Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πικάντικα Φαγητά: 14% μείωση θνησιμότητας

Πικάντικα Φαγητά: 14% μείωση θνησιμότητας

Βάλτε φωτιά στη διατροφή σας! Τα πικάντικα φαγητά συμβάλλουν στη μείωση του ρίσκου θνησιμότητας κατά 14%.

Σας αρέσουν τα καυτερά; Τότε σας έχουμε καλά νέα! Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πικάντικα φαγητά σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουν μειωμένο ρίσκο θνησιμότητας κατά 14%. Θετικά αποτελέσματα σχετικά με μείωση της θνησιμότητας απολαμβάνουν κατά 10% και όσοι τρώνε πικάντικες τροφές μια ή δύο φορές την εβδομάδα. Το τσίλι λοιπόν, φαίνεται πως κάνει καλό στην υγεία και αυτό το επιβεβαιώνει μια επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό BMJ.

«Τα μπαχαρικά και τα βιοενεργά συστατικά τους, όπως η καψαϊκίνη, μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα κατά της παχυσαρκίας καθώς και αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινική και αντιυπερτασική δράση» όπως τονίζει ο καθηγητής Jun Lv του Ιατρικού και επιστημονικού κέντρου υγείας του Πεκίνου στην Κίνα. Όλες αυτές οι “αντί” δράσεις προστατεύουν τους ανθρώπους από καρδιακές και αναπνευστικές ασθένειες και καρκίνους.

Η συγκεκριμένη έρευνα, βασίστηκε στις διατροφικές πληροφορίες που προέκυψαν από συνήθειες μισού εκατομμυρίου ενήλικων κατοίκων της Κίνας και καθόρισε ως πικάντικα φαγητά, αυτά που περιέχουν πιπεριές τσίλι σε κάθε μορφή (λάδι, σάλτσα) ή καυτερό πιπέρι. Φυσικά αυτή δεν είναι η μόνη έρευνα που ασχολήθηκε εκτενώς με τις θετικές ιδιότητες των πικάντικων τροφών. Παλαιότερα, το Πανεπιστήμιο Purdue έδειξε μέσα από έρευνα ότι τα πικάντικα φαγητά μπορούν να ελέγξουν την όρεξη μας και να κάνουν καλό στο μεταβολισμό μας. Επίσης, πρωτογενείς έρευνες σε ζώα φανέρωσαν πως η καψαικίνη – το βασικό συστατικό του τσίλι – μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό στις καύσεις θερμίδων.

Αν λοιπόν είσαι από εκείνους που αγαπούν το καυτερό φαγητό ή τουλάχιστον το πικάντικο, ξεκίνα να το βάζεις στην καθημερινότητά σου χωρίς φόβο. Καλό είναι να δοκιμάσεις την πιο φρέσκια εκδοχή του αφού οι έρευνες δείχνουν πως οι φρέσκιες πιπεριές τσίλι προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από ασθένειες σε σχέση με τις αποξηραμένες ή το λάδι από τσίλι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Mac and Cheese: Η τέλεια συνταγή για το απόλυτο comfort food

Mac and Cheese: Το Mac & Cheese είναι το τέλειο πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του λιωμένου τυριού με την απλότητα των ζυμαρικών. Είναι τέλειο για ένα καθημερινό γεύμα ή για ειδικές περιστάσεις. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε τη ζεστή με την οικογένεια ή τους φίλους σας!

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Close Icon