Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πίτσα: Σπιτική, εύκολη και νόστιμη πίτσα στη στιγμή

Πίτσα: Σπιτική, εύκολη και νόστιμη πίτσα στη στιγμή

Πίτσα: Φτιάξτε τέλεια πίτσα στο σπίτι με αυτήν την κλασική συνταγή για σπιτική πίτσα.


Η παρασκευή σπιτικής ζύμης πίτσας μπορεί να ακούγεται σαν πολλή δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο. Η ίδια η ζύμη απαιτεί λίγα υλικά και μόνο λίγο χρόνο φουσκώματος και ξεκούρασης. Μπορείτε να ξεκινήσετε την προεργασία ενώ φουσκώνει η ζύμη προετοιμάζοντας τη σάλτσα ντομάτας, ψιλοκόβοντας φρέσκα λαχανικά ή τρίβοντας το τυρί που θα βάλετε από πάνω.

Συστατικά

  • 2 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό(600 mL)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή ενεργή μαγιά
  • 7 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις(875 γρ.), συν περισσότερα για το ζύμωμα
  • 6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν περισσότερες για άλειμμα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι σιμιγδαλένιο αλεύρι(30 γρ.)

Οδηγίες παρασκευής

  1. «Ανθίστε» τη μαγιά πασπαλίζοντας τη ζάχαρη και τη μαγιά στο ζεστό νερό. Αφήστε να καθίσει για 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Κάντε μια λακκούβα στη μέση και ρίξτε το ελαιόλαδο και το μείγμα της ανθισμένης μαγιάς. Με ένα κουτάλι ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια σφιχτή ζύμη.
  3. Μόλις το αλεύρι ενυδατωθεί ως επί το πλείστον, γυρίστε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για 10-15 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, λεία και να φουσκώνει. Πλάθετε τη ζύμη σε σφιχτό στρογγυλό.
  4. Αλείψτε σε ένα καθαρό, μεγάλο μπολ με ελαιόλαδο και τοποθετείστε τη ζύμη μέσα, γυρνώντας να αλείψει με το λάδι. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσουμε για τουλάχιστον μία ώρα ή έως και 24 ώρες.
  5. Χτυπήστε τη ζύμη και την απλώνουμε σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Ζυμώνουμε για άλλο ένα λεπτό περίπου, μετά κόβουμε σε 4 μέρη και πλάθουμε στρογγυλά.
  6. Αλευρώνετε ελαφρά τη ζύμη, στη συνέχεια σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνετε να ξεκουραστείτε για άλλα 30 λεπτά με μία ώρα ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα και τα άλλα υλικά.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο όσο ψηλά σας επιτρέπει ο φούρνος σας, μεταξύ 450-500˚F (230-260˚C). Το βίντεο, μια πέτρα πίτσας ένα βαρύ ταψί (γυρίστε την ανάποδα ώστε η επιφάνεια να είναι επίπεδη) ή ένα μαντε τηγάνι στο φούρνο.                                                                                                     
  8. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας: Προσθέστε το αλάτι στην κονσέρβα με τις ντομάτες και πολτοποιήστε με ένα μπλέντερ ή μεταφέρετε σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και κάνετε πουρέ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  9. Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη, πάρτε μια μερίδα και ξεκινήστε τρυπώντας την επιφάνεια με τα δάχτυλά σας, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες και να μην ξεφουσκώσουν.
  10. Στη συνέχεια, τεντώνουμε και πιέζουμε τη ζύμη να γίνει λεπτός στρογγυλός. Κάντε το πιο λεπτό από όσο νομίζετε ότι πρέπει, καθώς θα συρρικνωθεί ελαφρώς και θα φουσκώσει στο ψήσιμο.
  11. Πασπαλίζετε το σιμιγδάλι σε ένα ανάποδο ταψί και βάζουμε την τεντωμένη κρούστα πάνω του. Προσθέστε τη σάλτσα και τα υλικά της αρέσκειας σας.
  12. Σύρετε την πίτσα πάνω στην προθερμασμένη πέτρα ή τηγάνι. Ψήνετεε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν η κρούστα και το τυρί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι οπτικές ενδείξεις τροφής επηρεάζουν τη διατροφική συμπεριφορά ακόμα και υποσυνείδητα

Φτιάξτε το δικό σας smoothie εύκολα και γρήγορα!

Κινδυνεύει το συκώτι σας από το fast food;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon