Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πίτα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και γευστική σπανακόπιτα

Πίτα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και γευστική σπανακόπιτα

Πίτα: Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πλούσια, τυρώδη σπανακόπιτα, πρέπει να το διορθώσετε το συντομότερο δυνατό — και έχουμε μόνο τη συνταγή για εσάς!


Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πλούσια, τυρώδη σπανακόπιτα, πρέπει να το διορθώσετε το συντομότερο δυνατό — και έχουμε μόνο τη συνταγή για εσάς! Με αυτήν την κορυφαία συνταγή σπανακόπιτας, θα έχετε την πιο νόστιμη αλμυρή πίτα της ζωής σας στο τραπέζι σε λίγο περισσότερο από μία ώρα.

Πλούσια σπανακόπιτα

Συστατικά συνταγής: 

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κιλά σπανάκι, ξεπλυμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 8 φύλλα φύλλο ζύμης
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο, ή όσο χρειάζεται

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί 9 ιντσών. Βήμα 2: Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε με το σπανάκι και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Βήμα 3: Ανακατεύουμε τη φέτα, το τυρί ρικότα και τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Ανακατέψτε το μείγμα με το σπανάκι.                                                                                                                                                               Βήμα 4: Στρώνουμε ένα φύλλο ζύμης φύλλου στο έτοιμο ταψί και αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Στρώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο ζύμης και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Επαναλάβετε τη διαδικασία με δύο ακόμη φύλλα ζύμης φύλλου. τα φύλλα θα επικαλύπτουν το ταψί.                                                                                                                            Βήμα 5: Απλώνουμε το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί στο τηγάνι. Διπλώστε οποιαδήποτε ζύμη που κρέμεται πάνω από τη γέμιση. Αλείφουμε με λάδι.                                                                                                                                  Βήμα 6: Στρώνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα ζύμης φύλλου, αλείφοντας το καθένα με λάδι. Τοποθετήστε την προεξέχουσα ζύμη στο ταψί για να σφραγιστεί η γέμιση.                                                                                                     Βήμα 7: Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, για 30 με 40 λεπτά.                                                   Βήμα 8: Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η σπανακόπιτα όπως την έφτιαχνε η γιαγιά

Νηστίσιμα χταποδοπιτάκια με σάλτσα creole

Φτιάχνουμε θρεπτική σούπα με σπανάκι

Ισπανικές κροκέτες με σπανάκι για υγιεινές απολαύσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon