Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Peka: Μια πεντανόστιμη συνταγή με χταπόδι από την Κροατία

Peka: Μια πεντανόστιμη συνταγή με χταπόδι από την Κροατία

Peka: Τολμήστε να δημιουργήσετε μια παραδοσιακή συνταγή από την Κροατία με χταπόδι και μελωμένες πατάτες.

Το τυπικό δαλματικό Peka μαγειρεύεται με χταπόδι κάτω από μια καμπάνα από χυτοσίδηρο στη χόβολη ενός τζακιού. Σε αγροτικές περιοχές και στα νησιά της Δαλματίας, τέτοια παραδοσιακά τζάκια υπάρχουν σχεδόν παντού σε κάθε σπίτι, στην αυλή ή στον κήπο. Είναι μέρη συγκέντρωσης με την οικογένεια και τους φίλους.

Χρειάζεστε αυτά τα συστατικά για το Peka με χταπόδι

  • 2 κιλά χταπόδι
  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα
  • φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ λ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι
  • ¼ λ. λευκό κρασί
  • Λεμόνι

Τώρα ήρθε η ώρα να μαγειρέψετε

  • Βήμα 1: Καθαρίστε το χταπόδι και προμαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά. Προσθέστε λίγο λάδι σκόρδου με μια σκελίδα λιωμένο σκόρδο και ελαιόλαδο.
  • Βήμα 2: Κόψτε τις πατάτες και τα λαχανικά σε φέτες. Στρώνουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρασί στην κατσαρόλα, αλείφουμε με ελαιόλαδο και σκεπάζουμε.
  • Βήμα 3: Βάλτε την κατσαρόλα στον φούρνο και αφήστε τη να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά, μετά τη βγάζετε και αναποδογυρίζετε το χταπόδι, τα ανακατεύετε όλα, προσθέτετε το κρασί και την αφήνετε να σιγοβράσει για άλλη μισή ώρα.
  • Βήμα 4: Πριν το σερβίρετε, περιχύστε με λεμόνι και λάδι σκόρδου.

Μια άλλη μικρή συμβουλή: Το φρέσκο χταπόδι πρέπει να καταψυχθεί, τότε θα είναι πιο τρυφερό και ακόμα πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε μίνι ομελέτες για τον σκύλο σας;

Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο παστίτσιο

Δημιουργήστε ζυμαρικά με τόνο και κρεμώδη σάλτσα

Γαλέτα άγριων μανιταριών που όλοι θα λατρέψουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon