Συστατικά:
- 2 ολόκληρες πέστροφες, καλά καθαρισμένες
- 1/4 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
- Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
- Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C).
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου, το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετήστε την πέστροφα σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κάντε τρεις ή τέσσερις διαγώνιες τομές σε κάθε πλευρά του ψαριού.
- Αλείψτε το μείγμα της σάλτσας μπάρμπεκιου πάνω από την πέστροφα, φροντίζοντας να καλύψει όλες τις πλευρές. Αφήστε τα ψάρια να μαριναριστούν για τουλάχιστον 15 λεπτά.
- Ψήνετε την πέστροφα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
- Μόλις ψηθεί, βγάζουμε την πέστροφα από το φούρνο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
- Σερβίρετε τη ψητή πέστροφα μπάρμπεκιου με φέτες λεμονιού, γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και απολαύστε!
Αυτή η συνταγή για ψητή μπάρμπεκιου με ένα τηγάνι είναι απίστευτα γευστική και εύκολη στην παρασκευή, ιδανική για μια πολυάσχολη μέρα της εβδομάδας. Η σάλτσα μπάρμπεκιου προσθέτει μια πλούσια και καπνιστή γεύση στην τρυφερή πέστροφα, ενώ η απλή προετοιμασία κάνει αυτό το πιάτο ένα παιχνιδάκι. Σερβίρεται με τις αγαπημένες σας προτιμήσεις, όπως ψητά λαχανικά ή φρέσκια σαλάτα, για ένα πλήρες γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή μόνοι σας και ανακαλύψτε έναν νέο αγαπημένο τρόπο για να απολαύσετε την πέστροφα!