Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατάτες: Δημιουργήστε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες στον φούρνο!

Πατάτες: Δημιουργήστε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες στον φούρνο!

Πατάτες: Δημιουργήστε τραγανές πατάτες στο φούρνο, οι οποίες θα μοιάζουν με τηγανιτές. Η διαδικασία είναι πιο εύκολη από τις τηγανιτές πατάτες και η νοστιμιά του διπλάσια!


Είναι πολύς ο κόσμος που δεν μαγειρεύει στο σπίτι του πατάτες τηγανιτές, πλέον. Άλλοι τις θεωρούν ανθυγιεινές, ενώ άλλοι δεν θέλουν να καταναλώσουν μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου σε μια τηγανιά πατάτες. Το ξέρατε, όμως, ότι μπορείτε να φτιάξετε πατάτες φούρνου που να μοιάζουν με τηγανιτές; Το μόνο που χρειάζεστε είναι να κόψετε τις πατάτες όπως ακριβώς θα κόβατε τις τηγανιτές και να ανάψετε το φούρνο. Η διαδικασία παρασκευής τους είναι πολύ εύκολη και αρκετά γρήγορη! Επιπλέον, η γεύση τους θα ξετρελάνει κι εσάς και τα παιδιά σας!

Πατάτες “τηγανιτές” στο φούρνο

Συστατικά για 4 μερίδες:

  • 2 κιλά πατάτες φούρνου, η καθεμία κομμένη σε έξι φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι αλάτι για γεύση
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Παρασκευή συνταγής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμοί C.
  • Τοποθετήστε φέτες πατάτας σε ένα ταψί. Ρίξτε ελαιόλαδο πάνω από τις φέτες. Καρυκέψτε με θυμάρι, πιπέρι και αλάτι. Γυρίστε τις σφήνες με μια σπάτουλα για να τις αλείψετε με λάδι και καρυκεύματα.
  • Ψήστε τις φέτες πατάτας για 15 λεπτά, γυρίστε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν στο κέντρο, περίπου 15 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε τις φέτες σε μια πιατέλα και τις πασπαλίζετε με τυρί.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια εκδοχή γλυκοπατάτας χρησιμοποιώντας αλεσμένη κανέλα και παραλείποντας το θυμάρι, το πιπέρι και το τυρί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό λάδι αντί για ελαιόλαδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καπνιστές γλυκοπατάτες με αυγά και αμύγδαλα

Ελληνικό παραδοσιακό μπριάμ για boost βιταμινών

Πώς το γάλα πατάτας ανταγωνίζεται άλλα εναλλακτικά γάλατα φυτικής προέλευσης

Φτιάξε κι εσύ Frittata με λαχανικά μέσα σε λίγα λεπτά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon