Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πεπόνι: ενισχύει την πνευματική λειτουργία

Πεπόνι: ενισχύει την πνευματική λειτουργία

 

Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και τα φρούτα έχουν την τιμητική τους! Ένα από τα δημοφιλέστερα φρούτα είναι το πεπόνι, το οποίο εκτός από γεύση και δροσιά προσφέρει στον οργανισμό πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών και βιταμινών.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Ελένη Σολωμού,Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc. Διευθύντρια Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Συγκεκριμένα, το πεπόνι περιέχει βιταμίνη B6, η οποία ενισχύει την καλύτερη πνευματική λειτουργία.

Επιπλέον, το πλούσιο περιεχόμενο του πεπονιού σε βιταμίνη C και β- καροτένιο, θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού προστατεύοντάς τον από το  οξειδωτικό στρες και όλα τα χρόνια νοσήματα.

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε κάλιο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς επίσης το αυξημένο περιεχόμενο του σε νερό προκαλεί έντονη διούρηση. Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή φρούτου για τους υπερτασικούς.

Η αδενοσίνη, η οποία βρίσκεται στο πεπόνι, αποτελεί ισχυρό αντιπηκτικό και βοηθά στην αραίωση του αίματος και την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων.

Το πεπόνι αποτελεί συστατικό αρκετών καλλυντικών επιβεβαιώνοντας τη θεωρία ότι τονώνει το δέρμα και βελτιώνει την ακμή κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Συνοπτικά, η διατροφική αξία του πεπονιού (ανά 100γρ) έχει ως εξής:

Ενέργεια: 34 kcal

Υδατάνθρακες: 8.16 γρ

Πρωτεΐνες: 0.84 γρ

Λίπος: 0.19 γρ

Φυτικές ίνες: 0.8 γρ

Νερό: 90 γρ

Ασβέστιο (Ca): 9 mg

Σίδηρος: 0.21 mg

Κάλιο: 267 mg

Βιταμίνη C: 36.7 mg

Ιδανικοί τρόποι για να απολαύσουμε το πεπόνι είναι είτε μαζί με γιαούρτι ή σε ζελέ ή σε συνδυασμό με άλλα φρούτα και ξηρούς καρπούς σε φρουτοσαλάτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Απολαυστική συνταγή για σοκολατένια πατατάκια

Το ζελέ βοηθά στην απώλεια βάρους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon