Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παστός μπακαλιάρος: Συνταγή με μπακαλιάρο παστό για απαιτητικούς γευσιγνώστες

Παστός μπακαλιάρος: Συνταγή με μπακαλιάρο παστό για απαιτητικούς γευσιγνώστες

Παστός μπακαλιάρος: Ο παστός μπακαλιάρος είναι μια σπεσιαλιτέ πολύ δημοφιλής στα τραπέζια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Bacalhau, ή Baccalà, ή Bacala όπως κι αν ονομάσετε τον παστό μπακαλιάρο, είναι μια πραγματική απόλαυση για όλο το χρόνο.

Ο παστός μπακαλιάρος είναι μια σπεσιαλιτέ πολύ δημοφιλής στα τραπέζια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Bacalhau, ή Baccalà, ή Bacala όπως κι αν ονομάσετε τον παστό μπακαλιάρο, είναι μια πραγματική απόλαυση για όλο το χρόνο. Για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο με παστό μπακαλιάρο είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε σωστά τη διαδικασία για να αφαιρέσετε το αλάτι.

Οι χώρες με την υψηλότερη κατανάλωση αλατιού μπακαλιάρου είναι η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Οι πιο δημοφιλείς πορτογαλικές συνταγές με αλάτι μπακαλιάρου είναι το Bacalhau de nata , μαγειρεμένο στο φούρνο με κρέμα, το Bacalhau à Bras , με πατάτες και αυγά και το Bolinhos de bacalau κεφτεδάκια με αλάτι μπακαλιάρο, πατάτες και φρέσκο ​​μαϊντανό, τηγανισμένο στο λάδι.

Στην Ιταλία ο παστός μπακαλιάρος είναι πολύ δημοφιλής στα νότια, όπου είναι υποχρεωτική η γεύση του Baccalà alla Siciliana με κουκουνάρι και σταφίδες. Στην Τοσκάνη γεννήθηκε στην πόλη του Λιβόρνο η πιο διάσημη συνταγή με μπακαλιάρο αλατιού το Baccalà alla Livornese , μαγειρεμένο σε σάλτσα ντομάτας.

Στην Ισπανία, τη χώρα στην οποία οφείλουμε την προέλευση αυτής της απολαυστικής μεθόδου συντήρησης του μπακαλιάρου, το Bacalao a la Vizcaina είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε, με καταγωγή από τη Χώρα των Βάσκων και μαγειρεμένο με πατάτες, κρεμμύδια και κάπαρη. Το Bacalao to Samfaina είναι παραδοσιακό στην Καταλονία, με μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Στην επαρχία Zamora το Bacalao a la Tranca είναι ένα must-to-eate, παρασκευασμένο με ψητές πιπεριές, σκόρδο και πάπρικα.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν και εσείς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρασκευάσετε έναν μπακαλιάρο διαβάστε παρακάτω για να γίνετε και εσείς ένας μικρός Masterchef.

  1. Κόβουμε τον παστό μπακαλιάρο σε μεγάλα κομμάτια
  2. Μουλιάστε τα κομμάτια του αλατισμένου μπακαλιάρου σε ένα μπολ φτιαγμένο από υλικό ανθεκτικό στο αλάτι, καλύτερα αν είναι γυαλί ή κεραμικό.
  3. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε το στο ψυγείο.
  4. Αντικαταστήστε το νερό στο μπολ κάθε 8-10 ώρες
  5. Μετά από 24 ώρες, κόψτε λίγο αλατισμένο μπακαλιάρο και βράστε τον για ένα λεπτό και μετά δοκιμάστε να ελέγξετε αν είναι ακόμα πολύ αλμυρός.
  6. Εάν ο αλατισμένος μπακαλιάρος είναι ακόμα πολύ αλμυρός, παρατείνετε το μούλιασμα για 24 ώρες ακόμα, αντικαθιστώντας το νερό κάθε 8-10 ώρες.
  7. Μαγειρέψτε τον μπακαλιάρο αμέσως μετά το μούλιασμα.

Δοκιμάστε και εσείς μπακαλιάρο παστό, μαγειρεύοντάς τον με τον αγαπημένο σας τρόπο και εκπλήξτε ευχάριστα και τους πιο δύσπιστοι στον τομέα της γεύσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ψητός μπακαλιάρος με λαχανικά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά - το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon