Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατατόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και γραβιέρα

Πατατόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και γραβιέρα

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα τηγάνι που θα χωράει άνετα η πίτα 28 εκ., το ζεσταίνουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τοποθετούμε μέσα την πατατόπιτα και την ψήνουμε 12΄ από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά την ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα.

Μια συνταγή εμπνευσμένη από το ιρλανδικό κέικ πατάτας  που συνδυάζεται με τα αγαπημένα ελληνικά υλικά. Μια απολαυστική πρόταση για πρωινό, brunch ή βραδινό.

 

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες baby, πλυμένες
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. + 1 κουτ. σούπας για το πλάσιμο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήμα 1

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Μόλις μαλακώσουν, αμέσως τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ, τη γραβιέρα, το αλεύρι, το βούτυρο, το λευκό πιπέρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά και αφού ενωθούν τα υλικά, γυρνάμε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί. Αλευρώνουμε με 1 κουτ. σούπας αλεύρι και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλή πίτα με περίπου 26 εκ.

Βήμα 3

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα τηγάνι που θα χωράει άνετα η πίτα 28 εκ., το ζεσταίνουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τοποθετούμε μέσα την πατατόπιτα και την ψήνουμε 12΄ από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά την ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα.

Βήμα 4

Σερβίρουμε την πατατόπιτα ζεστή με σχοινόπρασο, θυμάρι και χωριάτικο λουκάνικο.

Για το σερβίρισμα

  • σχοινόπρασο ή φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Oφέλη για την υγεία του μαύρου καρότου που δεν γνωρίζατε

Γιατί τα αυγά είναι σημαντικά για την διατήρηση του βάρους μας;

Χωριάτικη σαλάτα: Μια υγιεινή επιλογή με μόλις 100 θερμίδες

Τρόποι για να εισάγουμε το σπανάκι στο διατροφολόγιο των παιδιών μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon