Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πεντανόστιμο χοιρινό με καρότα και κρεμμύδια στην κατσαρόλα

Πεντανόστιμο χοιρινό με καρότα και κρεμμύδια στην κατσαρόλα

Πεντανόστιμο χοιρινό μαγειρεμένο στη κατσαρόλα με καρότα, σέλινο και κρεμμύδια, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και για να το σερβίρετε στους καλεσμένους σας.



Πεντανόστιμο χοιρινό μαγειρεμένο στη κατσαρόλα με καρότα, σέλινο και κρεμμύδια, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και για να το σερβίρετε στους καλεσμένους σας. Μια εύκολη συνταγή, για ένα εξαιρετικό πιάτο που θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του.

 


 

Υλικά

1,4 κιλά χοιρινό φιλέτο

300 γρ. καθαρισμένα κρεμμύδια

300 γρ καρότα

3 κοτσάνια σέλινου

Ζάχαρη

Λευκό κρασί

Ξύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε σπιρτόξυλα. Καθαρίζουμε το σέλινο και το κόβουμε σε μπαστουνάκια. Ύστερα σοτάρουμε τα καρότα και το σέλινο σε ένα πολύ ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι και 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη για 2 λεπτά και μετά τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε το φιλέτο σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι, για 3-4 λεπτά, από όλες τις πλευρές. Το σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και ξύδι.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά (αν έχετε θερμόμετρο, στο τέλος θα πρέπει να μετρήσετε 62°C στον πυρήνα), στα μισά του ψησίματος, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά. Σερβίρουμε το κρέας σε φέτες μαζί με τα λαχανικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να πίνεις μετά το φαγητό για να βοηθήσεις την πέψη σου

Ζουμερό σνίτσελ κοτόπουλο χωρίς αυγά

Τι πρέπει να φάτε αν ποτέ βρεθείτε στην Μελβούρνη;

Η σημασία της προσθήκης μπαχαρικών σε κάθε φαγητό

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon