Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πέντε τροφές που προκαλούν υπνηλία

Πέντε τροφές που προκαλούν υπνηλία


Έχετε δουλειά αλλά αδυνατείτε να συγκεντρωθείτε επειδή αισθάνεστε υπνηλία;  Τι μπορεί να φταίει;  Υπάρχουν ορισμένες τροφές που πιθανότατα καταναλώνετε καθημερινά, αλλά μειώνουν την ενέργεια σας και εντείνουν το αίσθημα της κούρασης. Ποιες είναι αυτές;


Βρώμη

Το κλασικό αυτό πρωινό γεύμα μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή μελατονίνης, επειδή είναι μια τροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και βιταμίνη Β6. Φροντίστε να συνδυάσετε τη βρώμη με καλά λιπαρά και πρωτεΐνες για να εξισορροπηθούν οι συνέπειες της.

 Μπανάνα

Είναι πλούσια σε κάλιο, αλλά χαρακτηρίζεται για τα υψηλά επίπεδα μαγνησίου, μια ουσία που χαλαρώνει τους μύες και το νευρικό σύστημα. Μην την προτιμήσετε το πρωί.

Χούμους

Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένας νευροδιαβιβαστής με καθοριστική σημασία για την ψυχολογική διάθεση. Είναι επίσης μια από τις πιο σημαντικές θρεπτικές ουσίες για την ποιότητα του ύπνου, γιατί μετατρέπεται από το σώμα σε σεροτονίνη. Αυτή με τη σειρά της χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και προετοιμάζει το σώμα για ύπνο. Η κατανάλωση υδατανθράκων επιτρέπει στην τρυπτοφάνη να περάσει στον εγκέφαλο ανεμπόδιστα και γρήγορα.

 Ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα και τα κάσιους είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο (όπως οι σπόροι κολοκύθας). Το μαγνήσιο όμως βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Όσο περισσότερο καταναλώνεις λοιπόν, τόσο περισσότερο θα νυστάζεις.

 Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά περιέχουν ασβέστιο και τρυπτοφάνη και προκαλούν το αίσθημα νωθρότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon