Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποιες τροφές δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Ποιες τροφές δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Έχουμε αυτοματοποιήσει την κίνηση να βάζουμε όλα σχεδόν τα τρόφιμα στο ψυγείο, θεωρώντας ότι έτσι θα παραμείνουν φρέσκα και θα είναι κατάλληλα για κατανάλωση ακόμα και μετά από εβδομάδες. Όμως, δεν ισχύει για όλες τις τροφές αυτό.

10 τροφές που είναι καλύτερο να μην διατηρούμε στο ψυγείο

Ολόκληρα πεπόνια

Η διατήρηση στο ψυγείο φαίνεται να μειώνει στο μισό την περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά. Ενώ μια έρευνα βρήκε ότι τα πεπόνια αναπτύσσουν σχεδόν διπλάσια θρεπτικά στοιχεία όπως βήτα-καροτίνη σε θερμοκρασία δωματίου.

Βασιλικός

Αν αυτό το «μεσογειακό» βότανο αποθηκευτεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, μετατρέπεται γρήγορα σε μαύρο. Διατηρήστε τον στον πάγκο σε σκιερό μέρος και όπως διατηρείτε και τα φρέσκα φρούτα, δηλαδή γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και βάλτε το κοτσάνι μέσα.

Πατάτες

Η χαμηλή θερμοκρασία μετατρέπει το άμυλό τους σε σάκχαρα. Αυτό χαλάει την υφή και τη γεύση τους. Οι πατάτες αποθηκεύονται σωστά σε χάρτινη σακούλα και σε σκιερό, ξηρό μέρος.

Κρεμμύδια

Αυτά τα λαχανικά χρειάζονται αέρα για να παραμείνουν φρέσκα. Αποθηκεύστε τα σε μια χάρτινη τσάντα που να παίρνει όμως αέρα σε σκιερό μέρος. Μην τα βάζετε δίπλα στις πατάτες, γιατί τα κρεμμύδια απελευθερώνουν αέρια και υγρασία και προκαλούν τη γρήγορη ωρίμανση της πατάτας.

Καφές

Η υγρασία στο ψυγείο επηρεάζει αρνητικά τους κόκκους, που σημαίνει ότι χάνουν άρωμα και δεν μένουν φρέσκοι. Επιπλέον, η θερμοκρασία του ψυγείου αλλάζει κάθε φορά που το ανοίγετε, που σημαίνει ότι αναπτύσσεται ακόμα περισσότερη υγρασία ανάμεσα στους κόκκους. Διατηρήστε τον καφέ σε ένα αεροστεγές βάζο σε σκιερό μέρος.

Σκόρδο

Οι σκελίδες σκόρδου διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, ίσως και λίγο πιο δροσερά, αλλά σίγουρα όχι στο ψυγείο. Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα λίγο αεριζόμενο βάζο, ώστε να διατηρήσουν λίγη από την υγρασία τους.

Μέλι

Ήδη γνωρίζουμε ότι το μέλι δεν μπαίνει στο ψυγείο. Το μέλι έχει την τάση να παγώνει και να κρυσταλλώνει στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία δωματίου είναι η ιδανική.

Κομμένες φέτες ψωμιού

Αν και διατηρώντας το ψωμί στο ψυγείο, μας βοηθά να το καταναλώνουμε για περισσότερες μέρες, το ξεραίνει επίσης. Αντιθέτως, αποθηκεύστε το ψωμί στην κατάψυξη και φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καταναλώσετε.

Ντομάτες

Ο κρύος αέρας αλλάζει τα χημικά μονοπάτια τους, επιβραδύνοντας αυτά που συνεισφέρουν στη γεύση και επιταχύνοντας άλλα που την κάνουν άνοστη τελικά. Αποθηκεύστε τις ντομάτες στον πάγκο της κουζίνας σας αν θέλετε να είναι νοστιμότερες.

Ξηροί καρποί

Για εντονότερη γεύση, είναι καλύτερο να διατηρούμε τους ξηρούς καρπούς σε αεροστεγή δοχεία στον πάγκο ή στο ντουλάπι μας. Άλλωστε δεν χρειάζονται τη θερμοκρασία του ψυγείου. Δεν διαθέτουν αρκετή υγρασία για να αναπτύξουν βακτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon