Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πάσχα μαγειρίτσα: Η περίφημη μαγειρίτσα και οδηγίες για την παρασκευή της

Πάσχα μαγειρίτσα: Η περίφημη μαγειρίτσα και οδηγίες για την παρασκευή της

Πάσχα μαγειρίτσα: Είναι ένα πιάτο που το μαγειρεύουν κάθε Πάσχα. Δεν είναι δύσκολο να ετοιμάσεις μαγειρίτσα σούπα αλλά είναι αρκετά χρονοβόρο. Είναι αρκετά απλό για να το φτιάξετε, αλλά θέλει αρκετή προετοιμασία.


Είναι ένα πιάτο που το μαγειρεύουν κάθε Πάσχα. Δεν είναι δύσκολο να ετοιμάσεις μαγειρίτσα σούπα αλλά είναι αρκετά χρονοβόρο. Κατά τη διάρκεια του Χριστιανικού Ορθόδοξου Πάσχα, οι Χριστιανοί πρέπει να νηστεύουν 40 μέρες πριν από το Μεγάλο Σάββατο, όταν σύμφωνα με τη θρησκεία ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς. Μετά λοιπόν από τη λειτουργία της Ανάστασης, το πρώτο φαγητό που τρώμε είναι η λεγόμενη, μαγειρίτσα. Η Μαγειρίτσα είναι μια σούπα που έχει διάφορα κρέατα μέσα σε συνδυασμό με ρύζι. Είναι αρκετά απλό για να το φτιάξετε, αλλά θέλει αρκετή προετοιμασία.

Παραδοσιακή μαγειρίτσα

Τα υλικά δεν είναι δύσκολο να βρεθούν και είναι:

  • 500gr αρνί συκώτι
  • 250gr μοσχαρίσιο συκώτι
  • 250gr αρνί σε κύβους
  • 1 καρδιά αρνιού
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3-4 μαρούλια ανάλογα με το μέγεθος
  • ½ κιλό κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο μάτσο φρέσκο ​​άνηθο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι

Για τη σάλτσα αυγολέμονο θα χρειαστείτε:

  • 2 αυγά
  • Χυμός λεμονιού από 11/2 λεμόνι

Έτσι, ιδανικά χρειάζεστε μια μεγάλη κατσαρόλα για να βράσετε όλα αυτά τα συστατικά.  πάρτε τα μεγαλύτερα που μπορείτε να βρείτε και ξεκινάτε προσθέτοντας ένα κουταλάκι του τσαγιού λάδι και δυναμώνετε τη φωτιά. Προσθέστε όλα τα διαφορετικά μέρη του κρέατος που έχετε και ανακατέψτε το καλά μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του να ροδίσει. Συνεχίστε το ανακάτεμα προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και αφήστε το για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέστε τόσο νερό ώστε να καλύψει όλο το κρέας και λίγο περισσότερο.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ψιλοκομμένο μαρούλι και το ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να ανακατευτεί με το κρέας. Συνεχίζουμε με τον κύβο των λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε. Το αφήνετε να πάρει βράση για τουλάχιστον 45 λεπτά. Δοκιμάζετε τακτικά το κρέας και προσθέτετε νερό αν το θεωρείτε απαραίτητο. Μετά από 45 λεπτά προσθέστε τον φρέσκο ​​άνηθο και το φλιτζάνι ρύζι και συνεχίστε το βράσιμο σε πιο μέτρια φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι. Λίγο πριν τα σερβίρετε προσθέτετε τη σάλτσα αυγολέμονου σιγά σιγά. Παίρνετε μια κουταλιά ζεστή σούπα και προσθέστε σιγά σιγά την κατσαρόλα με τα ανακατεμένα αυγά με το χυμό λεμονιού. Επαναλάβετε και προσθέστε άλλη μια κουταλιά ζεστή σούπα αργά.

Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη! Απολαύστε ένα καταπληκτικό φαγητό για τους απαιτητικούς της γεύσης!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή για κοντοσούβλι

Φροντίστε το σώμα σας με detox επιλογές!

Σούπα κουρκουμά με κοτόπουλο για απαιτητικούς ουρανίσκους!

Ψωμί γλυκοπατάτας με καραμελωμένα πεκάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon