Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πέντε τροφές που δρουν λιποδιαλυτικά

Πέντε τροφές που δρουν λιποδιαλυτικά


Τρώμε αμύγδαλα

Παρότι θερμιδογόνα τα ίδια όπως άλλωστε και όλοι οι ξηροί καρποί εντούτοις η έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έδειξε ότι τα υπέρβαρα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά 42 γρ. αμύγδαλα, εμφάνισαν μεγαλύτερη μείωση στο κοιλιακό λίπος και στα επίπεδα της κακής LDL χοληστερόλης συγκριτικά με τα άτομα που κατανάλωναν τις αντίστοιχες θερμίδες από κάποιο σνακ τύπου κέικ. Να θυμίσουμε ότι τα αμύγδαλα έχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, φώσφορο και μαγνήσιο, ενώ παράλληλα περιέχουν πρωτεΐνη (100γρ αμύγδαλα περιέχουν περίπου 20γρ πρωτεΐνης) που συμβάλλει στο αίσθημα του κορεσμού.


Καταναλώστε 6-10 αμύγδαλα καθημερινά, φροντίζοντας να είναι ανάλατα

Λίγο ταμπάσκο

Μελέτη έδειξε ότι 5ml σάλτσας ταμπάσκο – καφτερή σάλτσα που περιέχει τσίλι – στο φαγητό μπορεί να αυξήσει τις καύσεις έως και κατά 15% μέχρι και δύο ώρες μετά το γεύμα. Τα καφτερά λοιπόν είναι μια λύση για μια μικρή ώθηση στον μεταβολισμό μας έστω και πρόσκαιρη. Ρίχνετε μισή καυτερή πιπεριά όταν μαγειρεύετε και το φαγητό το «σηκώνει» π.χ. φασολάδα

Λευκό ξύδι ή μηλόξυδο

Αυτοί οι δύο τύποι ξυδιού έχουν μελετηθεί εκτενώς από τους ερευνητές. Οι έρευνες σε παχύσαρκους ανθρώπους αποκαλύπτουν ότι εκείνοι που κατανάλωναν καθημερινά ξύδι είχαν μικρότερη περιφέρεια μέσης και χαμηλότερες τιμές τριγλυκεριδίων σε σύγκριση με εκείνους που δεν το κατανάλωναν. Τα οφέλη του ξυδιού αποδίδονται κυρίως στο οξικό οξύ που περιέχει, το πιο κοινό οργανικό οξύ και ένα από τα παλαιότερα οξέα που έχει χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος. Προσθέστε ξύδι στις σαλάτες αλλά και στα φαγητά σας π.χ. στις φακές

Γκρειπφρούτ

Η δράση του γκρέιπφρουτ αποδίδεται στο συστατικό ναρινγερίνη που περιέχει και το οποίο βρίσκεται και στο λεμόνι. Η ναρινγερίνη φαίνεται ότι δρα ενάντια στη συσσώρευση λίπους και ότι συμβάλλει και στη ρύθμιση των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα. Σε αμερικανική έρευνα σε παχύσαρκα άτομα, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που κατανάλωναν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα (συνολικά ενάμιση φρούτο την ημέρα), μετά από δώδεκα εβδομάδες είχαν χάσει κατά μέσο όρο δυο κιλά. Βέβαια πριν καταφύγουμε σε υπερβολές όσον αφορά την κατανάλωση γκρέιπφρουτ ή σε περίπτωση που λαμβάνουμε φάρμακα καλό είναι να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας. Καταναλώνετε συχνότερα λεμόνια και γκρέιπφρουτ προσθέτοντάς τα στους χυμούς σας

Άφθονα μούρα

Εντάσσοντας τα φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια των μούρων στη διατροφή μας μπορεί να διαπιστώσουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα το βάρος μας. Στα μούρα κάθε είδους αποδίδονται λιποδιαλυτικές ιδιότητες και θεωρείται ότι η κατανάλωσή τους στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του βάρους. Μάλιστα η καθημερινή κατανάλωσή τους σαν απογευματινό σνακ οδηγεί σε μείωση της καθημερινής θερμιδικής πρόσληψης έως και κατά 134 θερμίδες σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Loughborough. Ενδεχομένως η δράση τους να αποδίδεται στην περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες που συμβάλλουν στο αίσθημα του κορεσμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon