Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατατοσαλάτα: Συνταγή για κλασική, αξεπέραστη πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα: Συνταγή για κλασική, αξεπέραστη πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα: Αυτή η σπιτική πατατοσαλάτα σερβίρεται εξαιρετικά σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένη μόνο μπαχαρικό για μπάρμπεκιου ή πάπρικα για γαρνίρισμα.


Ο τύπος πατάτας που χρησιμοποιείτε —και ο τρόπος που τις μαγειρεύετε— είναι το κλειδί. Αποφύγετε τις αμυλώδεις πατάτες, οι οποίες θα γίνουν χυλός. Και μην τα ξεφλουδίσετε ή κόψετε σε κύβους αμέσως. Οι κομμένες πατάτες είναι ιδανικές για ψήσιμο ή τηγάνισμα, αλλά όταν βράζετε πατάτες, είναι προτιμότερο να τις αφήνετε ολόκληρες για να μην μουλιάζουν σε πολύ υγρασία. Είναι έτοιμα όταν είναι μαλακά – πολύ περισσότερο και πλησιάζετε στην περιοχή με πουρέ πατάτας.

Αυτή η σπιτική πατατοσαλάτα σερβίρεται εξαιρετικά σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένη μόνο μπαχαρικό για μπάρμπεκιου ή πάπρικα για γαρνίρισμα. Εάν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά πράσινου, συνδυάστε με λεπτές φέτες πράσινα κρεμμύδια ή σχοινόπρασο.

Συστατικά

  • 10 μεσαίες πατάτες Yukon Gold
  • ½ φλιτζάνι συν 2 κ.σ. Αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • ¼ φλιτζάνι γλυκιά μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
  • ½ μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κοτσάνια σέλινου
  • πάπρικα ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (για το σερβίρισμα)

 

Βήμα 1

  • Φέρτε τις 10 μεσαίες πατάτες, το αλάτι και 3 λίτρα κρύο νερό για να σιγοβράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, 18–22 λεπτά.

Βήμα 2

  • Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, χαμηλώστε προσεκτικά 4 μεγάλα αυγά σε μια μέτρια κατσαρόλα με βραστό νερό και μαγειρέψτε, ρυθμίζοντας τη θερμότητα όπως χρειάζεται για να διατηρήσετε ένα ήπιο βράσιμο, 10 λεπτά. Μεταφέρετε τα αυγά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και αφήστε τα να κρυώσουν μέχρι να ζεσταθούν ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 3

Αφαιρέστε τα αυγά από το παγωμένο νερό. Σπάστε απαλά παντού και ξεφλουδίστε. πετάξτε τα κοχύλια. Κόβουμε τα αυγά στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ. Χοντροκόβουμε τα ασπράδια αυγών. αφήνω στην άκρη. Πολτοποιήστε τους κρόκους με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε 1 φλιτζάνι μαγιονέζα, ¼ φλιτζάνι μουστάρδα, 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Διπλώστε 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, αφαιρέστε τα παϊδάκια και τους σπόρους, κόψτε σε κομμάτια, ½ μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια και 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε φέτες.

Βήμα 4

Στραγγίστε τις πατάτες. αφήστε να κρυώσει 5 λεπτά. Ξεφλουδίστε με ένα μαχαίρι. Κόψτε σε κομμάτια. Προσθέστε το στο dressing και ανακατέψτε απαλά, διπλώστε τα ασπράδια που έχετε κρατήσει. Καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και έως και 3 ημέρες.

Βήμα 5

Πασπαλίστε με μπαχαρικά για μπάρμπεκιου, πάπρικα ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα απλό πλάνο για να «ρυθμίσετε» τη διατροφή σας

Ποια είναι η διάσημη σαλάτα που (δεν) έτρωγε η Jennifer Aniston στα "Φιλαράκια";

Φτιάξτε μια νοστιμότατη ομελέτα και σαλάτα με ρεβίθια γεμάτη πρωτεΐνες

Ποια φαγητά μπορούν να σε γεμίσουν με πρωτεΐνη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon