Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατάτες στον φούρνο: Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή που θα σας ενθουσιάσει

Πατάτες στον φούρνο: Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή που θα σας ενθουσιάσει

Πατάτες στον φούρνο: Οι πατάτες φούρνου είναι ένα κλασικό πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί με πολλές γευστικές παραλλαγές. Ακολουθεί μια συνταγή για πατάτες φούρνου με μια ιδιαίτερη "στροφή"!



Οι πατάτες φούρνου είναι ένα κλασικό πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί με πολλές γευστικές παραλλαγές. Ακολουθεί μια συνταγή για πατάτες φούρνου με μια ιδιαίτερη “στροφή” που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ή θρυμματισμένο ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Προετοιμασία Πατατών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις κομμένες πατάτες με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες καλύπτονται καλά με το μείγμα.
  3. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε τις ομοιόμορφα. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Στη μέση του ψησίματος, ανακατέψτε τις πατάτες για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  4. Προσθήκη Τυριού: Εάν χρησιμοποιείτε παρμεζάνα, προσθέστε την πάνω από τις πατάτες τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος.
  5. Σερβίρισμα: Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, βγάλτε τις από το φούρνο και στίψτε φρέσκο λεμόνι από πάνω για μια αναζωογονητική γεύση.

Αυτές οι φούρνου πατάτες με σκόρδο και μυρωδικά θα προσφέρουν μια νέα διάσταση στο κλασικό πιάτο, ιδανικές για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο!


 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τηγανητές πατάτες: Πώς έγιναν γαστρονομικό φαινόμενο μέσα από την όραση;

Φθινοπωρινή διατροφή: Τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας

Πεντανόστιμη συνταγή για νιόκι με μπέικον και μανιτάρια

Πατάτες: Μπορούν να μας βοηθήσουν κατά της διάρροιας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon