Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποιες τροφές δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Ποιες τροφές δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Έχουμε αυτοματοποιήσει την κίνηση να βάζουμε όλα σχεδόν τα τρόφιμα στο ψυγείο, θεωρώντας ότι έτσι θα παραμείνουν φρέσκα και θα είναι κατάλληλα για κατανάλωση ακόμα και μετά από εβδομάδες. Όμως, δεν ισχύει για όλες τις τροφές αυτό.

10 τροφές που είναι καλύτερο να μην διατηρούμε στο ψυγείο

Ολόκληρα πεπόνια

Η διατήρηση στο ψυγείο φαίνεται να μειώνει στο μισό την περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά. Ενώ μια έρευνα βρήκε ότι τα πεπόνια αναπτύσσουν σχεδόν διπλάσια θρεπτικά στοιχεία όπως βήτα-καροτίνη σε θερμοκρασία δωματίου.

Βασιλικός

Αν αυτό το «μεσογειακό» βότανο αποθηκευτεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, μετατρέπεται γρήγορα σε μαύρο. Διατηρήστε τον στον πάγκο σε σκιερό μέρος και όπως διατηρείτε και τα φρέσκα φρούτα, δηλαδή γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και βάλτε το κοτσάνι μέσα.

Πατάτες

Η χαμηλή θερμοκρασία μετατρέπει το άμυλό τους σε σάκχαρα. Αυτό χαλάει την υφή και τη γεύση τους. Οι πατάτες αποθηκεύονται σωστά σε χάρτινη σακούλα και σε σκιερό, ξηρό μέρος.

Κρεμμύδια

Αυτά τα λαχανικά χρειάζονται αέρα για να παραμείνουν φρέσκα. Αποθηκεύστε τα σε μια χάρτινη τσάντα που να παίρνει όμως αέρα σε σκιερό μέρος. Μην τα βάζετε δίπλα στις πατάτες, γιατί τα κρεμμύδια απελευθερώνουν αέρια και υγρασία και προκαλούν τη γρήγορη ωρίμανση της πατάτας.

Καφές

Η υγρασία στο ψυγείο επηρεάζει αρνητικά τους κόκκους, που σημαίνει ότι χάνουν άρωμα και δεν μένουν φρέσκοι. Επιπλέον, η θερμοκρασία του ψυγείου αλλάζει κάθε φορά που το ανοίγετε, που σημαίνει ότι αναπτύσσεται ακόμα περισσότερη υγρασία ανάμεσα στους κόκκους. Διατηρήστε τον καφέ σε ένα αεροστεγές βάζο σε σκιερό μέρος.

Σκόρδο

Οι σκελίδες σκόρδου διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, ίσως και λίγο πιο δροσερά, αλλά σίγουρα όχι στο ψυγείο. Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα λίγο αεριζόμενο βάζο, ώστε να διατηρήσουν λίγη από την υγρασία τους.

Μέλι

Ήδη γνωρίζουμε ότι το μέλι δεν μπαίνει στο ψυγείο. Το μέλι έχει την τάση να παγώνει και να κρυσταλλώνει στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία δωματίου είναι η ιδανική.

Κομμένες φέτες ψωμιού

Αν και διατηρώντας το ψωμί στο ψυγείο, μας βοηθά να το καταναλώνουμε για περισσότερες μέρες, το ξεραίνει επίσης. Αντιθέτως, αποθηκεύστε το ψωμί στην κατάψυξη και φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καταναλώσετε.

Ντομάτες

Ο κρύος αέρας αλλάζει τα χημικά μονοπάτια τους, επιβραδύνοντας αυτά που συνεισφέρουν στη γεύση και επιταχύνοντας άλλα που την κάνουν άνοστη τελικά. Αποθηκεύστε τις ντομάτες στον πάγκο της κουζίνας σας αν θέλετε να είναι νοστιμότερες.

Ξηροί καρποί

Για εντονότερη γεύση, είναι καλύτερο να διατηρούμε τους ξηρούς καρπούς σε αεροστεγή δοχεία στον πάγκο ή στο ντουλάπι μας. Άλλωστε δεν χρειάζονται τη θερμοκρασία του ψυγείου. Δεν διαθέτουν αρκετή υγρασία για να αναπτύξουν βακτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon