Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πιείτε χωρίς ενοχές κοκτέιλ Μαργαρίτα

Πιείτε χωρίς ενοχές κοκτέιλ Μαργαρίτα

Παγκοσμίως οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση του αλκοόλ πρέπει να γίνεται λελογισμένα, καθώς συνδέεται με την επιβάρυνση του οργανισμού με άχρηστες θερμίδες, κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε. Μια ανατρεπτική όμως έρευνα απενοχοποιεί την τεκίλα δίνοντας «άφεση αμαρτιών» στο εθνικό ποτό του Μεξικού και κάνοντας την κατανάλωσης ενός κοκτέιλ Μαργαρίτα επιτρεπτή (προσοχή ενός)! Σύμφωνα λοιπόν με την Αμερικάνικη Ένωση Χημικών η τεκίλα κατεβάζει τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα και δεν επηρεάζει καθόλου την φυσική γλυκόζη του οργανισμού.

Τα σάκχαρα που περιέχει το φυτό από το οποίο παράγεται η τεκίλα (αγαύη) είναι άπεπτα, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν επιπλέον τα φυσικά σάκχαρα του αίματος. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως θερμιδομετρικά η τεκίλα είναι μια ουσία που επιβαρύνει ελάχιστα το σώμα, γι’ αυτό και μπορούμε να λέμε πως βοηθά να χάσει κάποιος βάρος, συγκριτικά πάντα με την κατανάλωση άλλων αλκοολούχων σκευασμάτων. Κατά την διάρκεια της μελέτης οι ερευνητές ανακάλυψαν πως ένας οργανισμός που έπινε νερό με σάκχαρα αγαύης κατέληγε να τρώει λιγότερο συνολικά και είχε χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από άλλους οργανισμούς που δεν έπιναν αντίστοιχα το συγκεκριμένο μείγμα. Επιπλέον αυτός ο οργανισμός άρχισε να παράγει την ορμόνη  GLP-1, η οποία δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού και παράγει με την σειρά της ινσουλίνη. Αυτό οδηγεί τους ερευνητές σε έναν νέο κύκλο αναζήτησης, όπου αυτή την φορά ψάχνουν να βρουν αν η αγαύη μπορεί να είναι ευεργετική για τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου Β.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γεύση από Ινδία με κοτόπουλο ταντούρι 

Δίαιτα iDip: Τι είναι και πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους. 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Γιατί να εντάξετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι εξαιρετικές τροφές για την υγεία μας, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Πώς να σταματήσετε να τρώτε ασυνείδητα;

Η υπερφαγία χωρίς συνείδηση (mindless eating) αναφέρεται στην τάση να τρώμε χωρίς να δίνουμε προσοχή στο τι και πόσο καταναλώνουμε, συχνά λόγω συνήθειας, άγχους ή πλήξης.

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Close Icon