Patacon με μπανάνες: Τα patacon είναι πολύ ευέλικτη συνταγή και μπορούν εύκολα να αναμειχθούν με πολλά άλλα συστατικά, όπως το γουακαμόλε ή το τυρί. Να θυμάστε ότι σερβίρετε ζεστό και ρίχνετε από πάνω τους μια πρέζα αλάτι.
Το patacon είναι ένα από τα πιο γνωστά συνοδευτικά πιάτα στη Νότια Αμερική και ειδικότερα στην κολομβιανή κουζίνα. Τα patacon ουσιαστικά είναι χοντρές τηγανητές φέτες μπανάνας που γίνονται πολύ εύκολα και δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να τις παρασκευάσετε. Είναι γευστικότατο και μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει τα πατατάκια, τα μπισκότα ή το ψωμί, γεγονός το οποίο τα καθιστά τέλεια για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη καθώς δεν την περιέχει και είναι χορτοφαγικό. Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα φρούτα κάνουν καλό στην υγεία. Ακόμα και αν δεν μας αρέσουν, μπορούμε να βάλουμε μόνο λίγη φαντασία και να καταφέρουμε να τα καταναλώσουμε με νόστιμο αλλά και διαφορετικό τρόπο.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:
- 4 πράσινες μπανάνες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Οδηγίες παρασκευής
Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεφλουδίσετε τις μπανάνες και καλό θα ήταν να αλείψετε τα χέρια σας με λάδι έτσι ώστε να μην κολλήσει ο χυμός της μπανάνας στο δάχτυλό σας. Έπειτα κόψτε την κάθε μπανάνα σε 4 φέτες και βάλτε τα ένα ένα σε μία τηγανιέρα με καυτό λάδι για περίπου 3 έως 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφού γίνουν και τα βγάλετε, τοποθετήστε τα προσεκτικά πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Καθώς τηγανίζετε τα επόμενα κομμάτια, θα ισιώνετε το έτοιμο κομμάτι και θα το θρυμματίζετε με τα χέρια ή με ένα σκεύος που σας βολεύει. Αφού τα λιώσετε, πλάστε τα σε μπαλίτσες και κάντε τα σας μικρά τσίπς, για να τα τηγανίσετε και πάλι για περίπου 4 λεπτά. Στραγγίξτε τα, βγάζοντάς τα με τη ειδική κουτάλα και βάλτε τα πάλι σε απορροφητικό χαρτί.
Είναι μια εξαιρετική επιλογή να μοιράζεσαι με ανθρώπους που αγαπάς. Τα φτιάχνουν συνήθως σε επίσημες συναντήσεις και γενέθλια ή απλώς τα απολαμβάνουν με ένα ποτό. Τα patacon είναι πολύ ευέλικτη συνταγή και μπορούν εύκολα να αναμειχθούν με πολλά άλλα συστατικά, όπως το γουακαμόλε ή το τυρί. Να θυμάστε ότι σερβίρετε ζεστό και ρίχνετε από πάνω τους μια πρέζα αλάτι. Στην Κολομβία τα απολαμβάνουν ως ορεκτικό ακόμα και σε επίσημα τραπέζια και τα συνοδεύουν κυρίως με ψάρι, κρέατα και πουλερικά. Όπως καταλαβαίνετε οι επιλογές σας είναι απεριόριστες.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube