Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παστός μπακαλιάρος: Συνταγή με μπακαλιάρο παστό για απαιτητικούς γευσιγνώστες

Παστός μπακαλιάρος: Συνταγή με μπακαλιάρο παστό για απαιτητικούς γευσιγνώστες

Παστός μπακαλιάρος: Ο παστός μπακαλιάρος είναι μια σπεσιαλιτέ πολύ δημοφιλής στα τραπέζια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Bacalhau, ή Baccalà, ή Bacala όπως κι αν ονομάσετε τον παστό μπακαλιάρο, είναι μια πραγματική απόλαυση για όλο το χρόνο.



Ο παστός μπακαλιάρος είναι μια σπεσιαλιτέ πολύ δημοφιλής στα τραπέζια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Bacalhau, ή Baccalà, ή Bacala όπως κι αν ονομάσετε τον παστό μπακαλιάρο, είναι μια πραγματική απόλαυση για όλο το χρόνο. Για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο με παστό μπακαλιάρο είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε σωστά τη διαδικασία για να αφαιρέσετε το αλάτι.


Οι χώρες με την υψηλότερη κατανάλωση αλατιού μπακαλιάρου είναι η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Οι πιο δημοφιλείς πορτογαλικές συνταγές με αλάτι μπακαλιάρου είναι το Bacalhau de nata , μαγειρεμένο στο φούρνο με κρέμα, το Bacalhau à Bras , με πατάτες και αυγά και το Bolinhos de bacalau κεφτεδάκια με αλάτι μπακαλιάρο, πατάτες και φρέσκο ​​μαϊντανό, τηγανισμένο στο λάδι.

Στην Ιταλία ο παστός μπακαλιάρος είναι πολύ δημοφιλής στα νότια, όπου είναι υποχρεωτική η γεύση του Baccalà alla Siciliana με κουκουνάρι και σταφίδες. Στην Τοσκάνη γεννήθηκε στην πόλη του Λιβόρνο η πιο διάσημη συνταγή με μπακαλιάρο αλατιού το Baccalà alla Livornese , μαγειρεμένο σε σάλτσα ντομάτας.

Στην Ισπανία, τη χώρα στην οποία οφείλουμε την προέλευση αυτής της απολαυστικής μεθόδου συντήρησης του μπακαλιάρου, το Bacalao a la Vizcaina είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε, με καταγωγή από τη Χώρα των Βάσκων και μαγειρεμένο με πατάτες, κρεμμύδια και κάπαρη. Το Bacalao to Samfaina είναι παραδοσιακό στην Καταλονία, με μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Στην επαρχία Zamora το Bacalao a la Tranca είναι ένα must-to-eate, παρασκευασμένο με ψητές πιπεριές, σκόρδο και πάπρικα.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν και εσείς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρασκευάσετε έναν μπακαλιάρο διαβάστε παρακάτω για να γίνετε και εσείς ένας μικρός Masterchef.

  1. Κόβουμε τον παστό μπακαλιάρο σε μεγάλα κομμάτια
  2. Μουλιάστε τα κομμάτια του αλατισμένου μπακαλιάρου σε ένα μπολ φτιαγμένο από υλικό ανθεκτικό στο αλάτι, καλύτερα αν είναι γυαλί ή κεραμικό.
  3. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε το στο ψυγείο.
  4. Αντικαταστήστε το νερό στο μπολ κάθε 8-10 ώρες
  5. Μετά από 24 ώρες, κόψτε λίγο αλατισμένο μπακαλιάρο και βράστε τον για ένα λεπτό και μετά δοκιμάστε να ελέγξετε αν είναι ακόμα πολύ αλμυρός.
  6. Εάν ο αλατισμένος μπακαλιάρος είναι ακόμα πολύ αλμυρός, παρατείνετε το μούλιασμα για 24 ώρες ακόμα, αντικαθιστώντας το νερό κάθε 8-10 ώρες.
  7. Μαγειρέψτε τον μπακαλιάρο αμέσως μετά το μούλιασμα.

Δοκιμάστε και εσείς μπακαλιάρο παστό, μαγειρεύοντάς τον με τον αγαπημένο σας τρόπο και εκπλήξτε ευχάριστα και τους πιο δύσπιστοι στον τομέα της γεύσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ψητός μπακαλιάρος με λαχανικά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά - το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon