Περουβιανό κοτόπουλο: Γεύσεις από την Λατινική Αμερική προσφέρουν ένα γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη, που το χαρακτηρίζει η φρεσκάδα. Μια πανδαισία χρωμάτων, υφών και ποιοτικών υλικών στο πιάτο σας.
Αν βαρεθήκατε τη σαλάτα ζυμαρικών και οι συμβατικές σαλάτες δεν σας γεμίζουν, μην αγχώνεστε γαιτί υπάρχει εναλλακτική. Αυτή η εναλλακτική λύση είναι χωρίς γλουτένη, είναι γεμάτη με άπαχη πρωτεΐνη, με καλά λιπαρά για την καρδιά και με τη συνοδεία του βιταμινούχου αβοκάντο. Είναι το περουβιανό κοτόπουλο με σαλάτα κινόα και αβοκάντο! Χρειάζεται 10 λεπτά προιετοιμασίας, 20 λεπτα παρασκευής, 2 άτομα για να το φάνε και πολλή πολλή όρεξη!
Τα συστατικά του δεν είναι πολλά και δεν είναι δύσκολο να βρεθούν. Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα τα έχουμε ήδη σπίτι μας. Xρειάζεστε λοιπόν:
- 50 γρ κινόα άψητη
- 100 γρ κατεψυγμένο γλυκό καλαμπόκι
- 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 75 γρ ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 1 μικρή συσκευασία κόλιανδρο με χοντροκομμένα φύλλα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
- ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
- 1/2 μακρύ κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο χωρίς σπόρους για να μην είναι πολύ καυτερό
- 1 ώριμο αλλά σφιχτό αβοκάντο
- 200 γραμμάρια ψητό κοτόπουλο χωρίς πέτσα, κρύο, μαγειρεμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
Οδηγίες παρασκευής
Η μέθοδος παρασκευής του είναι απλή και σαν πρώτο βήμα πρέπει να μισογεμίζουμε ένα μέτριο τηγάνι με νερό και να το αφήσουμε να βράσει. Έπειτα ξεπλύνετε την κινόα μέσα σε λεπτό κόσκινο, στη συνέχεια προσθέστε την στο νερό, ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε για 12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Ταυτόχρονα με την κινόα, βάζετε το γλυκό καλαμπόκι σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, γυρίζοντας κάθε τόσο, μέχρι να ξεπαγώσει και να ψηθεί ελαφράκαι όταν γίνει αυτό αφήστε το στην άκρη. Αμέσως μετά ξεπλύνετε τη μαγειρεμένη κινόα σε ένα σουρωτήρι κάτω από κρύο νερό και στη συνέχεια πιέστε δυνατά με ένα κουτάλι σερβιρίσματος για να φύγει το περιττό νερό.
Ρίξτε την κινόα σε ένα μπολ και μετά ρίξτε το ελαιόλαδο, το γλυκό καλαμπόκι, τις ντομάτες, τον κόλιανδρο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λάιμ και το τσίλι. Αλατοπιπερώνουμε καλά και χρησιμοποιήστε μαύρο πιπέρι. Κόψτε και ξεφλουδίστε το αβοκάντο αφαιρώντας του τη σάρκα με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι. Έπειτα κόψτε σε φέτες και ανακατέψτε με το χυμό λάιμ. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και το αβοκάντο στη σαλάτα και ανακατέψτε απαλά πριν σερβίρετε. Αν θέλετε αυτό το γεύμα να το κάνετε πακέτο για το μεσημεριανό σας στη δουλειά, καλό θα ήταν να μοιράσετε τη σαλάτα σε δύο δοχεία με καπάκι και να την ψύξετε μέχρι να είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Το γεύμα πρέπει να φαγωθεί την πρώτη μέρα της απόψυξης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube