Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πιείτε χωρίς ενοχές κοκτέιλ Μαργαρίτα

Πιείτε χωρίς ενοχές κοκτέιλ Μαργαρίτα

Παγκοσμίως οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση του αλκοόλ πρέπει να γίνεται λελογισμένα, καθώς συνδέεται με την επιβάρυνση του οργανισμού με άχρηστες θερμίδες, κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε. Μια ανατρεπτική όμως έρευνα απενοχοποιεί την τεκίλα δίνοντας «άφεση αμαρτιών» στο εθνικό ποτό του Μεξικού και κάνοντας την κατανάλωσης ενός κοκτέιλ Μαργαρίτα επιτρεπτή (προσοχή ενός)! Σύμφωνα λοιπόν με την Αμερικάνικη Ένωση Χημικών η τεκίλα κατεβάζει τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα και δεν επηρεάζει καθόλου την φυσική γλυκόζη του οργανισμού.

Τα σάκχαρα που περιέχει το φυτό από το οποίο παράγεται η τεκίλα (αγαύη) είναι άπεπτα, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν επιπλέον τα φυσικά σάκχαρα του αίματος. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως θερμιδομετρικά η τεκίλα είναι μια ουσία που επιβαρύνει ελάχιστα το σώμα, γι’ αυτό και μπορούμε να λέμε πως βοηθά να χάσει κάποιος βάρος, συγκριτικά πάντα με την κατανάλωση άλλων αλκοολούχων σκευασμάτων. Κατά την διάρκεια της μελέτης οι ερευνητές ανακάλυψαν πως ένας οργανισμός που έπινε νερό με σάκχαρα αγαύης κατέληγε να τρώει λιγότερο συνολικά και είχε χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από άλλους οργανισμούς που δεν έπιναν αντίστοιχα το συγκεκριμένο μείγμα. Επιπλέον αυτός ο οργανισμός άρχισε να παράγει την ορμόνη  GLP-1, η οποία δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού και παράγει με την σειρά της ινσουλίνη. Αυτό οδηγεί τους ερευνητές σε έναν νέο κύκλο αναζήτησης, όπου αυτή την φορά ψάχνουν να βρουν αν η αγαύη μπορεί να είναι ευεργετική για τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου Β.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon