Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πιάτο ημέρας: Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν

Πιάτο ημέρας: Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν

Πιάτο ημέρας: Το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν είναι μια απολαυστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει την ομορφιά της ιταλικής κουζίνας με την ελληνική παράδοση.



Το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν είναι μια απολαυστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει την ομορφιά της ιταλικής κουζίνας με την ελληνική παράδοση. Ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, το πιάτο αυτό ξεχωρίζει για τη γεύση και την ευκολία στην παρασκευή του.


Υλικά:

  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι πέστο βασιλικού (από κατάστημα ή σπιτικό)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 50 γρ. φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκια βασιλικός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο Κριθαρυού: Σε μια κατσαρόλα, βράστε νερό και προσθέστε λίγο αλάτι. Όταν το νερό κοχλάσει, ρίξτε το κριθαράκι και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, συνήθως 8-10 λεπτά, μέχρι να είναι al dente. Οσο το κριθαράκι βράζει, ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ετοιμασία Σάλτσας Πέστο: Εάν χρησιμοποιείτε σπιτικό πέστο, μπορείτε να το ετοιμάσετε ανακατεύοντας στο μπλέντερ φύλλα βασιλικού, κουκουνάρι, ελαιόλαδο, σκόρδο και τυρί παρμεζάνα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα. Αν χρησιμοποιείτε έτοιμο προϊόν, απλώς ζεστάνετε το λίγο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  3. Σοτάρισμα Ζαμπόν: Σε ένα τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ζαμπόν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια σκελίδα σκόρδο για επιπλέον γεύση. Αφαιρέστε το σκόρδο μετά από λίγο, αν δεν επιθυμείτε την έντονη γεύση του.
  4. Συνδυασμός Υλικών: Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, στραγγίστε το και προσθέστε το στο τηγάνι με το ζαμπόν. Προσθέστε το πέστο και ανακατέψτε καλά, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα το κριθαράκι. Αφήστε το να ψηθεί για 2-3 λεπτά ώστε να ζεσταθεί καλά.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το πιάτο σε πιάτα, γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.

Αυτό το κριθαράκι με πέστο και ζαμπόν είναι μια γευστική έκπληξη που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, ενώ είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαύσετε γεύμα μεσογειακής έμπνευσης εύκολα και γρήγορα! Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δίαιτα με σαρδέλες: Πώς επηρεάζει την καρδιά και τα οστά;

Πώς ο εγκέφαλος χωρίζει το γεύμα σε φάσεις

Πόσο συχνά μπορούμε να καταναλώνουμε ζυμαρικά;

Βούτυρο ghee: Μπορεί να βοηθήσει στην πέψη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon