Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πέντε τροφές που δρουν λιποδιαλυτικά

Πέντε τροφές που δρουν λιποδιαλυτικά

Τρώμε αμύγδαλα

Παρότι θερμιδογόνα τα ίδια όπως άλλωστε και όλοι οι ξηροί καρποί εντούτοις η έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έδειξε ότι τα υπέρβαρα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά 42 γρ. αμύγδαλα, εμφάνισαν μεγαλύτερη μείωση στο κοιλιακό λίπος και στα επίπεδα της κακής LDL χοληστερόλης συγκριτικά με τα άτομα που κατανάλωναν τις αντίστοιχες θερμίδες από κάποιο σνακ τύπου κέικ. Να θυμίσουμε ότι τα αμύγδαλα έχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, φώσφορο και μαγνήσιο, ενώ παράλληλα περιέχουν πρωτεΐνη (100γρ αμύγδαλα περιέχουν περίπου 20γρ πρωτεΐνης) που συμβάλλει στο αίσθημα του κορεσμού.

Καταναλώστε 6-10 αμύγδαλα καθημερινά, φροντίζοντας να είναι ανάλατα

Λίγο ταμπάσκο

Μελέτη έδειξε ότι 5ml σάλτσας ταμπάσκο – καφτερή σάλτσα που περιέχει τσίλι – στο φαγητό μπορεί να αυξήσει τις καύσεις έως και κατά 15% μέχρι και δύο ώρες μετά το γεύμα. Τα καφτερά λοιπόν είναι μια λύση για μια μικρή ώθηση στον μεταβολισμό μας έστω και πρόσκαιρη. Ρίχνετε μισή καυτερή πιπεριά όταν μαγειρεύετε και το φαγητό το «σηκώνει» π.χ. φασολάδα

Λευκό ξύδι ή μηλόξυδο

Αυτοί οι δύο τύποι ξυδιού έχουν μελετηθεί εκτενώς από τους ερευνητές. Οι έρευνες σε παχύσαρκους ανθρώπους αποκαλύπτουν ότι εκείνοι που κατανάλωναν καθημερινά ξύδι είχαν μικρότερη περιφέρεια μέσης και χαμηλότερες τιμές τριγλυκεριδίων σε σύγκριση με εκείνους που δεν το κατανάλωναν. Τα οφέλη του ξυδιού αποδίδονται κυρίως στο οξικό οξύ που περιέχει, το πιο κοινό οργανικό οξύ και ένα από τα παλαιότερα οξέα που έχει χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος. Προσθέστε ξύδι στις σαλάτες αλλά και στα φαγητά σας π.χ. στις φακές

Γκρειπφρούτ

Η δράση του γκρέιπφρουτ αποδίδεται στο συστατικό ναρινγερίνη που περιέχει και το οποίο βρίσκεται και στο λεμόνι. Η ναρινγερίνη φαίνεται ότι δρα ενάντια στη συσσώρευση λίπους και ότι συμβάλλει και στη ρύθμιση των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα. Σε αμερικανική έρευνα σε παχύσαρκα άτομα, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που κατανάλωναν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα (συνολικά ενάμιση φρούτο την ημέρα), μετά από δώδεκα εβδομάδες είχαν χάσει κατά μέσο όρο δυο κιλά. Βέβαια πριν καταφύγουμε σε υπερβολές όσον αφορά την κατανάλωση γκρέιπφρουτ ή σε περίπτωση που λαμβάνουμε φάρμακα καλό είναι να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας. Καταναλώνετε συχνότερα λεμόνια και γκρέιπφρουτ προσθέτοντάς τα στους χυμούς σας

Άφθονα μούρα

Εντάσσοντας τα φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια των μούρων στη διατροφή μας μπορεί να διαπιστώσουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα το βάρος μας. Στα μούρα κάθε είδους αποδίδονται λιποδιαλυτικές ιδιότητες και θεωρείται ότι η κατανάλωσή τους στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του βάρους. Μάλιστα η καθημερινή κατανάλωσή τους σαν απογευματινό σνακ οδηγεί σε μείωση της καθημερινής θερμιδικής πρόσληψης έως και κατά 134 θερμίδες σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Loughborough. Ενδεχομένως η δράση τους να αποδίδεται στην περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες που συμβάλλουν στο αίσθημα του κορεσμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon