Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πίτσα: Εύκολη πίτσα Μαργαρίτα που μπορείτε να τη φτιάξετε στο σπίτι

Πίτσα: Εύκολη πίτσα Μαργαρίτα που μπορείτε να τη φτιάξετε στο σπίτι

Πίτσα: Αυτή η πίτσα μαργαρίτα θα σας ενθουσιάσει! Ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος και είναι ένα ελαφρύ γεύμα για το βράδυ.


Επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη πίτσα σε λίγα μόλις λεπτά; Αυτή η πίτσα μαργαρίτα θα σας ενθουσιάσει! Ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος και είναι ένα ελαφρύ γεύμα για το βράδυ.

Εύκολη πίτσα Μαργαρίτα

Συστατικά συνταγής:

Για τη βάση

  • 300 γρ αλεύρι δυνατό ψωμιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής (από ένα φακελάκι ή μια μπανιέρα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν έξτρα για το περιχύσιμο

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 100 ml πασπάτα
  • χούφτα φρέσκο βασιλικό ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Για την επικάλυψη

  • 125 γρ μοτσαρέλα μπάλα, κομμένη σε φέτες
  • χούφτα τριμμένη ή ξυρισμένη παρμεζάνα (ή εναλλακτική για χορτοφάγους)
  • χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • χούφτα φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής

ΒΗΜΑ 1

Φτιάξτε τη βάση: Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ανακατέψτε τη μαγιά και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα, ρίχνουμε μέσα 200 ml χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια απαλή, αρκετά υγρή ζύμη. Γυρίστε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη. Μπορείτε να αφήσετε τη ζύμη να φουσκώσει αν θέλετε, αλλά δεν είναι απαραίτητο για μια λεπτή κρούστα.
ΒΗΜΑ 2

Φτιάξτε τη σάλτσα: Ανακατέψτε την πασάτα, τον βασιλικό και το λιωμένο σκόρδο μαζί και μετά αλατοπιπερώστε τη γεύση. Αφήστε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου ενώ συνεχίζετε με το σχηματισμό της βάσης.


ΒΗΜΑ 3

Ανοίγετε τη ζύμη: αν αφήσετε τη ζύμη να φουσκώσει, ζυμώστε τη γρήγορα και μετά χωρίστε τη σε δύο μπάλες. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε μεγάλους κύκλους, πλάτους περίπου 25 εκ., χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ λεπτή καθώς θα φουσκώσει στον φούρνο. Ανασηκώνουμε τους γύρους σε δύο αλευρωμένα ταψί.
ΒΗΜΑ 4

Από πάνω και ψήστε: θερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε ένα άλλο ταψί ή ένα αναποδογυρισμένο ταψί στο φούρνο στο επάνω ράφι. Αλείφουμε τη σάλτσα πάνω από τις βάσεις με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Πασπαλίζουμε με τυρί και ντομάτες, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Βάλτε μια πίτσα, ακόμα στο ταψί της, πάνω από το προθερμασμένο φύλλο ή δίσκο. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και αν χρησιμοποιήσουμε φύλλα βασιλικού. Επαναλάβετε το βήμα για την υπόλοιπη πίτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα μανιτάρια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας;

Tροφές που ανεβάζουν την ευτυχία και τροφές που την κλέβουν

Σπιτική, εύκολη και νόστιμη πίτσα στη στιγμή

Κινδυνεύει το συκώτι σας από το fast food;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon