Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Περού συνταγή: Pachamanca a la Olla μια περουβιανή συνταγή που θα λατρέψετε

Περού συνταγή: Pachamanca a la Olla μια περουβιανή συνταγή που θα λατρέψετε

Περού συνταγή: Για την παρασκευή της Pachamanca a la Olla χρησιμοποιήστε γαλοπούλα και μοσχάρι.

Αυτή η συνταγή χρονολογείται από την αυτοκρατορία των Ίνκας και μπορεί επίσης να γίνει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ακουμπισμένη στην ξυλόσομπα. Για την παρασκευή της Pachamanca a la Olla χρησιμοποιήστε γαλοπούλα και μοσχάρι, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και οποιοδήποτε άλλο είδος κρέατος. Τις περουβιανές πάστες aji και chicha de jora μπορείτε εύκολα να τις βρείτε στο διαδίκτυο ή στα περισσότερα delicatessen που πουλούν και περουβιανά προϊόντα.

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται γι’ αυτό το φαγητό είναι  πολύ εύκολα και είναι:

  • 2 κιλά κομμάτια γαλοπούλας με κόκκαλο
  • 2 κιλά ψητό μοσχαρίσιο, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα huacatay
  • 3 κουταλιές της σούπας πάστα aji amarillo
  • 3 κουταλιές της σούπας πάστα aji mirasol
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
  • 1 ματσάκι φρέσκο ​​κόλιαντρο, χοντροκομμένο
  • 1/2 λίτρο chicha de jora
  • 1 κιλό κατεψυγμένα φασόλια λίμα (ή φρέσκια φάβα αν τα βρείτε)
  • 4-5 μικρές γλυκοπατάτες
  • 4-5 μικρές κίτρινες πατάτες

Για την παρασκευή του:

Ρίξτε στο λάδι όσο χρειάζεται για να ροδίσουν το κοτόπουλο και το μοσχάρι  ενώ όπως είπαμε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος κρέατος. Μόλις ροδίσει, προσθέστε το chicha de jora, τις πάστες aji όπως υποδεικνύονται και προσθέστε αλάτι κατά βούληση. Προσθέστε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες, τα φασόλια και τον κόλιανδρο. Ανακατέψτε καλά και σκεπάστε το με μια πετσέτα πιάτων ή ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια βάλτε το καπάκι. Αφήστε το να ψηθεί ανενόχλητο για 30 με 40 λεπτά. Όταν η πατάτα είναι μαλακή, απολαύστε ένα τυπικό περουβιανό πιάτο χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή ακόμη και αν δεν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα και θα έχετε την δυνατότητα να γευτείτε ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει νοερά σε αυτό υπέροχο μέρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι πιο υγιεινό, το στήθος ή τα μπούτια κοτόπουλου;

Φτιάξτε την πιο θρεπτική frittata που υπάρχει!

Ποιο είναι το ιταλικό τυρί που δίνει γεύση στις μακαρονάδες σας;

Φτιάξτε την πιο υγιεινή και γευστική κοτόπιτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απόλαυστικό σπιτικό burger με αγνά υλικά

Σπιτικό Burger: Τα σπιτικά μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Close Icon