Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πασχαλινό τραπέζι: Ένα υπέροχο και δροσερό cheesecake για να το απογειώσετε

Πασχαλινό τραπέζι: Ένα υπέροχο και δροσερό cheesecake για να το απογειώσετε

Πασχαλινό τραπέζι: Με τη βελούδινη υφή και τη λαχταριστή του γεύση, αυτό το cheesecake θα κλέψει αναμφίβολα τα φώτα της δημοσιότητας στη γιορτή του Πάσχα σας.



Έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το πασχαλινό τραπέζι. Πολλά νοικοκυριά ετοιμάζουν υπέροχες γιορτές, και ποιος καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε από ένα λαχταριστό cheesecake που κοσμεί το τραπέζι; Αυτό το κρεμώδες, πλούσιο επιδόρπιο είναι μια αγαπημένη απόλαυση που προσθέτει μια νότα κομψότητας και γλυκύτητας σε κάθε συγκέντρωση. Ακολουθεί μια απολαυστική συνταγή για cheesecake για να αναδείξετε το πασχαλινό σας τραπέζι:


Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα Digestive
  • 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 4 συσκευασίες τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Φρέσκα μούρα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160°C. Αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο ή αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι.
  • Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα τριμμένα μπισκότα, 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το μείγμα στον πάτο του προετοιμασμένου ταψιού, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη κρούστα. Ψήνετε για 10 λεπτά, μετά βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν πλήρως.
  • Ρίξτε το μείγμα του τυριού κρέμα πάνω από την κρυωμένη κρούστα, λειάνοντας την κορυφή με μια σπάτουλα. Χτυπήστε απαλά το τηγάνι στον πάγκο για να απελευθερώσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
  • Ψήνετε το cheesecake στον προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες αλλά το κέντρο να έχει ακόμα ένα ελαφρύ τίναγμα.
  • Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το cheesecake μέσα με κλειστή την πόρτα για μία ώρα για να μην ραγίσει. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το cheesecake από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μόλις κρυώσει, βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να δέσει.
  • Πριν το σερβίρετε, γαρνίρετε το cheesecake με φρέσκα μούρα για έντονο χρώμα και γεύση.

Με τη βελούδινη υφή και τη λαχταριστή του γεύση, αυτό το cheesecake θα κλέψει αναμφίβολα τα φώτα της δημοσιότητας στη γιορτή του Πάσχα σας. Συγκεντρώστε λοιπόν τα αγαπημένα σας πρόσωπα και απολαύστε τη χαρά της εορταστικής περιόδου!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Healthwebgr: Τις θερμότερες ευχές για ένα ευλογημένο Πάσχα!

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις ημέρες του Πάσχα;

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

Ελευθερία Μωραϊτάκη - Πικρού: Αθόρυβα πυροτεχνήματα για την προστασία των ζώων

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon