Υλικά:
- 500 γρ. μπούτι κοτόπουλου (χωρίς κόκαλο και δέρμα)
- 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1/2 φλ. ψωμί (τριμμένο σε ψίχουλα)
- 1/4 φλ. γάλα
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα (ή 1 κ.σ. ξερή)
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία του κοτόπουλου: Κόψτε το μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Πολτοποιήστε το μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.
- Ανάμειξη υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τον πολτοποιημένο κοτόπουλο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψίχουλα ψωμιού, το γάλα και το αυγό. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας ή με μια ξύλινη κουτάλα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Πρόσθεση μαντζουράνας: Προσθέστε τη φρέσκια μαντζουράνα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ανακατέψτε ξανά, μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα συστατικά.
- Δημιουργία μπιφτεκιών: Πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα και σχηματίστε μπιφτέκια σε μέγεθος μπιφτεκιών. Φροντίστε να είναι ομοιογενή και να έχουν πάχος περίπου 1-1.5 εκ.
- Μαγείρεμα: Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε προσεκτικά τα μπιφτέκια και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά.
- Σερβίρισμα: Αφαιρέστε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Σερβίρετε τα ζεστά με συνοδευτικά όπως σαλάτα, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για οικογενειακά γεύματα ή για μια ειδική περίσταση. Οι γεύσεις του κοτόπουλου και της μαντζουράνας συνδυάζονται τέλεια, προσφέροντας μια εμπειρία γεύσης που δύσκολα ξεχνιέται. Καλή σας όρεξη!