Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί – Απλή και πεντανόστιμη  συνταγή

Πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί – Απλή και πεντανόστιμη  συνταγή

Η συνταγή για πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί είναι μια απλή και πεντανόστιμη επιλογή που μπορεί να απολαύσει κανείς ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας και είναι ιδανικό για τις οικογενειακές σας συγκεντρώσεις.


Η συνταγή για πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί είναι μια απλή και πεντανόστιμη επιλογή που μπορεί να απολαύσει κανείς ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας και είναι ιδανικό για τις οικογενειακές σας συγκεντρώσεις.

Υλικά:

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 2 μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 ντομάτες (ή 400 γρ. κονσέρβα ντομάτας)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • Φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Υλικών: Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Επίσης, πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους. Είναι καλό να τις αφήσουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά, ώστε να αποβάλουν την πικράδα τους.
  2. Σοτάρισμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθήκη Μελιτζανών: Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Οι μελιτζάνες θα αρχίσουν να μαλακώνουν και να απορροφούν τις γεύσεις του κρεμμυδιού.
  4. Προσθήκη Πατατών: Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν με το μείγμα. Αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 5 λεπτά.
  5. Προσθήκη Ντομάτας: Αν χρησιμοποιούμε φρέσκες ντομάτες, τις τρίβουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αν χρησιμοποιούμε κονσέρβα, απλώς την προσθέτουμε. Προσθέτουμε επίσης τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Μαγείρεμα: Προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι οι πατάτες και οι μελιτζάνες να γίνουν τρυφερές.
  7. Σερβίρισμα: Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστό, είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό.

 

 

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να συμπεριλάβετε τους σπόρους κολοκύθας στη διατροφή σας;

Ο τρόπος διατροφής μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούν τα γονίδιά μας:

Τα απίστευτα ωφέλιμα λαχανικά που πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας 

Συνταγή για μπρόκολο ψητό, πικάντικο 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κρεμμυδόσουπα - Μια ιδανική επιλογή για την υγεία μας

Κρεμμυδόσουπα: Τα αντιοξειδωτικά, οι φυτικές ίνες και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βρίσκονται στα κρεμμύδια τα καθιστούν πολύτιμο εργαλείο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη βελτίωση της πέψης και την καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Ταχίνι για πολλαπλά οφέλη στα οστά μας

Ταχίνι :Χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά του σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και αντιοξειδωτικά, το ταχίνι ενισχύει τη δομή των οστών και προστατεύει από την οστεοπόρωση.

Πότε βάφουμε τα αυγά κόκκινα και γιατί 

Κόκκινα αυγά: Στην παράδοση, υπάρχει η συνήθεια τα αυγά να είναι πάντα βραστά, ώστε να διατηρούνται καλύτερα και να αντέχουν κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Πλιγούρι για την ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς και κράμπες

Πλιγούρι: Χάρη στην περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Συμπεριλαμβάνοντας το πλιγούρι στη διατροφή μας, μπορούμε να βελτιώσουμε τη μυϊκή λειτουργία και να μειώσουμε την ενόχληση που προκαλείται από τις μυϊκές κράμπες.

Ακτινίδιο και υγεία του αναπνευστικού

Ακτινίδιο :Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και νερό ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν τους αεραγωγούς.

Ένας φυσικός σύμμαχος για την καλή λειτουργία του εντέρου

Σιμιγδάλι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και την ικανότητά του να συνδυάζεται με άλλα θρεπτικά τρόφιμα, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Close Icon