Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Περίεργα φαγητά: Ποια είναι τα πιο περίεργα φαγητά που τρώνε σε όλο τον κόσμο;

Περίεργα φαγητά: Ποια είναι τα πιο περίεργα φαγητά που τρώνε σε όλο τον κόσμο;

Περίεργα φαγητά: Σε όλο τον κόσμο, οι γαστρονομικές παραδόσεις ποικίλλουν ευρέως, με αποτέλεσμα μια συναρπαστική σειρά από πιάτα που μπορεί να φαίνονται παράξενα ή ασυνήθιστα στους ξένους.



Σε όλο τον κόσμο, οι γαστρονομικές παραδόσεις ποικίλλουν ευρέως, με αποτέλεσμα μια συναρπαστική σειρά από πιάτα που μπορεί να φαίνονται παράξενα ή ασυνήθιστα στους ξένους. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα από μερικά από τα πιο παράξενα τρόφιμα που καταναλώνονται σε διάφορες χώρες.


Balut (Φιλιππίνες)

Το Balut είναι ένα δημοφιλές φαγητό του δρόμου στις Φιλιππίνες και είναι ουσιαστικά ένα γονιμοποιημένο έμβρυο πάπιας που βράζεται και τρώγεται από το κέλυφος. Είναι μια λιχουδιά που εκτιμάται για τη μοναδική γεύση και την υφή της, αν και μπορεί να είναι δυσάρεστη για όσους δεν έχουν συνηθίσει να καταναλώνουν εμβρυϊκά αυγά.

Fugu (Ιαπωνία)

Το Fugu, ή pufferfish, είναι μια εξαιρετικά τοξική λιχουδιά στην Ιαπωνία που απαιτεί εξειδικευμένη προετοιμασία για την αφαίρεση των δηλητηριωδών μερών. Οι σεφ πρέπει να υποβληθούν σε αυστηρή εκπαίδευση και να λάβουν άδεια για να σερβίρουν fugu λόγω των κινδύνων που συνδέονται με την κατανάλωσή του. Παρά τον κίνδυνο, πολλοί λάτρεις αναζητούν το fugu για τη λεπτή του γεύση και τη συγκίνηση του να φάνε κάτι δυνητικά θανατηφόρο.

Hákarl (Ισλανδία)

Το Hákarl είναι ένα παραδοσιακό ισλανδικό πιάτο που παρασκευάζεται από ζυμωμένο κρέας καρχαρία. Το κρέας θάβεται σε άμμο και χαλίκι για αρκετές εβδομάδες για να μπορέσει να ζυμωθεί και μετά κρεμιέται για να στεγνώσει για αρκετούς μήνες. Το αποτέλεσμα είναι μια πικάντικη, γεμάτη αμμωνία λιχουδιά που είναι επίκτητη γεύση για πολλούς.

Casu Marzu (Ιταλία)

Το Casu Marzu είναι ένα τυρί της Σαρδηνίας που περιέχει ζωντανές προνύμφες εντόμων. Οι προνύμφες της μύγας του τυριού εισάγονται στο τυρί για να βοηθήσουν στη ζύμωση, με αποτέλεσμα μια απαλή, κρεμώδη υφή. Ενώ οι προνύμφες είναι τεχνικά ακόμα ζωντανές όταν καταναλώνονται, το τυρί θεωρείται από ορισμένους λιχουδιά για τη μοναδική του γεύση.

Surströmming (Σουηδία)

Το Surströmming είναι ζυμωμένη ρέγγα της Βαλτικής που είναι γνωστή για την έντονη, πικάντικη μυρωδιά της. Η διαδικασία της ζύμωσης δημιουργεί μια έντονη μυρωδιά που πολλοί βρίσκουν δυσάρεστη, αλλά θεωρείται λιχουδιά στη Σουηδία, που τρώγεται συχνά με ψωμί, πατάτες και κρεμμύδια.

Αυτά τα παραδείγματα υπογραμμίζουν την ποικιλομορφία της παγκόσμιας κουζίνας και την προθυμία των ανθρώπων να αγκαλιάσουν φαγητά που μπορεί να φαίνονται παράξενα ή ασυνήθιστα σε άλλους. Ενώ αυτά τα πιάτα μπορεί να προκαλούν τον ουρανίσκο ορισμένων, έχουν πολιτιστική σημασία για τις κοινότητες που τα απολαμβάνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί το φαγητό να γίνει τοξικό μετά το ζέσταμα;

Πώς να φτιάξετε το τέλειο εορταστικό δείπνο για τον σύντροφό σας;

Γιατί το φαγητό συνδέεται άμεσα με το αίσθημα της ευχαρίστησης;

Ποια φαγητά πρέπει να τρώμε όταν αισθανόμαστε ευτυχία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon