Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πιάτο ημέρας: Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν

Πιάτο ημέρας: Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν

Πιάτο ημέρας: Το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν είναι μια απολαυστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει την ομορφιά της ιταλικής κουζίνας με την ελληνική παράδοση.

Το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν είναι μια απολαυστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει την ομορφιά της ιταλικής κουζίνας με την ελληνική παράδοση. Ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, το πιάτο αυτό ξεχωρίζει για τη γεύση και την ευκολία στην παρασκευή του.

Υλικά:

  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι πέστο βασιλικού (από κατάστημα ή σπιτικό)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 50 γρ. φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκια βασιλικός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο Κριθαρυού: Σε μια κατσαρόλα, βράστε νερό και προσθέστε λίγο αλάτι. Όταν το νερό κοχλάσει, ρίξτε το κριθαράκι και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, συνήθως 8-10 λεπτά, μέχρι να είναι al dente. Οσο το κριθαράκι βράζει, ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ετοιμασία Σάλτσας Πέστο: Εάν χρησιμοποιείτε σπιτικό πέστο, μπορείτε να το ετοιμάσετε ανακατεύοντας στο μπλέντερ φύλλα βασιλικού, κουκουνάρι, ελαιόλαδο, σκόρδο και τυρί παρμεζάνα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα. Αν χρησιμοποιείτε έτοιμο προϊόν, απλώς ζεστάνετε το λίγο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  3. Σοτάρισμα Ζαμπόν: Σε ένα τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ζαμπόν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια σκελίδα σκόρδο για επιπλέον γεύση. Αφαιρέστε το σκόρδο μετά από λίγο, αν δεν επιθυμείτε την έντονη γεύση του.
  4. Συνδυασμός Υλικών: Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, στραγγίστε το και προσθέστε το στο τηγάνι με το ζαμπόν. Προσθέστε το πέστο και ανακατέψτε καλά, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα το κριθαράκι. Αφήστε το να ψηθεί για 2-3 λεπτά ώστε να ζεσταθεί καλά.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το πιάτο σε πιάτα, γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.

Αυτό το κριθαράκι με πέστο και ζαμπόν είναι μια γευστική έκπληξη που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, ενώ είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαύσετε γεύμα μεσογειακής έμπνευσης εύκολα και γρήγορα! Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δίαιτα με σαρδέλες: Πώς επηρεάζει την καρδιά και τα οστά;

Πώς ο εγκέφαλος χωρίζει το γεύμα σε φάσεις

Πόσο συχνά μπορούμε να καταναλώνουμε ζυμαρικά;

Βούτυρο ghee: Μπορεί να βοηθήσει στην πέψη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon