Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πιάτο ημέρας: Σούπα με μοσχαρίσιο κότσι, λαχανικά και ζυμαρικά 

Πιάτο ημέρας: Σούπα με μοσχαρίσιο κότσι, λαχανικά και ζυμαρικά 

Η σούπα με μοσχαρίσιο κότσι είναι ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο που θα ζεστάνει τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Με την προσθήκη λαχανικών και ζυμαρικών, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για οικογενειακά γεύματα.


Η σούπα με μοσχαρίσιο κότσι είναι ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο που θα ζεστάνει τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Με την προσθήκη λαχανικών και ζυμαρικών, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για οικογενειακά γεύματα.

Υλικά:

  • 1 μοσχαρίσιο κότσι (περίπου 1,5 κιλό)
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι πράσινα φασόλια, κομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 2 λίτρα νερό
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 200 γρ. ζυμαρικά (πένες ή φιογκάκια)
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του Κότσι: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε το μοσχαρίσιο κότσι και το σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αυτό θα δώσει περισσότερη γεύση στη σούπα.
  2. Προσθήκη Λαχανικών: Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες, το κολοκύθι και τα φασόλια. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Βράσιμο: Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει και στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1,5-2 ώρες, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό.
  4. Προσθήκη Ζυμαρικών: Όταν το κρέας είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κότσι και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια, απομακρύνουμε τα κόκαλα και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente.
  5. Σερβίρισμα: Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε σε μπολ, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.

Αυτή η σούπα με μοσχαρίσιο κότσι είναι ιδανική για να απολαύσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας και θα σας κρατήσει ζεστούς και χορτασμένους!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι τόσο σημαντική η πρωτεΐνη για την υγεία των γυναικών;

Τι πρέπει να προσέξουν οι αρχάριοι στη διαλειμματική νηστεία

Πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί - Απλή και πεντανόστιμη  συνταγή

Το καθημερινό γάλα ασπίδα ενάντια στον καρκίνο του εντέρου 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ιδανική συνταγή για την νηστεία

Κεφτεδάκια φακής: Αν αναζητάς μια νηστίσιμη συνταγή που να είναι ταυτόχρονα γευστική και θρεπτική, οι κεφτέδες φακής είναι η τέλεια επιλογή. Πλούσιοι σε φυτική πρωτεΐνη, σίδηρο και φυτικές ίνες, αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική

Νηστίσιμος συνδυασμός ενέργειας

Χουρμάδες με ταχίνι: Είτε χρειάζεστε κάτι γρήγορο πριν από την προπόνηση είτε ψάχνετε για ένα υγιεινό επιδόρπιο, αυτό το μείγμα θα σας δώσει όλα όσα χρειάζεστε για να συνεχίσετε τη μέρα σας!

Αλτσχάιμερ βότανα: Βότανα που μπορούν να αντιστρέψουν τα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ 

Αλτσχάιμερ βότανα: Δύο βότανα που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των ερευνητών για τις πιθανές τους ευεργετικές επιδράσεις στην Αλτσχάιμερ είναι η ρίγανη και ο κουρκουμάς.

Ελαιόλαδο και οφέλη για τη διάθεσή μας

Ελαιόλαδο:Εντάσσοντάς το στην καθημερινή μας διατροφή, παρέχουμε στο σώμα μας ένα φυσικό μέσο για τη βελτίωση της διάθεσης και της ψυχικής ισορροπίας.

Close Icon