Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατατόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και γραβιέρα

Πατατόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και γραβιέρα

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα τηγάνι που θα χωράει άνετα η πίτα 28 εκ., το ζεσταίνουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τοποθετούμε μέσα την πατατόπιτα και την ψήνουμε 12΄ από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά την ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα.


Μια συνταγή εμπνευσμένη από το ιρλανδικό κέικ πατάτας  που συνδυάζεται με τα αγαπημένα ελληνικά υλικά. Μια απολαυστική πρόταση για πρωινό, brunch ή βραδινό.

 

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες baby, πλυμένες
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. + 1 κουτ. σούπας για το πλάσιμο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήμα 1

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Μόλις μαλακώσουν, αμέσως τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ, τη γραβιέρα, το αλεύρι, το βούτυρο, το λευκό πιπέρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά και αφού ενωθούν τα υλικά, γυρνάμε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί. Αλευρώνουμε με 1 κουτ. σούπας αλεύρι και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλή πίτα με περίπου 26 εκ.

Βήμα 3

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα τηγάνι που θα χωράει άνετα η πίτα 28 εκ., το ζεσταίνουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τοποθετούμε μέσα την πατατόπιτα και την ψήνουμε 12΄ από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά την ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα.

Βήμα 4

Σερβίρουμε την πατατόπιτα ζεστή με σχοινόπρασο, θυμάρι και χωριάτικο λουκάνικο.

Για το σερβίρισμα

  • σχοινόπρασο ή φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Oφέλη για την υγεία του μαύρου καρότου που δεν γνωρίζατε

Γιατί τα αυγά είναι σημαντικά για την διατήρηση του βάρους μας;

Χωριάτικη σαλάτα: Μια υγιεινή επιλογή με μόλις 100 θερμίδες

Τρόποι για να εισάγουμε το σπανάκι στο διατροφολόγιο των παιδιών μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon