Πάσχα μαγειρίτσα: Είναι ένα πιάτο που το μαγειρεύουν κάθε Πάσχα. Δεν είναι δύσκολο να ετοιμάσεις μαγειρίτσα σούπα αλλά είναι αρκετά χρονοβόρο. Είναι αρκετά απλό για να το φτιάξετε, αλλά θέλει αρκετή προετοιμασία.
Είναι ένα πιάτο που το μαγειρεύουν κάθε Πάσχα. Δεν είναι δύσκολο να ετοιμάσεις μαγειρίτσα σούπα αλλά είναι αρκετά χρονοβόρο. Κατά τη διάρκεια του Χριστιανικού Ορθόδοξου Πάσχα, οι Χριστιανοί πρέπει να νηστεύουν 40 μέρες πριν από το Μεγάλο Σάββατο, όταν σύμφωνα με τη θρησκεία ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς. Μετά λοιπόν από τη λειτουργία της Ανάστασης, το πρώτο φαγητό που τρώμε είναι η λεγόμενη, μαγειρίτσα. Η Μαγειρίτσα είναι μια σούπα που έχει διάφορα κρέατα μέσα σε συνδυασμό με ρύζι. Είναι αρκετά απλό για να το φτιάξετε, αλλά θέλει αρκετή προετοιμασία.
Παραδοσιακή μαγειρίτσα
Τα υλικά δεν είναι δύσκολο να βρεθούν και είναι:
- 500gr αρνί συκώτι
- 250gr μοσχαρίσιο συκώτι
- 250gr αρνί σε κύβους
- 1 καρδιά αρνιού
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 3-4 μαρούλια ανάλογα με το μέγεθος
- ½ κιλό κρεμμύδια
- 1 μεγάλο μάτσο φρέσκο άνηθο
- 1 κουταλάκι του γλυκού Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
Για τη σάλτσα αυγολέμονο θα χρειαστείτε:
- 2 αυγά
- Χυμός λεμονιού από 11/2 λεμόνι
Έτσι, ιδανικά χρειάζεστε μια μεγάλη κατσαρόλα για να βράσετε όλα αυτά τα συστατικά. πάρτε τα μεγαλύτερα που μπορείτε να βρείτε και ξεκινάτε προσθέτοντας ένα κουταλάκι του τσαγιού λάδι και δυναμώνετε τη φωτιά. Προσθέστε όλα τα διαφορετικά μέρη του κρέατος που έχετε και ανακατέψτε το καλά μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του να ροδίσει. Συνεχίστε το ανακάτεμα προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και αφήστε το για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέστε τόσο νερό ώστε να καλύψει όλο το κρέας και λίγο περισσότερο.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ψιλοκομμένο μαρούλι και το ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να ανακατευτεί με το κρέας. Συνεχίζουμε με τον κύβο των λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε. Το αφήνετε να πάρει βράση για τουλάχιστον 45 λεπτά. Δοκιμάζετε τακτικά το κρέας και προσθέτετε νερό αν το θεωρείτε απαραίτητο. Μετά από 45 λεπτά προσθέστε τον φρέσκο άνηθο και το φλιτζάνι ρύζι και συνεχίστε το βράσιμο σε πιο μέτρια φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι. Λίγο πριν τα σερβίρετε προσθέτετε τη σάλτσα αυγολέμονου σιγά σιγά. Παίρνετε μια κουταλιά ζεστή σούπα και προσθέστε σιγά σιγά την κατσαρόλα με τα ανακατεμένα αυγά με το χυμό λεμονιού. Επαναλάβετε και προσθέστε άλλη μια κουταλιά ζεστή σούπα αργά.
Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη! Απολαύστε ένα καταπληκτικό φαγητό για τους απαιτητικούς της γεύσης!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube