Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποιες τροφές δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Ποιες τροφές δεν διατηρούνται στο ψυγείο


Έχουμε αυτοματοποιήσει την κίνηση να βάζουμε όλα σχεδόν τα τρόφιμα στο ψυγείο, θεωρώντας ότι έτσι θα παραμείνουν φρέσκα και θα είναι κατάλληλα για κατανάλωση ακόμα και μετά από εβδομάδες. Όμως, δεν ισχύει για όλες τις τροφές αυτό.

10 τροφές που είναι καλύτερο να μην διατηρούμε στο ψυγείο


Ολόκληρα πεπόνια

Η διατήρηση στο ψυγείο φαίνεται να μειώνει στο μισό την περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά. Ενώ μια έρευνα βρήκε ότι τα πεπόνια αναπτύσσουν σχεδόν διπλάσια θρεπτικά στοιχεία όπως βήτα-καροτίνη σε θερμοκρασία δωματίου.

Βασιλικός

Αν αυτό το «μεσογειακό» βότανο αποθηκευτεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, μετατρέπεται γρήγορα σε μαύρο. Διατηρήστε τον στον πάγκο σε σκιερό μέρος και όπως διατηρείτε και τα φρέσκα φρούτα, δηλαδή γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και βάλτε το κοτσάνι μέσα.

Πατάτες

Η χαμηλή θερμοκρασία μετατρέπει το άμυλό τους σε σάκχαρα. Αυτό χαλάει την υφή και τη γεύση τους. Οι πατάτες αποθηκεύονται σωστά σε χάρτινη σακούλα και σε σκιερό, ξηρό μέρος.

Κρεμμύδια

Αυτά τα λαχανικά χρειάζονται αέρα για να παραμείνουν φρέσκα. Αποθηκεύστε τα σε μια χάρτινη τσάντα που να παίρνει όμως αέρα σε σκιερό μέρος. Μην τα βάζετε δίπλα στις πατάτες, γιατί τα κρεμμύδια απελευθερώνουν αέρια και υγρασία και προκαλούν τη γρήγορη ωρίμανση της πατάτας.

Καφές

Η υγρασία στο ψυγείο επηρεάζει αρνητικά τους κόκκους, που σημαίνει ότι χάνουν άρωμα και δεν μένουν φρέσκοι. Επιπλέον, η θερμοκρασία του ψυγείου αλλάζει κάθε φορά που το ανοίγετε, που σημαίνει ότι αναπτύσσεται ακόμα περισσότερη υγρασία ανάμεσα στους κόκκους. Διατηρήστε τον καφέ σε ένα αεροστεγές βάζο σε σκιερό μέρος.

Σκόρδο

Οι σκελίδες σκόρδου διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, ίσως και λίγο πιο δροσερά, αλλά σίγουρα όχι στο ψυγείο. Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα λίγο αεριζόμενο βάζο, ώστε να διατηρήσουν λίγη από την υγρασία τους.

Μέλι

Ήδη γνωρίζουμε ότι το μέλι δεν μπαίνει στο ψυγείο. Το μέλι έχει την τάση να παγώνει και να κρυσταλλώνει στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία δωματίου είναι η ιδανική.

Κομμένες φέτες ψωμιού

Αν και διατηρώντας το ψωμί στο ψυγείο, μας βοηθά να το καταναλώνουμε για περισσότερες μέρες, το ξεραίνει επίσης. Αντιθέτως, αποθηκεύστε το ψωμί στην κατάψυξη και φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καταναλώσετε.

Ντομάτες

Ο κρύος αέρας αλλάζει τα χημικά μονοπάτια τους, επιβραδύνοντας αυτά που συνεισφέρουν στη γεύση και επιταχύνοντας άλλα που την κάνουν άνοστη τελικά. Αποθηκεύστε τις ντομάτες στον πάγκο της κουζίνας σας αν θέλετε να είναι νοστιμότερες.

Ξηροί καρποί

Για εντονότερη γεύση, είναι καλύτερο να διατηρούμε τους ξηρούς καρπούς σε αεροστεγή δοχεία στον πάγκο ή στο ντουλάπι μας. Άλλωστε δεν χρειάζονται τη θερμοκρασία του ψυγείου. Δεν διαθέτουν αρκετή υγρασία για να αναπτύξουν βακτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon