Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποιες τροφές δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Ποιες τροφές δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Έχουμε αυτοματοποιήσει την κίνηση να βάζουμε όλα σχεδόν τα τρόφιμα στο ψυγείο, θεωρώντας ότι έτσι θα παραμείνουν φρέσκα και θα είναι κατάλληλα για κατανάλωση ακόμα και μετά από εβδομάδες. Όμως, δεν ισχύει για όλες τις τροφές αυτό.

10 τροφές που είναι καλύτερο να μην διατηρούμε στο ψυγείο

Ολόκληρα πεπόνια

Η διατήρηση στο ψυγείο φαίνεται να μειώνει στο μισό την περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά. Ενώ μια έρευνα βρήκε ότι τα πεπόνια αναπτύσσουν σχεδόν διπλάσια θρεπτικά στοιχεία όπως βήτα-καροτίνη σε θερμοκρασία δωματίου.

Βασιλικός

Αν αυτό το «μεσογειακό» βότανο αποθηκευτεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, μετατρέπεται γρήγορα σε μαύρο. Διατηρήστε τον στον πάγκο σε σκιερό μέρος και όπως διατηρείτε και τα φρέσκα φρούτα, δηλαδή γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και βάλτε το κοτσάνι μέσα.

Πατάτες

Η χαμηλή θερμοκρασία μετατρέπει το άμυλό τους σε σάκχαρα. Αυτό χαλάει την υφή και τη γεύση τους. Οι πατάτες αποθηκεύονται σωστά σε χάρτινη σακούλα και σε σκιερό, ξηρό μέρος.

Κρεμμύδια

Αυτά τα λαχανικά χρειάζονται αέρα για να παραμείνουν φρέσκα. Αποθηκεύστε τα σε μια χάρτινη τσάντα που να παίρνει όμως αέρα σε σκιερό μέρος. Μην τα βάζετε δίπλα στις πατάτες, γιατί τα κρεμμύδια απελευθερώνουν αέρια και υγρασία και προκαλούν τη γρήγορη ωρίμανση της πατάτας.

Καφές

Η υγρασία στο ψυγείο επηρεάζει αρνητικά τους κόκκους, που σημαίνει ότι χάνουν άρωμα και δεν μένουν φρέσκοι. Επιπλέον, η θερμοκρασία του ψυγείου αλλάζει κάθε φορά που το ανοίγετε, που σημαίνει ότι αναπτύσσεται ακόμα περισσότερη υγρασία ανάμεσα στους κόκκους. Διατηρήστε τον καφέ σε ένα αεροστεγές βάζο σε σκιερό μέρος.

Σκόρδο

Οι σκελίδες σκόρδου διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, ίσως και λίγο πιο δροσερά, αλλά σίγουρα όχι στο ψυγείο. Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα λίγο αεριζόμενο βάζο, ώστε να διατηρήσουν λίγη από την υγρασία τους.

Μέλι

Ήδη γνωρίζουμε ότι το μέλι δεν μπαίνει στο ψυγείο. Το μέλι έχει την τάση να παγώνει και να κρυσταλλώνει στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία δωματίου είναι η ιδανική.

Κομμένες φέτες ψωμιού

Αν και διατηρώντας το ψωμί στο ψυγείο, μας βοηθά να το καταναλώνουμε για περισσότερες μέρες, το ξεραίνει επίσης. Αντιθέτως, αποθηκεύστε το ψωμί στην κατάψυξη και φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καταναλώσετε.

Ντομάτες

Ο κρύος αέρας αλλάζει τα χημικά μονοπάτια τους, επιβραδύνοντας αυτά που συνεισφέρουν στη γεύση και επιταχύνοντας άλλα που την κάνουν άνοστη τελικά. Αποθηκεύστε τις ντομάτες στον πάγκο της κουζίνας σας αν θέλετε να είναι νοστιμότερες.

Ξηροί καρποί

Για εντονότερη γεύση, είναι καλύτερο να διατηρούμε τους ξηρούς καρπούς σε αεροστεγή δοχεία στον πάγκο ή στο ντουλάπι μας. Άλλωστε δεν χρειάζονται τη θερμοκρασία του ψυγείου. Δεν διαθέτουν αρκετή υγρασία για να αναπτύξουν βακτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Close Icon