Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pizza Burger: Συνδυάστε τα δύο αγαπημένα σας φαγητά για μια γευστική πανδαισία

Pizza Burger: Συνδυάστε τα δύο αγαπημένα σας φαγητά για μια γευστική πανδαισία

Pizza Burger: Ο αρμονικός συνδυασμός πίτσας και μοσχαρίσιου κιμά προσφέρει μια έκπληξη στους γευστικούς μας κάλυκες και ξυπνά μνήμες από τα αγαπημένα μας "junk food" σε μια πιο υγιεινή εκδοχή.


Τα 2 αγαπημένα φαγητά των περισσοτέρων ανθρώπων είναι η πίτσα και τα burgers. Γι’ αυτό συνδυάστε τα σε μορφή πίτσας με επικάλυψη από μαγιονέζα και άνηθο. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας αφήσει άναυδους και γεμάτους με πρωτόγνωρες γεύσεις που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στο στομάχι αλλά και στην διάθεσή σας. Mετά την πρώτη δαγκωνιά θα παραμείνετε με ένα τεράστιο γευστικό χαμόγελο, μέχρι να το τελειώσετε.

Υλικά για ζύμη

  • 700gr αλεύρι σκληρό
  • 7gr (2 κ.γ. γεμάτα) στιγμιαία μαγιά
  • 22gr (1 1/2 κ.σ.) ζάχαρη
  • 12gr (2 1/2 κ.γ. κοφτά) αλάτι ψιλό
  • 40ml (3 κ.σ.) ελαιόλαδο
  • 430ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση για ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε τη μαγιά. Έπειτα σε άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι και κάνοντας μια τρύπα στο κέντρο του αναμειγνύουμε το λάδι με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Όταν γίνει ζύμη την μεταφέρουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε καλά για περίπου 5′-10′ λεπτά έως ότου να γίνει λεία και αποκτήσει κάποια ελαστικότητα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και σχηματίζουμε ομοιόμορφες μπάλες και έπειτα τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί διατηρώντας κάποια απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να φουσκώσουν και να ωριμάσουν τουλάχιστον για 24 ώρες.

Αφού περάσουν 24 ώρες μπορούμε ακόμα και να αποθηκεύσουμε κάποιες από αυτές τις μπάλες στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. Με τη γροθιά μας πατάμε κάθε μπάλα προς τα κάτω να ξεφουσκώσει και μαζεύουμε το ζυμαράκι προς το κέντρο σχηματίζοντας ξανά μια μπάλα και επαναλαμβάνουμε. Αλευρώνουμε ένα δίσκο και ακουμπάμε τις μπάλες μας, διατηρώντας για μία ακόμη φορά αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Αλευρώνουμε ελαφρά το πάνω μέρος της κάθε μπάλας, σκεπάζουμε το δίσκο μας με μεμβράνη και το αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου. Σε 2 ώρες οι μπάλες θα έχουν φουσκώσει και θα έχουν γίνει πολύ αφράτες και μαλακές. Τότε αρχίζουμε να τις ανοίγουμε με πλάστη.

Υλικά για γέμιση:

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 προψημένη κρούστα πίτσας 12 ιντσών
  • 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 1/4 φλιτζάνι έτοιμη μουστάρδα
  • 1-1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 2 φλιτζάνια μαρούλι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τουρσί άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας χυμό τουρσί άνηθο

Εκτέλεση για γέμιση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε το βόειο κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην είναι πια ροζ, για 3-4 λεπτά, σπάζοντας το σε θρυμματισμένα κομμάτια. Ανακατέψτε κέτσαπ και μουστάρδα και απλώστε το απλώνεται πάνω στην ζύμη, προσθέστε τον κιμά και ψήστε για 5 λεπτά. Έπειτα ρίξτε το τυρί και ψήστε μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 με 20 λεπτά. Από πάνω ρίχνουμε μαρούλι, τουρσί και κρεμμύδι. Χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα και αρκετό χυμό από το τουρσί άνηθου, για να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή και περιχύστε την πίτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

Cheeseburger Roll-ups: Ένα χορταστικό σνακ με πλούσια γεύση που γίνεται πανεύκολα

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon