Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποιες τροφές δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο;

Ποιες τροφές δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο;

Η διατήρηση των τροφίμων σε θερμοκρασία δωματίου είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα, τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία.


Η συνήθεια να διατηρούμε τα πάντα στο ψυγείο είναι βαθιά ριζωμένη στη σύγχρονη κουλτούρα μας. Ωστόσο, κάποιες τροφές επιδεινώνονται όταν ψύχονται, ενώ άλλες χάνουν τις θρεπτικές τους αξίες ή αναπτύσσουν αλλοιωμένες γεύσεις. Ας ανακαλύψουμε ποιες είναι αυτές οι τροφές και γιατί δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Κρεμμύδι και σκόρδο

Η ψύξη του κρεμμυδιού και του σκόρδου μπορεί να τα κάνει να σαπίσουν πιο γρήγορα και να χάσουν τη χαρακτηριστική τους γεύση. Είναι καλύτερα να τα αποθηκεύουμε σε δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο μέρος, όπως ένα ντουλάπι ή ένα καλάθι.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο παράγει αιθυλένιο, ένα αέριο που επιταχύνει την ωρίμανσή του. Η ψύξη του αβοκάντο μπορεί να επιβραδύνει την ωρίμανσή του, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλαγές στη γεύση και την υφή του. Είναι καλύτερο να το αποθηκεύουμε στους 20-25°C σε ένα δροσερό μέρος με χαμηλό φωτισμό.

Πατάτα και γλυκοπατάτα

Οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες παράγουν άμυλο, το οποίο μετατρέπεται σε σάκχαρα όταν ψύχονται. Αυτά τα σάκχαρα μπορούν να δώσουν στις πατάτες μια γλυκιά γεύση και να κάνουν το δέρμα τους να σκληρύνει. Είναι καλύτερα να τις αποθηκεύουμε σε ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος με θερμοκρασία μεταξύ 5-10°C.

Η διατήρηση των τροφίμων σε θερμοκρασία δωματίου είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα, τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία. Αξίζει να κάνουμε κάποια έρευνα σχετικά με τη σωστή αποθήκευση κάθε τροφής για να αποφύγουμε την αλλοίωση και να απολαύσουμε τα τρόφιμά μας στο έπακρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αποθηκεύετε λάθος τα κρεμμύδια και τα σκόρδα;

Η μαγική δύναμη της πατάτας για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Τι κίνδυνο κρύβει το ρύζι μετά το μαγείρεμα;

Περίσσεψε φαγητό από τα Χριστούγεννα; Μάθε πόσο καιρό μπορείς να το κρατήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon