Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατατόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και γραβιέρα

Πατατόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και γραβιέρα

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα τηγάνι που θα χωράει άνετα η πίτα 28 εκ., το ζεσταίνουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τοποθετούμε μέσα την πατατόπιτα και την ψήνουμε 12΄ από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά την ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα.



Μια συνταγή εμπνευσμένη από το ιρλανδικό κέικ πατάτας  που συνδυάζεται με τα αγαπημένα ελληνικά υλικά. Μια απολαυστική πρόταση για πρωινό, brunch ή βραδινό.

 


Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες baby, πλυμένες
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. + 1 κουτ. σούπας για το πλάσιμο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήμα 1

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Μόλις μαλακώσουν, αμέσως τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ, τη γραβιέρα, το αλεύρι, το βούτυρο, το λευκό πιπέρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά και αφού ενωθούν τα υλικά, γυρνάμε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί. Αλευρώνουμε με 1 κουτ. σούπας αλεύρι και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλή πίτα με περίπου 26 εκ.

Βήμα 3

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα τηγάνι που θα χωράει άνετα η πίτα 28 εκ., το ζεσταίνουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τοποθετούμε μέσα την πατατόπιτα και την ψήνουμε 12΄ από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά την ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα.

Βήμα 4

Σερβίρουμε την πατατόπιτα ζεστή με σχοινόπρασο, θυμάρι και χωριάτικο λουκάνικο.

Για το σερβίρισμα

  • σχοινόπρασο ή φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Oφέλη για την υγεία του μαύρου καρότου που δεν γνωρίζατε

Γιατί τα αυγά είναι σημαντικά για την διατήρηση του βάρους μας;

Χωριάτικη σαλάτα: Μια υγιεινή επιλογή με μόλις 100 θερμίδες

Τρόποι για να εισάγουμε το σπανάκι στο διατροφολόγιο των παιδιών μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon