Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πένες με κοτόπουλο: Πλούσια κρεμώδης υφή και συναρπαστικές γεύσεις για ένα απλό πλήρες γεύμα

Πένες με κοτόπουλο: Πλούσια κρεμώδης υφή και συναρπαστικές γεύσεις για ένα απλό πλήρες γεύμα

Πένες με κοτόπουλο: Αν ψάχνετε κι εσείς κάθε μέρα τι να μαγειρέψετε κι έχετε βαρεθεί να περνάτε ώρες ολόκληρες πάνω από μία κατσαρόλα, σας έχουμε την τέλεια συνταγή με πλούσια κρεμώδη υφή.


Αν ψάχνετε κι εσείς κάθε μέρα τι να μαγειρέψετε κι έχετε βαρεθεί να περνάτε ώρες ολόκληρες πάνω από μία κατσαρόλα, σας έχουμε την τέλεια συνταγή. Ως γνωστόν, τα μακαρόνια, είναι η πιο εύκολη επιλογή, αφού αρέσουν σχεδόν σε όλους, μα καποιους, να είναι και λάτρεις, και επιπλέον, φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και χωρίς καθόλου κόπο. Αν όμως σε αυτά, προσθέσουμε και λίγο κοτοπουλάκι, τότε γίνεται ένα πλήρες γεύμα, με αδιαμφησβήτητα υπέροχη γεύση και χωρίς να χάνεται η ευκολία του πιάτου. Ας δούμε όμως την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.

Υλικά:

  • 1 πακέτο πένες
  • ½ κούπα λάδι
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές
  • ½ κρέμα γάλακτος (100 γρ.)
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες τους, σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν, τα\στραγγίζουμε, τους ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και τα ανακατεύουμε, ώστε να είναι έτοιμα για την σάλτσα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά μικρά κομματάκια, ώστε να μαγειρευτεί γρήγορα.
  • Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί.
  • Μετά από 1-2 λεπτά, προσθέτουμε και την πιπεριά.
  • Αφού πάρουν ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να αλλάξει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει καλά.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να μελώσει, να φύγουν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο με το λάδι.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και αφήνουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο να βράσει και να δέσει.
  • Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από την φωτιά, το ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.

Έτοιμο το πιάτο μας. Ένα πραγματικά υπέροχο φαγητό, που θα το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και παρόλα αυτά, δεν θα μείνει κανείς δυσαρεστημένος με την γεύση του. Εδώ να πούμε ότι μπορείτε να βάλετε περισσότερη κρέμα γάλακτος αν το επιθυμείτε. Εμείς εδώ χρησιμοποιήσαμε αυτή την ποσότητα, ώστε να γίνει το φαγητό μας λιγότερο βαρύ. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρέψτε πάπια με μήλο και καταπλήξτε τα πλήθη

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά

Μια ζεστή συνταγή με παραδοσιακή κοτόσουπα για χειμωνιάτικο καιρό

Τι λένε τα CDC των ΗΠΑ για το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon