Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Περού συνταγή: Pachamanca a la Olla μια περουβιανή συνταγή που θα λατρέψετε

Περού συνταγή: Pachamanca a la Olla μια περουβιανή συνταγή που θα λατρέψετε

Περού συνταγή: Για την παρασκευή της Pachamanca a la Olla χρησιμοποιήστε γαλοπούλα και μοσχάρι.


Αυτή η συνταγή χρονολογείται από την αυτοκρατορία των Ίνκας και μπορεί επίσης να γίνει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ακουμπισμένη στην ξυλόσομπα. Για την παρασκευή της Pachamanca a la Olla χρησιμοποιήστε γαλοπούλα και μοσχάρι, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και οποιοδήποτε άλλο είδος κρέατος. Τις περουβιανές πάστες aji και chicha de jora μπορείτε εύκολα να τις βρείτε στο διαδίκτυο ή στα περισσότερα delicatessen που πουλούν και περουβιανά προϊόντα.

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται γι’ αυτό το φαγητό είναι  πολύ εύκολα και είναι:

  • 2 κιλά κομμάτια γαλοπούλας με κόκκαλο
  • 2 κιλά ψητό μοσχαρίσιο, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα huacatay
  • 3 κουταλιές της σούπας πάστα aji amarillo
  • 3 κουταλιές της σούπας πάστα aji mirasol
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
  • 1 ματσάκι φρέσκο ​​κόλιαντρο, χοντροκομμένο
  • 1/2 λίτρο chicha de jora
  • 1 κιλό κατεψυγμένα φασόλια λίμα (ή φρέσκια φάβα αν τα βρείτε)
  • 4-5 μικρές γλυκοπατάτες
  • 4-5 μικρές κίτρινες πατάτες

Για την παρασκευή του:

Ρίξτε στο λάδι όσο χρειάζεται για να ροδίσουν το κοτόπουλο και το μοσχάρι  ενώ όπως είπαμε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος κρέατος. Μόλις ροδίσει, προσθέστε το chicha de jora, τις πάστες aji όπως υποδεικνύονται και προσθέστε αλάτι κατά βούληση. Προσθέστε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες, τα φασόλια και τον κόλιανδρο. Ανακατέψτε καλά και σκεπάστε το με μια πετσέτα πιάτων ή ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια βάλτε το καπάκι. Αφήστε το να ψηθεί ανενόχλητο για 30 με 40 λεπτά. Όταν η πατάτα είναι μαλακή, απολαύστε ένα τυπικό περουβιανό πιάτο χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή ακόμη και αν δεν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα και θα έχετε την δυνατότητα να γευτείτε ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει νοερά σε αυτό υπέροχο μέρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι πιο υγιεινό, το στήθος ή τα μπούτια κοτόπουλου;

Φτιάξτε την πιο θρεπτική frittata που υπάρχει!

Ποιο είναι το ιταλικό τυρί που δίνει γεύση στις μακαρονάδες σας;

Φτιάξτε την πιο υγιεινή και γευστική κοτόπιτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon