Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Plant based κεφτεδάκια: Πώς να φτιάξετε τα τέλεια plant based κεφτεδάκια;

Plant based κεφτεδάκια: Πώς να φτιάξετε τα τέλεια plant based κεφτεδάκια;

Plant based κεφτεδάκια: Η παρασκευή των τέλειων plant based κεφτεδών περιλαμβάνει προσεκτική επιλογή συστατικών και προσοχή στις τεχνικές προετοιμασίας για την επίτευξη υφής και γεύσης που μπορούν να συναγωνιστούν τα παραδοσιακά κεφτεδάκια.


Η παρασκευή των τέλειων plant based κεφτεδών περιλαμβάνει προσεκτική επιλογή συστατικών και προσοχή στις τεχνικές προετοιμασίας για την επίτευξη υφής και γεύσης που μπορούν να συναγωνιστούν τα παραδοσιακά κεφτεδάκια. Ακολουθεί ένας λεπτομερής οδηγός που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νόστιμα plant based κεφτεδάκια.

Συστατικά:

  • Βάση: Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό φακών, ρεβίθια ή μαύρα φασόλια. Αυτά παρέχουν πλούσια υφή και περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
  • Συνδετικά: Τα αυγά λιναριού (1 κουταλιά της σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος + 3 κουταλιές της σούπας νερό ανά αυγό) ή οι σπόροι chia λειτουργούν καλά για να δέσουν το μείγμα μεταξύ τους.
  • Γεμιστικά: Η τριμμένη φρυγανιά ή η βρώμη προσθέτουν όγκο και βοηθούν στην απορρόφηση της υγρασίας, δίνοντας στους κεφτέδες τη σωστή συνοχή.
  • Ενισχυτικά γεύσης: Ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένα κρεμμύδια και φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανός ή κόλιανδρος. Για πιο περίπλοκη γεύση, προσθέστε διατροφική μαγιά, σάλτσα σόγιας ή ταμάρι.
  • Καρυκεύματα: Το αλάτι, το πιπέρι, η πάπρικα και το ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων είναι απαραίτητα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα κύμινο ή κόλιανδρο για μια επιπλέον στρώση γεύσης.
  • Λαχανικά: Τα ψιλοτριμμένα καρότα, τα κολοκυθάκια ή τα μανιτάρια προσθέτουν υγρασία και βάθος γεύσης.

Παρασκευή:

Μαγειρέψτε τη βάση: Αν χρησιμοποιείτε φακές ή φασόλια, μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε καλά την περίσσεια νερού για να αποφύγετε τα μουσκεμένα κεφτεδάκια.
Ανακατέψτε το αυγό λιναριού: Ανακατέψτε τον αλεσμένο λιναρόσπορο με νερό και αφήστε τον να καθίσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια υφή σαν τζελ.
Προετοιμάστε τα λαχανικά: Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και όλα τα άλλα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό το βήμα ενισχύει τη γεύση τους και διασφαλίζει ότι αναμειγνύονται άψογα στα κεφτεδάκια.
Ανακατέψτε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιήστε ελαφρά τις φακές ή τα φασόλια, αφήνοντας μερικές ολόκληρες για την υφή. Προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά, το αυγό λιναριού, τη φρυγανιά και τα καρυκεύματα. Ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσαρμόστε τη συνοχή: Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέστε περισσότερη τριμμένη φρυγανιά. Εάν είναι πολύ στεγνό, μια μικρή ποσότητα ζωμού λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη της σωστής συνοχής.
Πλάθετε κεφτεδάκια: Με τα χέρια σας πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ.
Μαγείρεμα: Μπορείτε είτε να ψήσετε είτε να τηγανίσετε τους κεφτέδες. Για το ψήσιμο, προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C και τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν. Για το τηγάνισμα, ζεσταίνουμε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα κεφτεδάκια, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν τραγανά από όλες τις πλευρές.

Προτάσεις σερβιρίσματος:

Σερβίρετε τα φυτικά κεφτεδάκια σας με σάλτσα μαρινάρας πάνω από μακαρόνια, σε υπο-σάντουιτς ή ως ορεκτικό με σάλτσα ντιπ. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν μετά το μαγείρεμα, καθιστώντας τα μια βολική επιλογή για προετοιμασία γευμάτων. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα δημιουργήσετε κεφτεδάκια φυτικής προέλευσης που είναι γευστικά, χορταστικά και θρεπτικά, ιδανικά για μια ποικιλία γευμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ

Γιατί ο κιμάς σόγιας θεωρείται καλύτερος από τον ζωικό κιμά;

Μαγειρέψτε αυτά τα απίστευτα κεφτεδάκια ως ορεκτικό στο τραπέζι σας

Δημιουργήστε αυτά τα vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon