Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πάσχα κοντοσούβλι: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή

Πάσχα κοντοσούβλι: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή

Πάσχα κοντοσούβλι: Το κοντοσούβλι είναι ένα μεγάλο χοιρινό σουβλάκι, το οποίο παραδοσιακά ψήνεται αργά σε μια ράβδο πάνω σε κάρβουνα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να το ψήσετε στο φούρνο και να πάρετε ένα γευστικό, ζουμερό και τραγανό κοντοσούβλι!



Εξαιρετικά τραγανό και εξαιρετικά νόστιμο! Το κοντοσούβλι είναι ένα μεγάλο χοιρινό σουβλάκι, το οποίο παραδοσιακά ψήνεται αργά σε μια ράβδο πάνω σε κάρβουνα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να το ψήσετε στο φούρνο και να πάρετε ένα γευστικό, ζουμερό και τραγανό κοντοσούβλι! Είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε να κάνετε το Πάσχα!


Αγγίξτε την τελειότητα

Υλικά συνταγής:

Για τη μαρινάδα

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 3 νερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το κοντοσουβλί

  • 800γρ χοιρινό(ώμος), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 1-1,5 κιλό πατάτες, κομμένες σε σφήνες
  • ένα μεγάλο σιδερένιο σουβλάκι

Οδηγίες παρασκευής:

  • Βάζουμε το χοιρινό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, σε ένα μπολ (αρκετά μεγάλο για να το χωρέσει εύκολα με τη μαρινάδα). Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια πρέζα ρίγανη.
  • Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το χοιρινό και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες. Ιδανικά το αφήνουμε όλη τη νύχτα.
  • Στη σούβλα μας περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος, άνετα, μέσα στο σουβλάκι. Ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος βάζουμε λίγο κρεμμύδι σε φέτες, πιπέρι και ντομάτα.
  • Τοποθετούμε το κοντοσούβλι σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες, κομμένες σε σφήνες και τις αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 ποτήρι νερό και πασπαλίζουμε με μια καλή πρέζα ρίγανη.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 80 λεπτά. Μετά από 60 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να τραγανίσει εξωτερικά, συντονίζοντάς το ανάποδα στο ημίχρονο μέσα από το χρόνο μαγειρέματος.

Συμβουλές: Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χοιρινό με λίγο λίπος. Αυτό θα το κάνει ακόμα πιο νόστιμο. Ενώ ψήνετε το χοιρινό, βουρτσίστε το με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Επαναλάβετε 2-3 φορές.

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε καταβάλλεται το έκτακτο Δώρο Πάσχα

Φτιάξτε μια υπέροχη πίτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Σούπα κουρκουμά με κοτόπουλο για απαιτητικούς ουρανίσκους!

Γρήγορες και εύκολες συνταγές χωρίς γλουτένη

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon