Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παστός μπακαλιάρος: Συνταγή με μπακαλιάρο παστό για απαιτητικούς γευσιγνώστες

Παστός μπακαλιάρος: Συνταγή με μπακαλιάρο παστό για απαιτητικούς γευσιγνώστες

Παστός μπακαλιάρος: Ο παστός μπακαλιάρος είναι μια σπεσιαλιτέ πολύ δημοφιλής στα τραπέζια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Bacalhau, ή Baccalà, ή Bacala όπως κι αν ονομάσετε τον παστό μπακαλιάρο, είναι μια πραγματική απόλαυση για όλο το χρόνο.


Ο παστός μπακαλιάρος είναι μια σπεσιαλιτέ πολύ δημοφιλής στα τραπέζια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Bacalhau, ή Baccalà, ή Bacala όπως κι αν ονομάσετε τον παστό μπακαλιάρο, είναι μια πραγματική απόλαυση για όλο το χρόνο. Για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο με παστό μπακαλιάρο είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε σωστά τη διαδικασία για να αφαιρέσετε το αλάτι.

Οι χώρες με την υψηλότερη κατανάλωση αλατιού μπακαλιάρου είναι η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Οι πιο δημοφιλείς πορτογαλικές συνταγές με αλάτι μπακαλιάρου είναι το Bacalhau de nata , μαγειρεμένο στο φούρνο με κρέμα, το Bacalhau à Bras , με πατάτες και αυγά και το Bolinhos de bacalau κεφτεδάκια με αλάτι μπακαλιάρο, πατάτες και φρέσκο ​​μαϊντανό, τηγανισμένο στο λάδι.

Στην Ιταλία ο παστός μπακαλιάρος είναι πολύ δημοφιλής στα νότια, όπου είναι υποχρεωτική η γεύση του Baccalà alla Siciliana με κουκουνάρι και σταφίδες. Στην Τοσκάνη γεννήθηκε στην πόλη του Λιβόρνο η πιο διάσημη συνταγή με μπακαλιάρο αλατιού το Baccalà alla Livornese , μαγειρεμένο σε σάλτσα ντομάτας.

Στην Ισπανία, τη χώρα στην οποία οφείλουμε την προέλευση αυτής της απολαυστικής μεθόδου συντήρησης του μπακαλιάρου, το Bacalao a la Vizcaina είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε, με καταγωγή από τη Χώρα των Βάσκων και μαγειρεμένο με πατάτες, κρεμμύδια και κάπαρη. Το Bacalao to Samfaina είναι παραδοσιακό στην Καταλονία, με μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Στην επαρχία Zamora το Bacalao a la Tranca είναι ένα must-to-eate, παρασκευασμένο με ψητές πιπεριές, σκόρδο και πάπρικα.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν και εσείς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρασκευάσετε έναν μπακαλιάρο διαβάστε παρακάτω για να γίνετε και εσείς ένας μικρός Masterchef.

  1. Κόβουμε τον παστό μπακαλιάρο σε μεγάλα κομμάτια
  2. Μουλιάστε τα κομμάτια του αλατισμένου μπακαλιάρου σε ένα μπολ φτιαγμένο από υλικό ανθεκτικό στο αλάτι, καλύτερα αν είναι γυαλί ή κεραμικό.
  3. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε το στο ψυγείο.
  4. Αντικαταστήστε το νερό στο μπολ κάθε 8-10 ώρες
  5. Μετά από 24 ώρες, κόψτε λίγο αλατισμένο μπακαλιάρο και βράστε τον για ένα λεπτό και μετά δοκιμάστε να ελέγξετε αν είναι ακόμα πολύ αλμυρός.
  6. Εάν ο αλατισμένος μπακαλιάρος είναι ακόμα πολύ αλμυρός, παρατείνετε το μούλιασμα για 24 ώρες ακόμα, αντικαθιστώντας το νερό κάθε 8-10 ώρες.
  7. Μαγειρέψτε τον μπακαλιάρο αμέσως μετά το μούλιασμα.

Δοκιμάστε και εσείς μπακαλιάρο παστό, μαγειρεύοντάς τον με τον αγαπημένο σας τρόπο και εκπλήξτε ευχάριστα και τους πιο δύσπιστοι στον τομέα της γεύσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ψητός μπακαλιάρος με λαχανικά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά - το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon