθιά ριζωμένη στη σύγχρονη κουλτούρα μας. Ωστόσο, κάποιες τροφές επιδεινώνονται όταν ψύχονται, ενώ άλλες χάνουν τις θρεπτικές τους αξίες ή αναπτύσσουν αλλοιωμένες γεύσεις. Ας ανακαλύψουμε ποιες είναι αυτές οι τροφές και γιατί δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Κρεμμύδι και σκόρδο

Η ψύξη του κρεμμυδιού και του σκόρδου μπορεί να τα κάνει να σαπίσουν πιο γρήγορα και να χάσουν τη χαρακτηριστική τους γεύση. Είναι καλύτερα να τα αποθηκεύουμε σε δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο μέρος, όπως ένα ντουλάπι ή ένα καλάθι.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο παράγει αιθυλένιο, ένα αέριο που επιταχύνει την ωρίμανσή του. Η ψύξη του αβοκάντο μπορεί να επιβραδύνει την ωρίμανσή του, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλαγές στη γεύση και την υφή του. Είναι καλύτερο να το αποθηκεύουμε στους 20-25°C σε ένα δροσερό μέρος με χαμηλό φωτισμό.

Πατάτα και γλυκοπατάτα

Οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες παράγουν άμυλο, το οποίο μετατρέπεται σε σάκχαρα όταν ψύχονται. Αυτά τα σάκχαρα μπορούν να δώσουν στις πατάτες μια γλυκιά γεύση και να κάνουν το δέρμα τους να σκληρύνει. Είναι καλύτερα να τις αποθηκεύουμε σε ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος με θερμοκρασία μεταξύ 5-10°C.

Η διατήρηση των τροφίμων σε θερμοκρασία δωματίου είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα, τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία. Αξίζει να κάνουμε κάποια έρευνα σχετικά με τη σωστή αποθήκευση κάθε τροφής για να αποφύγουμε την αλλοίωση και να απολαύσουμε τα τρόφιμά μας στο έπακρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αποθηκεύετε λάθος τα κρεμμύδια και τα σκόρδα;

Η μαγική δύναμη της πατάτας για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Τι κίνδυνο κρύβει το ρύζι μετά το μαγείρεμα;

Περίσσεψε φαγητό από τα Χριστούγεννα; Μάθε πόσο καιρό μπορείς να το κρατήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon