Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Η πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, είναι ένα αμυλώδες λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως και χρησιμοποιείται σαν βασική τροφή. Η μεγάλη δημοτικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι’ αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας. Το πλεονέκτημα της πατάτας σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των αμυλωδών τροφίμων με αυτά των υπολοίπων λαχανικών.

Συστατικά:

  • 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • Αλάτι για γεύση
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνετε τις πατάτες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κυλήστε τη ζύμη σε μακριά σχοινιά, πάχους περίπου 1 ίντσας. Κόψτε τα σχοινιά σε κομμάτια 1 ίντσας για να σχηματίσετε τα νιόκι.
  4. Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα νιόκι σε δόσεις και μαγειρέψτε μέχρι να επιπλεύσει στην επιφάνεια, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  5. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε το βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Παλμού μέχρι να γίνει λείο. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα πέστο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μαγειρεμένα νιόκι και ανακατέψτε.
  7. Σερβίρετε τα νιόκι πατάτας με σάλτσα πέστο ζεστά, γαρνίροντας με επιπλέον τυρί παρμεζάνα αν θέλετε.

Απολαύστε τα σπιτικά νιόκι πατάτας σας με πέστο! Ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μπορούν οι φράουλες να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους;

Πράσινες πιπεριές: Σύμμαχος κατά της δυσκοιλιότητας

Τα Πράσινα Κρεμμυδάκια Σύμμαχος Ενάντια στον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon