Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πίτσα: Σπιτική, εύκολη και νόστιμη πίτσα στη στιγμή

Πίτσα: Σπιτική, εύκολη και νόστιμη πίτσα στη στιγμή

Πίτσα: Φτιάξτε τέλεια πίτσα στο σπίτι με αυτήν την κλασική συνταγή για σπιτική πίτσα.


Η παρασκευή σπιτικής ζύμης πίτσας μπορεί να ακούγεται σαν πολλή δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο. Η ίδια η ζύμη απαιτεί λίγα υλικά και μόνο λίγο χρόνο φουσκώματος και ξεκούρασης. Μπορείτε να ξεκινήσετε την προεργασία ενώ φουσκώνει η ζύμη προετοιμάζοντας τη σάλτσα ντομάτας, ψιλοκόβοντας φρέσκα λαχανικά ή τρίβοντας το τυρί που θα βάλετε από πάνω.

Συστατικά

  • 2 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό(600 mL)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή ενεργή μαγιά
  • 7 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις(875 γρ.), συν περισσότερα για το ζύμωμα
  • 6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν περισσότερες για άλειμμα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι σιμιγδαλένιο αλεύρι(30 γρ.)

Οδηγίες παρασκευής

  1. «Ανθίστε» τη μαγιά πασπαλίζοντας τη ζάχαρη και τη μαγιά στο ζεστό νερό. Αφήστε να καθίσει για 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Κάντε μια λακκούβα στη μέση και ρίξτε το ελαιόλαδο και το μείγμα της ανθισμένης μαγιάς. Με ένα κουτάλι ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια σφιχτή ζύμη.
  3. Μόλις το αλεύρι ενυδατωθεί ως επί το πλείστον, γυρίστε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για 10-15 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, λεία και να φουσκώνει. Πλάθετε τη ζύμη σε σφιχτό στρογγυλό.
  4. Αλείψτε σε ένα καθαρό, μεγάλο μπολ με ελαιόλαδο και τοποθετείστε τη ζύμη μέσα, γυρνώντας να αλείψει με το λάδι. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσουμε για τουλάχιστον μία ώρα ή έως και 24 ώρες.
  5. Χτυπήστε τη ζύμη και την απλώνουμε σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Ζυμώνουμε για άλλο ένα λεπτό περίπου, μετά κόβουμε σε 4 μέρη και πλάθουμε στρογγυλά.
  6. Αλευρώνετε ελαφρά τη ζύμη, στη συνέχεια σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνετε να ξεκουραστείτε για άλλα 30 λεπτά με μία ώρα ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα και τα άλλα υλικά.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο όσο ψηλά σας επιτρέπει ο φούρνος σας, μεταξύ 450-500˚F (230-260˚C). Το βίντεο, μια πέτρα πίτσας ένα βαρύ ταψί (γυρίστε την ανάποδα ώστε η επιφάνεια να είναι επίπεδη) ή ένα μαντε τηγάνι στο φούρνο.                                                                                                     
  8. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας: Προσθέστε το αλάτι στην κονσέρβα με τις ντομάτες και πολτοποιήστε με ένα μπλέντερ ή μεταφέρετε σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και κάνετε πουρέ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  9. Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη, πάρτε μια μερίδα και ξεκινήστε τρυπώντας την επιφάνεια με τα δάχτυλά σας, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες και να μην ξεφουσκώσουν.
  10. Στη συνέχεια, τεντώνουμε και πιέζουμε τη ζύμη να γίνει λεπτός στρογγυλός. Κάντε το πιο λεπτό από όσο νομίζετε ότι πρέπει, καθώς θα συρρικνωθεί ελαφρώς και θα φουσκώσει στο ψήσιμο.
  11. Πασπαλίζετε το σιμιγδάλι σε ένα ανάποδο ταψί και βάζουμε την τεντωμένη κρούστα πάνω του. Προσθέστε τη σάλτσα και τα υλικά της αρέσκειας σας.
  12. Σύρετε την πίτσα πάνω στην προθερμασμένη πέτρα ή τηγάνι. Ψήνετεε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν η κρούστα και το τυρί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι οπτικές ενδείξεις τροφής επηρεάζουν τη διατροφική συμπεριφορά ακόμα και υποσυνείδητα

Φτιάξτε το δικό σας smoothie εύκολα και γρήγορα!

Κινδυνεύει το συκώτι σας από το fast food;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon