Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατάτες στον φούρνο: Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή που θα σας ενθουσιάσει

Πατάτες στον φούρνο: Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή που θα σας ενθουσιάσει

Πατάτες στον φούρνο: Οι πατάτες φούρνου είναι ένα κλασικό πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί με πολλές γευστικές παραλλαγές. Ακολουθεί μια συνταγή για πατάτες φούρνου με μια ιδιαίτερη "στροφή"!


Οι πατάτες φούρνου είναι ένα κλασικό πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί με πολλές γευστικές παραλλαγές. Ακολουθεί μια συνταγή για πατάτες φούρνου με μια ιδιαίτερη “στροφή” που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ή θρυμματισμένο ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Προετοιμασία Πατατών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις κομμένες πατάτες με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες καλύπτονται καλά με το μείγμα.
  3. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε τις ομοιόμορφα. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Στη μέση του ψησίματος, ανακατέψτε τις πατάτες για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  4. Προσθήκη Τυριού: Εάν χρησιμοποιείτε παρμεζάνα, προσθέστε την πάνω από τις πατάτες τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος.
  5. Σερβίρισμα: Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, βγάλτε τις από το φούρνο και στίψτε φρέσκο λεμόνι από πάνω για μια αναζωογονητική γεύση.

Αυτές οι φούρνου πατάτες με σκόρδο και μυρωδικά θα προσφέρουν μια νέα διάσταση στο κλασικό πιάτο, ιδανικές για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τηγανητές πατάτες: Πώς έγιναν γαστρονομικό φαινόμενο μέσα από την όραση;

Φθινοπωρινή διατροφή: Τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας

Πεντανόστιμη συνταγή για νιόκι με μπέικον και μανιτάρια

Πατάτες: Μπορούν να μας βοηθήσουν κατά της διάρροιας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon