Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Περουβιανό κοτόπουλο: Μαγευτείτε από τη γεύση του περουβιανού κοτόπουλου με αβοκάντο και σαλάτα κινόα

Περουβιανό κοτόπουλο: Μαγευτείτε από τη γεύση του περουβιανού κοτόπουλου με αβοκάντο και σαλάτα κινόα

Περουβιανό κοτόπουλο: Γεύσεις από την Λατινική Αμερική προσφέρουν ένα γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη, που το χαρακτηρίζει η φρεσκάδα. Μια πανδαισία χρωμάτων, υφών και ποιοτικών υλικών στο πιάτο σας.


Αν βαρεθήκατε τη σαλάτα ζυμαρικών και οι συμβατικές σαλάτες δεν σας γεμίζουν, μην αγχώνεστε γαιτί υπάρχει εναλλακτική. Αυτή η εναλλακτική λύση είναι χωρίς γλουτένη, είναι γεμάτη με άπαχη πρωτεΐνη, με καλά λιπαρά για την καρδιά και με τη συνοδεία του βιταμινούχου αβοκάντο. Είναι το περουβιανό κοτόπουλο με σαλάτα κινόα και αβοκάντο! Χρειάζεται 10 λεπτά προιετοιμασίας, 20 λεπτα παρασκευής, 2 άτομα για να το φάνε και πολλή πολλή όρεξη!

Τα συστατικά του δεν είναι πολλά και δεν είναι δύσκολο να βρεθούν. Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα τα έχουμε ήδη σπίτι μας. Xρειάζεστε λοιπόν:

  • 50 γρ κινόα άψητη
  • 100 γρ κατεψυγμένο γλυκό καλαμπόκι
  • 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 75 γρ ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 μικρή συσκευασία κόλιανδρο με χοντροκομμένα φύλλα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • 1/2 μακρύ κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο χωρίς σπόρους για να μην είναι πολύ καυτερό
  • 1 ώριμο αλλά σφιχτό αβοκάντο
  • 200 γραμμάρια ψητό κοτόπουλο χωρίς πέτσα, κρύο, μαγειρεμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια

Οδηγίες παρασκευής

Η μέθοδος παρασκευής του είναι απλή  και σαν πρώτο βήμα πρέπει να μισογεμίζουμε ένα μέτριο τηγάνι με νερό και να το αφήσουμε να βράσει. Έπειτα ξεπλύνετε την κινόα μέσα σε λεπτό κόσκινο, στη συνέχεια προσθέστε την στο νερό, ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε για 12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Ταυτόχρονα με την κινόα, βάζετε το γλυκό καλαμπόκι σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, γυρίζοντας κάθε τόσο, μέχρι να ξεπαγώσει και να ψηθεί ελαφράκαι όταν γίνει αυτό αφήστε το στην άκρη. Αμέσως μετά ξεπλύνετε τη μαγειρεμένη κινόα σε ένα σουρωτήρι κάτω από κρύο νερό και στη συνέχεια πιέστε δυνατά με ένα κουτάλι σερβιρίσματος για να φύγει το περιττό νερό.

Ρίξτε την κινόα σε ένα μπολ και μετά ρίξτε το ελαιόλαδο, το γλυκό καλαμπόκι, τις ντομάτες, τον κόλιανδρο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λάιμ και το τσίλι. Αλατοπιπερώνουμε καλά και χρησιμοποιήστε μαύρο πιπέρι. Κόψτε και ξεφλουδίστε το αβοκάντο αφαιρώντας του τη σάρκα με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι. Έπειτα κόψτε σε φέτες και ανακατέψτε με το χυμό λάιμ. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και το αβοκάντο στη σαλάτα και ανακατέψτε απαλά πριν σερβίρετε. Αν θέλετε αυτό το γεύμα να το κάνετε πακέτο για το μεσημεριανό σας στη δουλειά, καλό θα ήταν να μοιράσετε τη σαλάτα σε δύο δοχεία με καπάκι και να την ψύξετε μέχρι να είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Το γεύμα πρέπει να φαγωθεί την πρώτη μέρα της απόψυξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Σουφλέ ζυμαρικών με κοτόπουλο και αφράτο ψωμί

Πολύχρωμη σαλάτα Tex-Mex με κοτόπουλο

Ζουμερά μπούτια κοτόπουλου σε σάλτσα κρεμμυδιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon