Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πίτσα: Σπιτική, εύκολη και νόστιμη πίτσα στη στιγμή

Πίτσα: Σπιτική, εύκολη και νόστιμη πίτσα στη στιγμή

Πίτσα: Φτιάξτε τέλεια πίτσα στο σπίτι με αυτήν την κλασική συνταγή για σπιτική πίτσα.


Η παρασκευή σπιτικής ζύμης πίτσας μπορεί να ακούγεται σαν πολλή δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο. Η ίδια η ζύμη απαιτεί λίγα υλικά και μόνο λίγο χρόνο φουσκώματος και ξεκούρασης. Μπορείτε να ξεκινήσετε την προεργασία ενώ φουσκώνει η ζύμη προετοιμάζοντας τη σάλτσα ντομάτας, ψιλοκόβοντας φρέσκα λαχανικά ή τρίβοντας το τυρί που θα βάλετε από πάνω.

Συστατικά

  • 2 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό(600 mL)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή ενεργή μαγιά
  • 7 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις(875 γρ.), συν περισσότερα για το ζύμωμα
  • 6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν περισσότερες για άλειμμα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι σιμιγδαλένιο αλεύρι(30 γρ.)

Οδηγίες παρασκευής

  1. «Ανθίστε» τη μαγιά πασπαλίζοντας τη ζάχαρη και τη μαγιά στο ζεστό νερό. Αφήστε να καθίσει για 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Κάντε μια λακκούβα στη μέση και ρίξτε το ελαιόλαδο και το μείγμα της ανθισμένης μαγιάς. Με ένα κουτάλι ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια σφιχτή ζύμη.
  3. Μόλις το αλεύρι ενυδατωθεί ως επί το πλείστον, γυρίστε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για 10-15 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, λεία και να φουσκώνει. Πλάθετε τη ζύμη σε σφιχτό στρογγυλό.
  4. Αλείψτε σε ένα καθαρό, μεγάλο μπολ με ελαιόλαδο και τοποθετείστε τη ζύμη μέσα, γυρνώντας να αλείψει με το λάδι. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσουμε για τουλάχιστον μία ώρα ή έως και 24 ώρες.
  5. Χτυπήστε τη ζύμη και την απλώνουμε σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Ζυμώνουμε για άλλο ένα λεπτό περίπου, μετά κόβουμε σε 4 μέρη και πλάθουμε στρογγυλά.
  6. Αλευρώνετε ελαφρά τη ζύμη, στη συνέχεια σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνετε να ξεκουραστείτε για άλλα 30 λεπτά με μία ώρα ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα και τα άλλα υλικά.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο όσο ψηλά σας επιτρέπει ο φούρνος σας, μεταξύ 450-500˚F (230-260˚C). Το βίντεο, μια πέτρα πίτσας ένα βαρύ ταψί (γυρίστε την ανάποδα ώστε η επιφάνεια να είναι επίπεδη) ή ένα μαντε τηγάνι στο φούρνο.                                                                                                     
  8. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας: Προσθέστε το αλάτι στην κονσέρβα με τις ντομάτες και πολτοποιήστε με ένα μπλέντερ ή μεταφέρετε σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και κάνετε πουρέ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  9. Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη, πάρτε μια μερίδα και ξεκινήστε τρυπώντας την επιφάνεια με τα δάχτυλά σας, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες και να μην ξεφουσκώσουν.
  10. Στη συνέχεια, τεντώνουμε και πιέζουμε τη ζύμη να γίνει λεπτός στρογγυλός. Κάντε το πιο λεπτό από όσο νομίζετε ότι πρέπει, καθώς θα συρρικνωθεί ελαφρώς και θα φουσκώσει στο ψήσιμο.
  11. Πασπαλίζετε το σιμιγδάλι σε ένα ανάποδο ταψί και βάζουμε την τεντωμένη κρούστα πάνω του. Προσθέστε τη σάλτσα και τα υλικά της αρέσκειας σας.
  12. Σύρετε την πίτσα πάνω στην προθερμασμένη πέτρα ή τηγάνι. Ψήνετεε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν η κρούστα και το τυρί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι οπτικές ενδείξεις τροφής επηρεάζουν τη διατροφική συμπεριφορά ακόμα και υποσυνείδητα

Φτιάξτε το δικό σας smoothie εύκολα και γρήγορα!

Κινδυνεύει το συκώτι σας από το fast food;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon