Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πατάτες: Δημιουργήστε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες στον φούρνο!

Πατάτες: Δημιουργήστε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες στον φούρνο!

Πατάτες: Δημιουργήστε τραγανές πατάτες στο φούρνο, οι οποίες θα μοιάζουν με τηγανιτές. Η διαδικασία είναι πιο εύκολη από τις τηγανιτές πατάτες και η νοστιμιά του διπλάσια!



Είναι πολύς ο κόσμος που δεν μαγειρεύει στο σπίτι του πατάτες τηγανιτές, πλέον. Άλλοι τις θεωρούν ανθυγιεινές, ενώ άλλοι δεν θέλουν να καταναλώσουν μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου σε μια τηγανιά πατάτες. Το ξέρατε, όμως, ότι μπορείτε να φτιάξετε πατάτες φούρνου που να μοιάζουν με τηγανιτές; Το μόνο που χρειάζεστε είναι να κόψετε τις πατάτες όπως ακριβώς θα κόβατε τις τηγανιτές και να ανάψετε το φούρνο. Η διαδικασία παρασκευής τους είναι πολύ εύκολη και αρκετά γρήγορη! Επιπλέον, η γεύση τους θα ξετρελάνει κι εσάς και τα παιδιά σας!


Πατάτες “τηγανιτές” στο φούρνο

Συστατικά για 4 μερίδες:

  • 2 κιλά πατάτες φούρνου, η καθεμία κομμένη σε έξι φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι αλάτι για γεύση
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Παρασκευή συνταγής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμοί C.
  • Τοποθετήστε φέτες πατάτας σε ένα ταψί. Ρίξτε ελαιόλαδο πάνω από τις φέτες. Καρυκέψτε με θυμάρι, πιπέρι και αλάτι. Γυρίστε τις σφήνες με μια σπάτουλα για να τις αλείψετε με λάδι και καρυκεύματα.
  • Ψήστε τις φέτες πατάτας για 15 λεπτά, γυρίστε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν στο κέντρο, περίπου 15 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε τις φέτες σε μια πιατέλα και τις πασπαλίζετε με τυρί.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια εκδοχή γλυκοπατάτας χρησιμοποιώντας αλεσμένη κανέλα και παραλείποντας το θυμάρι, το πιπέρι και το τυρί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό λάδι αντί για ελαιόλαδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καπνιστές γλυκοπατάτες με αυγά και αμύγδαλα

Ελληνικό παραδοσιακό μπριάμ για boost βιταμινών

Πώς το γάλα πατάτας ανταγωνίζεται άλλα εναλλακτικά γάλατα φυτικής προέλευσης

Φτιάξε κι εσύ Frittata με λαχανικά μέσα σε λίγα λεπτά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon