Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πιπεριές: Ποια είναι τα οφέλη που μας προσφέρει η κατανάλωση πιπεριών;

Πιπεριές: Ποια είναι τα οφέλη που μας προσφέρει η κατανάλωση πιπεριών;

Πιπεριές: Οι πιπεριές έχουν πολλά οφέλη. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και είναι γεμάτα με καλή διατροφή. Όλες οι ποικιλίες είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών Α και C, καλίου, φολικού οξέος και φυτικών ινών.


Οι πιπεριές έχουν πολλά οφέλη. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και είναι γεμάτα με καλή διατροφή. Όλες οι ποικιλίες είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών Α και C, καλίου, φολικού οξέος και φυτικών ινών. Επιπλέον, τα πικάντικα ζωντανεύουν το ήπιο φαγητό, καθιστώντας το πιο χορταστικό.

Πόσα οφέλη έχουν οι πιπεριές;

Οι πιπεριές υπάρχουν σε όλα τα μεγέθη και χρώματα. Μερικοί συσκευάζουν θερμότητα. Άλλα είναι γλυκά. Μπορείτε να τα πάρετε φρέσκα, κατεψυγμένα, αποξηραμένα ή κονσερβοποιημένα. Έχετε δει πιπεριές — πράσινες, πορτοκαλί, κίτρινες και κόκκινες — στο παντοπωλείο ή σε ένα μπαρ με σαλάτες. Οι κόκκινες πιπεριές έχουν τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία, γιατί έχουν μείνει περισσότερο στο αμπέλι. Οι πράσινες πιπεριές συλλέγονται νωρίτερα, προτού προλάβουν να γίνουν κίτρινες, πορτοκαλί και μετά κόκκινες. Σε σύγκριση με τις πράσινες πιπεριές, οι κόκκινες έχουν σχεδόν 11 φορές περισσότερη βήτα-καροτίνη και 1,5 φορές περισσότερη βιταμίνη C.

Προετοιμασία μαγειρέματος

  • Οι πιπεριές είναι πολύ ευέλικτες. Μπορείτε να τις προσθέσετε ωμές σε όλα, από ντιπ και σαλάτες μέχρι πιάτα ζυμαρικών.
  • Το ψήσιμο πιπεριών είναι επίσης εύκολο. Κόψτε μια μικρή σχισμή κοντά στα στελέχη. Ψήνετε ή ψήνετε μέχρι να μαυρίσουν. Στη συνέχεια, αφήστε τα να αχνιστούν με φερμουάρ σε μια πλαστική σακούλα για περίπου 15 λεπτά πριν ξύσετε το δέρμα και αφαιρέσετε το στέλεχος, τον πυρήνα και τους σπόρους.
  • Ρίξτε και τις κόκκινες πιπεριές σε ένα stir-fry για ένα χτύπημα χρώματος, επίσης.
  • Όταν εργάζεστε με καυτερές πιπεριές, να θυμάστε ότι μπορεί να κάψουν το δέρμα και τα μάτια σας. Φοράτε λαστιχένια γάντια ενώ τα χειρίζεστε, κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας και πλύνετε τα χέρια σας μόλις τελειώσετε. Κρατήστε επίσης ένα ποτήρι γάλα πλήρες ή χαμηλών λιπαρών κοντά. Η καψαϊκίνη δεν διαλύεται στο νερό. Χρειάζεσαι λίγο λίπος για να το εξουδετερώσεις.

Τι γίνεται με την απώλεια βάρους;

Εάν έχετε ακούσει τον ισχυρισμό ότι οι πιπεριές σας κάνουν να χάσετε βάρος, μπορεί να θέλετε να το πάρετε με λίγο αλάτι.

  • Καψαϊκίνη: Βρίσκεται στις καυτερές πιπεριές (συμπεριλαμβανομένου του τσίλι και της σκόνης καγιέν), η καψαϊκίνη έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το μεταβολισμό καθώς και καταστέλλει την όρεξη, τουλάχιστον ελαφρώς. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να σας δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα όσον αφορά την απώλεια βάρους. Αλλά δεν θα λιώσει τα κιλά μακριά. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που συνήθως δεν τρώνε πικάντικα φαγητά είναι πιο πιθανό να ωφεληθούν από την αύξηση της ζέστης κατά ένα βαθμό. Η καψαϊκίνη φαίνεται να επηρεάζει το μεταβολισμό αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σώματος, η οποία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.
  • Διυδροκαψιτικό (DCT): Ένας ξάδερφος της καψαϊκίνης, το DCT βρίσκεται σε ένα στέλεχος ήπιων, γλυκών πιπεριών τσίλι, που μερικές φορές ονομάζονται πιπεριές CH-19. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το DCT σε μορφή κάψουλας δρα παρόμοια με την καψαϊκίνη, μείον την πύρινη αίσθηση. Σε μια μικρή μελέτη, οι άνθρωποι που το πήραν ενώ ακολουθούσαν μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες και πολύ χαμηλές θερμίδες για ένα μήνα έκαψαν περίπου 100 επιπλέον θερμίδες την ημέρα. Ωστόσο, δεν έχασαν περισσότερο βάρος από όσους έπαιρναν ένα χάπι εικονικού φαρμάκου, ίσως επειδή η διατροφή τους ήταν ήδη πολύ χαμηλή σε θερμίδες. Απαιτούνται μεγαλύτερες, μεγαλύτερες μελέτες για τον έλεγχο των αποτελεσμάτων.

  • Πιπερίνη: Βρίσκεται στο αποξηραμένο μαύρο πιπέρι, η πιπερίνη μπορεί να εμποδίσει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων. Το αλίευμα: Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει μόνο τα κύτταρα του ποντικιού, οπότε δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι θα λειτουργήσει σε ανθρώπους. Αν σας αρέσει το μαύρο πιπέρι, αρωματίστε ελεύθερα το φαγητό σας με αυτό. Είναι χωρίς θερμίδες και δεν θα ανεβάσει την αρτηριακή σας πίεση. Απλά μην το υπολογίζετε για να αδυνατίσετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα οφέλη της καυτερής πιπεριάς;

10 Λόγοι που η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη

Μεσογειακή συνταγή για όλη την οικογένεια!

Ελαφριά καλοκαιρινή σαλάτα με ζυμαρικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon