Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας


Η πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, είναι ένα αμυλώδες λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως και χρησιμοποιείται σαν βασική τροφή. Η μεγάλη δημοτικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι’ αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας. Το πλεονέκτημα της πατάτας σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των αμυλωδών τροφίμων με αυτά των υπολοίπων λαχανικών.

Συστατικά:

  • 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • Αλάτι για γεύση
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνετε τις πατάτες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κυλήστε τη ζύμη σε μακριά σχοινιά, πάχους περίπου 1 ίντσας. Κόψτε τα σχοινιά σε κομμάτια 1 ίντσας για να σχηματίσετε τα νιόκι.
  4. Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα νιόκι σε δόσεις και μαγειρέψτε μέχρι να επιπλεύσει στην επιφάνεια, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  5. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε το βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Παλμού μέχρι να γίνει λείο. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα πέστο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μαγειρεμένα νιόκι και ανακατέψτε.
  7. Σερβίρετε τα νιόκι πατάτας με σάλτσα πέστο ζεστά, γαρνίροντας με επιπλέον τυρί παρμεζάνα αν θέλετε.

Απολαύστε τα σπιτικά νιόκι πατάτας σας με πέστο! Ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μπορούν οι φράουλες να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους;

Πράσινες πιπεριές: Σύμμαχος κατά της δυσκοιλιότητας

Τα Πράσινα Κρεμμυδάκια Σύμμαχος Ενάντια στον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon