Παγκοσμίως οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση του αλκοόλ πρέπει να γίνεται λελογισμένα, καθώς συνδέεται με την επιβάρυνση του οργανισμού με άχρηστες θερμίδες, κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε. Μια ανατρεπτική όμως έρευνα απενοχοποιεί την τεκίλα δίνοντας «άφεση αμαρτιών» στο εθνικό ποτό του Μεξικού και κάνοντας την κατανάλωσης ενός κοκτέιλ Μαργαρίτα επιτρεπτή (προσοχή ενός)! Σύμφωνα λοιπόν με την Αμερικάνικη Ένωση Χημικών η τεκίλα κατεβάζει τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα και δεν επηρεάζει καθόλου την φυσική γλυκόζη του οργανισμού.
Τα σάκχαρα που περιέχει το φυτό από το οποίο παράγεται η τεκίλα (αγαύη) είναι άπεπτα, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν επιπλέον τα φυσικά σάκχαρα του αίματος. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως θερμιδομετρικά η τεκίλα είναι μια ουσία που επιβαρύνει ελάχιστα το σώμα, γι’ αυτό και μπορούμε να λέμε πως βοηθά να χάσει κάποιος βάρος, συγκριτικά πάντα με την κατανάλωση άλλων αλκοολούχων σκευασμάτων. Κατά την διάρκεια της μελέτης οι ερευνητές ανακάλυψαν πως ένας οργανισμός που έπινε νερό με σάκχαρα αγαύης κατέληγε να τρώει λιγότερο συνολικά και είχε χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από άλλους οργανισμούς που δεν έπιναν αντίστοιχα το συγκεκριμένο μείγμα. Επιπλέον αυτός ο οργανισμός άρχισε να παράγει την ορμόνη GLP-1, η οποία δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού και παράγει με την σειρά της ινσουλίνη. Αυτό οδηγεί τους ερευνητές σε έναν νέο κύκλο αναζήτησης, όπου αυτή την φορά ψάχνουν να βρουν αν η αγαύη μπορεί να είναι ευεργετική για τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου Β.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube