Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pizza Burger: Συνδυάστε τα δύο αγαπημένα σας φαγητά για μια γευστική πανδαισία

Pizza Burger: Συνδυάστε τα δύο αγαπημένα σας φαγητά για μια γευστική πανδαισία

Pizza Burger: Ο αρμονικός συνδυασμός πίτσας και μοσχαρίσιου κιμά προσφέρει μια έκπληξη στους γευστικούς μας κάλυκες και ξυπνά μνήμες από τα αγαπημένα μας "junk food" σε μια πιο υγιεινή εκδοχή.



Τα 2 αγαπημένα φαγητά των περισσοτέρων ανθρώπων είναι η πίτσα και τα burgers. Γι’ αυτό συνδυάστε τα σε μορφή πίτσας με επικάλυψη από μαγιονέζα και άνηθο. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας αφήσει άναυδους και γεμάτους με πρωτόγνωρες γεύσεις που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στο στομάχι αλλά και στην διάθεσή σας. Mετά την πρώτη δαγκωνιά θα παραμείνετε με ένα τεράστιο γευστικό χαμόγελο, μέχρι να το τελειώσετε.


Υλικά για ζύμη

  • 700gr αλεύρι σκληρό
  • 7gr (2 κ.γ. γεμάτα) στιγμιαία μαγιά
  • 22gr (1 1/2 κ.σ.) ζάχαρη
  • 12gr (2 1/2 κ.γ. κοφτά) αλάτι ψιλό
  • 40ml (3 κ.σ.) ελαιόλαδο
  • 430ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση για ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε τη μαγιά. Έπειτα σε άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι και κάνοντας μια τρύπα στο κέντρο του αναμειγνύουμε το λάδι με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Όταν γίνει ζύμη την μεταφέρουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε καλά για περίπου 5′-10′ λεπτά έως ότου να γίνει λεία και αποκτήσει κάποια ελαστικότητα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και σχηματίζουμε ομοιόμορφες μπάλες και έπειτα τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί διατηρώντας κάποια απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να φουσκώσουν και να ωριμάσουν τουλάχιστον για 24 ώρες.

Αφού περάσουν 24 ώρες μπορούμε ακόμα και να αποθηκεύσουμε κάποιες από αυτές τις μπάλες στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. Με τη γροθιά μας πατάμε κάθε μπάλα προς τα κάτω να ξεφουσκώσει και μαζεύουμε το ζυμαράκι προς το κέντρο σχηματίζοντας ξανά μια μπάλα και επαναλαμβάνουμε. Αλευρώνουμε ένα δίσκο και ακουμπάμε τις μπάλες μας, διατηρώντας για μία ακόμη φορά αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Αλευρώνουμε ελαφρά το πάνω μέρος της κάθε μπάλας, σκεπάζουμε το δίσκο μας με μεμβράνη και το αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου. Σε 2 ώρες οι μπάλες θα έχουν φουσκώσει και θα έχουν γίνει πολύ αφράτες και μαλακές. Τότε αρχίζουμε να τις ανοίγουμε με πλάστη.

Υλικά για γέμιση:

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 προψημένη κρούστα πίτσας 12 ιντσών
  • 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 1/4 φλιτζάνι έτοιμη μουστάρδα
  • 1-1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 2 φλιτζάνια μαρούλι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τουρσί άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας χυμό τουρσί άνηθο

Εκτέλεση για γέμιση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε το βόειο κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην είναι πια ροζ, για 3-4 λεπτά, σπάζοντας το σε θρυμματισμένα κομμάτια. Ανακατέψτε κέτσαπ και μουστάρδα και απλώστε το απλώνεται πάνω στην ζύμη, προσθέστε τον κιμά και ψήστε για 5 λεπτά. Έπειτα ρίξτε το τυρί και ψήστε μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 με 20 λεπτά. Από πάνω ρίχνουμε μαρούλι, τουρσί και κρεμμύδι. Χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα και αρκετό χυμό από το τουρσί άνηθου, για να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή και περιχύστε την πίτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

Cheeseburger Roll-ups: Ένα χορταστικό σνακ με πλούσια γεύση που γίνεται πανεύκολα

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon