Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατατοσαλάτα: Συνταγή για κλασική, αξεπέραστη πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα: Συνταγή για κλασική, αξεπέραστη πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα: Αυτή η σπιτική πατατοσαλάτα σερβίρεται εξαιρετικά σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένη μόνο μπαχαρικό για μπάρμπεκιου ή πάπρικα για γαρνίρισμα.

Ο τύπος πατάτας που χρησιμοποιείτε —και ο τρόπος που τις μαγειρεύετε— είναι το κλειδί. Αποφύγετε τις αμυλώδεις πατάτες, οι οποίες θα γίνουν χυλός. Και μην τα ξεφλουδίσετε ή κόψετε σε κύβους αμέσως. Οι κομμένες πατάτες είναι ιδανικές για ψήσιμο ή τηγάνισμα, αλλά όταν βράζετε πατάτες, είναι προτιμότερο να τις αφήνετε ολόκληρες για να μην μουλιάζουν σε πολύ υγρασία. Είναι έτοιμα όταν είναι μαλακά – πολύ περισσότερο και πλησιάζετε στην περιοχή με πουρέ πατάτας.

Αυτή η σπιτική πατατοσαλάτα σερβίρεται εξαιρετικά σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένη μόνο μπαχαρικό για μπάρμπεκιου ή πάπρικα για γαρνίρισμα. Εάν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά πράσινου, συνδυάστε με λεπτές φέτες πράσινα κρεμμύδια ή σχοινόπρασο.

Συστατικά

  • 10 μεσαίες πατάτες Yukon Gold
  • ½ φλιτζάνι συν 2 κ.σ. Αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • ¼ φλιτζάνι γλυκιά μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
  • ½ μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κοτσάνια σέλινου
  • πάπρικα ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (για το σερβίρισμα)

 

Βήμα 1

  • Φέρτε τις 10 μεσαίες πατάτες, το αλάτι και 3 λίτρα κρύο νερό για να σιγοβράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, 18–22 λεπτά.

Βήμα 2

  • Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, χαμηλώστε προσεκτικά 4 μεγάλα αυγά σε μια μέτρια κατσαρόλα με βραστό νερό και μαγειρέψτε, ρυθμίζοντας τη θερμότητα όπως χρειάζεται για να διατηρήσετε ένα ήπιο βράσιμο, 10 λεπτά. Μεταφέρετε τα αυγά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και αφήστε τα να κρυώσουν μέχρι να ζεσταθούν ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 3

Αφαιρέστε τα αυγά από το παγωμένο νερό. Σπάστε απαλά παντού και ξεφλουδίστε. πετάξτε τα κοχύλια. Κόβουμε τα αυγά στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ. Χοντροκόβουμε τα ασπράδια αυγών. αφήνω στην άκρη. Πολτοποιήστε τους κρόκους με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε 1 φλιτζάνι μαγιονέζα, ¼ φλιτζάνι μουστάρδα, 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Διπλώστε 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, αφαιρέστε τα παϊδάκια και τους σπόρους, κόψτε σε κομμάτια, ½ μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια και 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε φέτες.

Βήμα 4

Στραγγίστε τις πατάτες. αφήστε να κρυώσει 5 λεπτά. Ξεφλουδίστε με ένα μαχαίρι. Κόψτε σε κομμάτια. Προσθέστε το στο dressing και ανακατέψτε απαλά, διπλώστε τα ασπράδια που έχετε κρατήσει. Καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και έως και 3 ημέρες.

Βήμα 5

Πασπαλίστε με μπαχαρικά για μπάρμπεκιου, πάπρικα ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα απλό πλάνο για να «ρυθμίσετε» τη διατροφή σας

Ποια είναι η διάσημη σαλάτα που (δεν) έτρωγε η Jennifer Aniston στα "Φιλαράκια";

Φτιάξτε μια νοστιμότατη ομελέτα και σαλάτα με ρεβίθια γεμάτη πρωτεΐνες

Ποια φαγητά μπορούν να σε γεμίσουν με πρωτεΐνη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon