Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πιάτο ημέρας: Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν

Πιάτο ημέρας: Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν

Πιάτο ημέρας: Το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν είναι μια απολαυστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει την ομορφιά της ιταλικής κουζίνας με την ελληνική παράδοση.

Το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν είναι μια απολαυστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει την ομορφιά της ιταλικής κουζίνας με την ελληνική παράδοση. Ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, το πιάτο αυτό ξεχωρίζει για τη γεύση και την ευκολία στην παρασκευή του.

Υλικά:

  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι πέστο βασιλικού (από κατάστημα ή σπιτικό)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 50 γρ. φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκια βασιλικός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο Κριθαρυού: Σε μια κατσαρόλα, βράστε νερό και προσθέστε λίγο αλάτι. Όταν το νερό κοχλάσει, ρίξτε το κριθαράκι και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, συνήθως 8-10 λεπτά, μέχρι να είναι al dente. Οσο το κριθαράκι βράζει, ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ετοιμασία Σάλτσας Πέστο: Εάν χρησιμοποιείτε σπιτικό πέστο, μπορείτε να το ετοιμάσετε ανακατεύοντας στο μπλέντερ φύλλα βασιλικού, κουκουνάρι, ελαιόλαδο, σκόρδο και τυρί παρμεζάνα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα. Αν χρησιμοποιείτε έτοιμο προϊόν, απλώς ζεστάνετε το λίγο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  3. Σοτάρισμα Ζαμπόν: Σε ένα τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ζαμπόν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια σκελίδα σκόρδο για επιπλέον γεύση. Αφαιρέστε το σκόρδο μετά από λίγο, αν δεν επιθυμείτε την έντονη γεύση του.
  4. Συνδυασμός Υλικών: Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, στραγγίστε το και προσθέστε το στο τηγάνι με το ζαμπόν. Προσθέστε το πέστο και ανακατέψτε καλά, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα το κριθαράκι. Αφήστε το να ψηθεί για 2-3 λεπτά ώστε να ζεσταθεί καλά.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το πιάτο σε πιάτα, γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.

Αυτό το κριθαράκι με πέστο και ζαμπόν είναι μια γευστική έκπληξη που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, ενώ είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαύσετε γεύμα μεσογειακής έμπνευσης εύκολα και γρήγορα! Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δίαιτα με σαρδέλες: Πώς επηρεάζει την καρδιά και τα οστά;

Πώς ο εγκέφαλος χωρίζει το γεύμα σε φάσεις

Πόσο συχνά μπορούμε να καταναλώνουμε ζυμαρικά;

Βούτυρο ghee: Μπορεί να βοηθήσει στην πέψη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

9 toppings για τηγανίτες που θα απογειώσουν το πρωινό σας

Οι τηγανίτες είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο πιάτο που μπορεί να μεταμορφωθεί με διάφορα toppings για να ταιριάζει σε κάθε γούστο. Εδώ είναι μερικές ιδέες για να δώσετε μια γευστική και δημιουργική πινελιά

Μεσογειακή διατροφή: Ασπίδα κατά της άνοιας

Μεσογειακή διατροφή: Μια πρόσφατη μελέτη αναδεικνύει τη σημαντική επίδραση της κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων και ποτών στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης άνοιας.

Πώς το ελαιόλαδο βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2;

Ελαιόλαδο: Βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη, μειώνοντας τη φλεγμονή και σταθεροποιώντας τα επίπεδα γλυκόζης, το ελαιόλαδο μπορεί να προάγει την υγεία και να βοηθήσει στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται στους παιδικούς σταθμούς

Στοιχεία για τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης, αλλά και την τήρηση των συστάσεων το προηγούμενο διάστημα δίνει εγκύκλιος για τη διατροφή των παιδιών στους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Close Icon