Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Plant based κεφτεδάκια: Πώς να φτιάξετε τα τέλεια plant based κεφτεδάκια;

Plant based κεφτεδάκια: Πώς να φτιάξετε τα τέλεια plant based κεφτεδάκια;

Plant based κεφτεδάκια: Η παρασκευή των τέλειων plant based κεφτεδών περιλαμβάνει προσεκτική επιλογή συστατικών και προσοχή στις τεχνικές προετοιμασίας για την επίτευξη υφής και γεύσης που μπορούν να συναγωνιστούν τα παραδοσιακά κεφτεδάκια.



Η παρασκευή των τέλειων plant based κεφτεδών περιλαμβάνει προσεκτική επιλογή συστατικών και προσοχή στις τεχνικές προετοιμασίας για την επίτευξη υφής και γεύσης που μπορούν να συναγωνιστούν τα παραδοσιακά κεφτεδάκια. Ακολουθεί ένας λεπτομερής οδηγός που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νόστιμα plant based κεφτεδάκια.


Συστατικά:

  • Βάση: Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό φακών, ρεβίθια ή μαύρα φασόλια. Αυτά παρέχουν πλούσια υφή και περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
  • Συνδετικά: Τα αυγά λιναριού (1 κουταλιά της σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος + 3 κουταλιές της σούπας νερό ανά αυγό) ή οι σπόροι chia λειτουργούν καλά για να δέσουν το μείγμα μεταξύ τους.
  • Γεμιστικά: Η τριμμένη φρυγανιά ή η βρώμη προσθέτουν όγκο και βοηθούν στην απορρόφηση της υγρασίας, δίνοντας στους κεφτέδες τη σωστή συνοχή.
  • Ενισχυτικά γεύσης: Ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένα κρεμμύδια και φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανός ή κόλιανδρος. Για πιο περίπλοκη γεύση, προσθέστε διατροφική μαγιά, σάλτσα σόγιας ή ταμάρι.
  • Καρυκεύματα: Το αλάτι, το πιπέρι, η πάπρικα και το ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων είναι απαραίτητα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα κύμινο ή κόλιανδρο για μια επιπλέον στρώση γεύσης.
  • Λαχανικά: Τα ψιλοτριμμένα καρότα, τα κολοκυθάκια ή τα μανιτάρια προσθέτουν υγρασία και βάθος γεύσης.

Παρασκευή:

Μαγειρέψτε τη βάση: Αν χρησιμοποιείτε φακές ή φασόλια, μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε καλά την περίσσεια νερού για να αποφύγετε τα μουσκεμένα κεφτεδάκια.
Ανακατέψτε το αυγό λιναριού: Ανακατέψτε τον αλεσμένο λιναρόσπορο με νερό και αφήστε τον να καθίσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια υφή σαν τζελ.
Προετοιμάστε τα λαχανικά: Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και όλα τα άλλα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό το βήμα ενισχύει τη γεύση τους και διασφαλίζει ότι αναμειγνύονται άψογα στα κεφτεδάκια.
Ανακατέψτε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιήστε ελαφρά τις φακές ή τα φασόλια, αφήνοντας μερικές ολόκληρες για την υφή. Προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά, το αυγό λιναριού, τη φρυγανιά και τα καρυκεύματα. Ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσαρμόστε τη συνοχή: Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε περισσότερη τριμμένη φρυγανιά. Εάν είναι πολύ στεγνό, μια μικρή ποσότητα ζωμού λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη της σωστής συνοχής.
Πλάθετε κεφτεδάκια: Με τα χέρια σας πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ.
Μαγείρεμα: Μπορείτε είτε να ψήσετε είτε να τηγανίσετε τους κεφτέδες. Για το ψήσιμο, προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C και τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν. Για το τηγάνισμα, ζεσταίνουμε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα κεφτεδάκια, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν τραγανά από όλες τις πλευρές.

Προτάσεις σερβιρίσματος:

Σερβίρετε τα φυτικά κεφτεδάκια σας με σάλτσα μαρινάρας πάνω από μακαρόνια, σε υπο-σάντουιτς ή ως ορεκτικό με σάλτσα ντιπ. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν μετά το μαγείρεμα, καθιστώντας τα μια βολική επιλογή για προετοιμασία γευμάτων. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα δημιουργήσετε κεφτεδάκια φυτικής προέλευσης που είναι γευστικά, χορταστικά και θρεπτικά, ιδανικά για μια ποικιλία γευμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ

Γιατί ο κιμάς σόγιας θεωρείται καλύτερος από τον ζωικό κιμά;

Μαγειρέψτε αυτά τα απίστευτα κεφτεδάκια ως ορεκτικό στο τραπέζι σας

Δημιουργήστε αυτά τα vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon