Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παστός μπακαλιάρος: Συνταγή με μπακαλιάρο παστό για απαιτητικούς γευσιγνώστες

Παστός μπακαλιάρος: Συνταγή με μπακαλιάρο παστό για απαιτητικούς γευσιγνώστες

Παστός μπακαλιάρος: Ο παστός μπακαλιάρος είναι μια σπεσιαλιτέ πολύ δημοφιλής στα τραπέζια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Bacalhau, ή Baccalà, ή Bacala όπως κι αν ονομάσετε τον παστό μπακαλιάρο, είναι μια πραγματική απόλαυση για όλο το χρόνο.


Ο παστός μπακαλιάρος είναι μια σπεσιαλιτέ πολύ δημοφιλής στα τραπέζια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Bacalhau, ή Baccalà, ή Bacala όπως κι αν ονομάσετε τον παστό μπακαλιάρο, είναι μια πραγματική απόλαυση για όλο το χρόνο. Για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο με παστό μπακαλιάρο είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε σωστά τη διαδικασία για να αφαιρέσετε το αλάτι.

Οι χώρες με την υψηλότερη κατανάλωση αλατιού μπακαλιάρου είναι η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Οι πιο δημοφιλείς πορτογαλικές συνταγές με αλάτι μπακαλιάρου είναι το Bacalhau de nata , μαγειρεμένο στο φούρνο με κρέμα, το Bacalhau à Bras , με πατάτες και αυγά και το Bolinhos de bacalau κεφτεδάκια με αλάτι μπακαλιάρο, πατάτες και φρέσκο ​​μαϊντανό, τηγανισμένο στο λάδι.

Στην Ιταλία ο παστός μπακαλιάρος είναι πολύ δημοφιλής στα νότια, όπου είναι υποχρεωτική η γεύση του Baccalà alla Siciliana με κουκουνάρι και σταφίδες. Στην Τοσκάνη γεννήθηκε στην πόλη του Λιβόρνο η πιο διάσημη συνταγή με μπακαλιάρο αλατιού το Baccalà alla Livornese , μαγειρεμένο σε σάλτσα ντομάτας.

Στην Ισπανία, τη χώρα στην οποία οφείλουμε την προέλευση αυτής της απολαυστικής μεθόδου συντήρησης του μπακαλιάρου, το Bacalao a la Vizcaina είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε, με καταγωγή από τη Χώρα των Βάσκων και μαγειρεμένο με πατάτες, κρεμμύδια και κάπαρη. Το Bacalao to Samfaina είναι παραδοσιακό στην Καταλονία, με μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Στην επαρχία Zamora το Bacalao a la Tranca είναι ένα must-to-eate, παρασκευασμένο με ψητές πιπεριές, σκόρδο και πάπρικα.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν και εσείς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρασκευάσετε έναν μπακαλιάρο διαβάστε παρακάτω για να γίνετε και εσείς ένας μικρός Masterchef.

  1. Κόβουμε τον παστό μπακαλιάρο σε μεγάλα κομμάτια
  2. Μουλιάστε τα κομμάτια του αλατισμένου μπακαλιάρου σε ένα μπολ φτιαγμένο από υλικό ανθεκτικό στο αλάτι, καλύτερα αν είναι γυαλί ή κεραμικό.
  3. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε το στο ψυγείο.
  4. Αντικαταστήστε το νερό στο μπολ κάθε 8-10 ώρες
  5. Μετά από 24 ώρες, κόψτε λίγο αλατισμένο μπακαλιάρο και βράστε τον για ένα λεπτό και μετά δοκιμάστε να ελέγξετε αν είναι ακόμα πολύ αλμυρός.
  6. Εάν ο αλατισμένος μπακαλιάρος είναι ακόμα πολύ αλμυρός, παρατείνετε το μούλιασμα για 24 ώρες ακόμα, αντικαθιστώντας το νερό κάθε 8-10 ώρες.
  7. Μαγειρέψτε τον μπακαλιάρο αμέσως μετά το μούλιασμα.

Δοκιμάστε και εσείς μπακαλιάρο παστό, μαγειρεύοντάς τον με τον αγαπημένο σας τρόπο και εκπλήξτε ευχάριστα και τους πιο δύσπιστοι στον τομέα της γεύσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ψητός μπακαλιάρος με λαχανικά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά - το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon