Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πιάτο ημέρας: Σούπα με μοσχαρίσιο κότσι, λαχανικά και ζυμαρικά 

Πιάτο ημέρας: Σούπα με μοσχαρίσιο κότσι, λαχανικά και ζυμαρικά 

Η σούπα με μοσχαρίσιο κότσι είναι ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο που θα ζεστάνει τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Με την προσθήκη λαχανικών και ζυμαρικών, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για οικογενειακά γεύματα.


Η σούπα με μοσχαρίσιο κότσι είναι ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο που θα ζεστάνει τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Με την προσθήκη λαχανικών και ζυμαρικών, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για οικογενειακά γεύματα.

Υλικά:

  • 1 μοσχαρίσιο κότσι (περίπου 1,5 κιλό)
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι πράσινα φασόλια, κομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 2 λίτρα νερό
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 200 γρ. ζυμαρικά (πένες ή φιογκάκια)
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του Κότσι: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε το μοσχαρίσιο κότσι και το σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αυτό θα δώσει περισσότερη γεύση στη σούπα.
  2. Προσθήκη Λαχανικών: Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες, το κολοκύθι και τα φασόλια. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Βράσιμο: Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει και στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1,5-2 ώρες, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό.
  4. Προσθήκη Ζυμαρικών: Όταν το κρέας είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κότσι και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια, απομακρύνουμε τα κόκαλα και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente.
  5. Σερβίρισμα: Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε σε μπολ, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.

Αυτή η σούπα με μοσχαρίσιο κότσι είναι ιδανική για να απολαύσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας και θα σας κρατήσει ζεστούς και χορτασμένους!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι τόσο σημαντική η πρωτεΐνη για την υγεία των γυναικών;

Τι πρέπει να προσέξουν οι αρχάριοι στη διαλειμματική νηστεία

Πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί - Απλή και πεντανόστιμη  συνταγή

Το καθημερινό γάλα ασπίδα ενάντια στον καρκίνο του εντέρου 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα 

Η μανιταρόσουπα βελουτέ είναι μια νόστιμη και κρεμώδης σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η προσθήκη τυριού κρέμα προσφέρει επιπλέον γεύση και απαλότητα.

Γιατί γίνεται τόσο εθιστικός ο καφές;

Καφές: Ο καφές μπορεί να γίνει εθιστικός λόγω της καφεΐνης, μιας φυσικής διεγερτικής ουσίας που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η καφεΐνη δρα αποκλείοντας τους υποδοχείς της αδενοσίνης, ενός νευροδιαβιβαστή

Δημιουργικοί τρόποι χρήσης μανιταριών

Μανιτάρια:Τα μανιτάρια είναι ένας κόσμος γεμάτος νόστιμες και δημιουργικές δυνατότητες, από την κουζίνα μέχρι τα ποτά, εξερευνήστε τις ευκαιρίες που προσφέρουν και αφήστε τη δημιουργικότητά σας να σας οδηγήσει σε νέες και μοναδικές εμπειρίες.

Μαλακά μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Τα μαλακά μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι μια γλυκιά και απολαυστική επιλογή για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας και του φυστικοβούτυρου. Αυτή η συνταγή δημιουργεί μπισκότα με μια υπέροχα μαλακή και τραγανή υφή.

Πώς να εντάξετε τη βρώμη στην διατροφή σας

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό δημητριακό που μπορεί να προστεθεί σε διάφορες μορφές στη διατροφή μας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα, προσφέροντας πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.

Πώς να φτιάξετε τζατζίκι στο σπίτι με λίγα υλικά

Τζατζίκι: Το τζατζίκι είναι μια παραδοσιακή ελληνική σάλτσα που συνδυάζει τη δροσιά του γιαουρτιού με την έντονη γεύση του σκόρδου και τη φρεσκάδα του αγγουριού. Είναι ιδανικό συνοδευτικό για σουβλάκι,

Close Icon