Συστατικά
- 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 1 κουτί ντομάτες σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τις πατάτες σε κύβους στην κατσαρόλα και ανακατέψτε να καλυφθούν με το μείγμα κρεμμυδιού και σκόρδου.
- Προσθέστε το κύμινο, την πάπρικα και τον κουρκουμά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε να ενωθούν με τις πατάτες.
- Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες σε κυβάκια και το ζωμό λαχανικών. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
- Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Μόλις ψηθούν οι πατάτες και πήξει η σάλτσα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τις πατάτες με την αρωματική σάλτσα ζεστές, γαρνιρισμένες με φρέσκο κόλιανδρο.
Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με μια πλευρά ρυζιού ή ψωμιού. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή προσθέτοντας άλλα λαχανικά, όπως πιπεριές, καρότα ή μπιζέλια. Ο συνδυασμός των μπαχαρικών στη σάλτσα δημιουργεί μια πλούσια και αρωματική γεύση που θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Αυτή η συνταγή για πατάτες με αρωματική σάλτσα είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο στο σπίτι σας.